BEEN THERE DONE THAT

Κιβωτός στα βράχια, Μουντιάλ Μπουνιουέλ, BDSM αρκουδάκια. Hala Madrid!

24Media Creative Team

Η Κιβωτός που έπεσε στα βράχια κι εμείς από τα σύννεφα, το πιο περίεργο Μουντιάλ των τελευταίων ετών, η wtf καμπάνια του Balenciaga και ένα ταξίδι στην καταπληκτική (δεν το περίμενα) Μαδρίτη.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Μπήκε ο μήνας του πανετόνε. Με λίγους σεισμούς πριν για εφέ. Ευτυχώς δεν κατάλαβα κανέναν. Ούτε οι γάτες μου.

Γίνεται της τρελής από ιώσεις (ιδίως σε γονείς μικρών παιδιών, σας αποφεύγω και συγγνώμη), που έχουν εκτοπίσει από τη συζήτηση μέχρι και τον κορονοϊό. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με την Κίνα, όπου έχουν πρωτοφανείς αντιδράσεις στην εμμονική zero covid policy του κράτους.

Για να μην βαριόμαστε ωστόσο, κάτι Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν στο permafrost της Σιβηρίας 13 ιούς παντελώς άγνωστους και ηλικίας 48.500 ετών και είπαν να τους ξαναφέρουν στη ζωή. Το Fortitude το έχετε δει;

Ταξίδεψα στη Μαδρίτη χωρίς πολλές προσδοκίες και κατέληξα να θέλω να ζήσω εκεί. Σε σύνοψη, όχι τουριστική Disneyland, επικό φαγητό από τα food markets μέχρι τα εστιατόρια με τρία Michelin με όλες τις ενδιάμεσες στάσεις, εκπληκτικά μουσεία και πάρκο, cool κατοίκους και νοοτροπία σαν τη δική μας. Η Αθήνα θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι σαν τη Μαδρίτη.

Το Four Seasons της Αθήνας είναι εκπληκτικός προορισμός για city break (τα ωραιότερα στρώματα και κρεβάτια του κόσμου, με Diptyque στα iconic μπάνια και εξαιρετικό service) ή και απλώς για δείπνο στο μισελενάτο Pelagos, καθώς και για το πιο πλούσιο brunch της πόλης στο Mercato (από στρείδια και beef wellington, μέχρι φρέσκια pasta και σιντριβάνια σοκολάτας, σου υπόσχομαι θα τρως τρεις ώρες χωρίς σταματημό).

Η πολυτέλεια και το sustainability δεν πάνε σετ ως τώρα. Η Breitling σε μια game changing καινοτομία με κέρδισε με το Super Chronomat Automatic 38 Origins, που εκτός από πανέμορφο είναι και ethical στην προέλευση των πολύτιμων υλικών του και στην αλυσίδα εφοδιασμού του. Τα λέω όλα εδώ.

Ο Alessandro Michele αποχαιρέτησε τον οίκο Gucci με ένα υπέροχο μήνυμα και κανείς δεν ξέρει προς τα που θα οδεύσει τόσο ο ίδιος, όσο και οίκος.

Ο οίκος Balenciaga έκανε μεγάλη γκέλα με την καμπάνια δώρων του όπου έμπλεξε παιδάκια με τσάντες – teddy bears με BDSM περιβολή. Τα έριξε σε άλλους, δεν έπεισε κανέναν. Ούτε καν τη μούσα του, Kim Kardashian.

Η Κιβωτός του Κόσμου έπεσε στα βράχια με αποκαλύψεις για ψυχολογική και σωματική βία, αλλά και σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση σε παιδιά που φιλοξενούνται εκεί από υπαλλήλους της. Πασπαλίστε όλο αυτό και με οικονομικό σκάνδαλο και πέστε από τα σύννεφα ελεύθερα με τον Πατέρα Αντώνιο.

Το Μουντιάλ στο Κατάρ δεν έχει απογοητεύσει όσους πιστεύαμε ότι θα είναι ό,τι πιο wtf έχει δει ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Το oneman έχει καθημερινό recap με όσα συμβαίνουν μέσα στα γήπεδα, όσο και γύρω από αυτά. Αντίο Γερμανία, δεν στεναχωρέθηκα. Morgan Freeman δεν μπορώ να πω το ίδιο για εσένα.

Δες το Wednesday με τη θεάρα Jenna Ortega στο Netflix. Και θα θέλεις κι εσύ να χορεύεις μόνο όπως η goth idol κόρη της οικογένειας Addams.

To Limitless with Chris Hemsworth με την υπογραφή του Darren Aronofsky στο Disney + είναι μια απροσδόκητη σειρά όπου ο Thor σε έξι επεισόδια φτάνει στα όρια του σωματικά και ψυχικά, ψάχνοντας μαζί με επιστήμονες το κλειδί της μακροζωίας και τα μυστικά της ζωής και του θανάτου.

Το Welcome to Wrexham είναι άλλο ένα απίθανο project (ιδίως αν κάπως σου έχει λείψει ο Ted Lasso). O Ryan Reynolds και ο Rob McElhenney αγοράζουν την τρίτη παλαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο, την ουαλική Wrexham, και προσπαθούν να την απογειώσουν χωρίς να ξέρουν τίποτα για ποδόσφαιρο ή ο ένας για τον άλλο.

Το teaser trailer του πολυαναμενόμενου Harry & Meghan στο Netflix πρέπει να έχει θορυβήσει το παλάτι περισσότερο από το The Crown. Πάντως η Meghan, στο φινάλε της πρώτης σεζόν του podcast της, Archetypes, απήγγειλε Ντίνο Χριστιανόπουλο.

Το Εν Πλω (Κυψέλη) είναι ένα ιστορικό, αντιπολεμικό και συγκινητικό βιβλίο, όπου ένας δόκιμος του ναυτικού βρίσκεται στην καταστροφή της Σμύρνης και στέλνει μια επιστολή/ ημερολόγιο όπου περιγράφει όσα ζει και πως τον αλλάζουν στην αγαπημένη του Μαρία.

Το πρώτο βιβλίο του Άρη Αλεξανδρή, Πώς ο Ιγνάτιος Καραθοδωρής Έχασε τα Πάντα (Μεταίχμιο) είναι γρήγορο, έξυπνο, αστείο, κυνικό και θα το διαβάσεις μονοκοπανιά, όπως τα βιβλία του Fante.

O Γιος της Παπαρούνας της Παυλίνας και του Δημήτρη Κωνσταντάρα (Δίχτυ) είναι μια συγκινητική (σκοτεινή και φωτεινή) ιστορία μιας μετανάστριας από την Παλαιστίνη και του παιδιού που γέννησε και άφησε στο μαιευτήριο της Αθήνας, μέχρι που έρχεται η ώρα, μεγαλύτερο πια να την αναζητήσει.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.