BEEN THERE DONE THAT

Μουντιάλ παρωδία, Trump κωμωδία, Τwitter τραγωδία, Predator κολοκυθιά. Θεσσαλονίκη να πας

24Media Creative Team

Αρχίζουν τα ματς, τελειώνει το twitter, o Trump θέλει να μας ξανακάνει great, τα crypto πεθαίνουν από κάποιον που λέγεται Bankman, το Σπιρτόκουτο the musical τα σπάει, η Θεσσαλονίκη είναι το τριήμερο που χρειάζεσαι.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Το Μουντιάλ ξεκινάει – σχεδόν χωρίς τελετή έναρξης, εκτός αν πιάνεται το ένα μέλος των BTS, χωρίς οπαδούς (αγορασμένους), χωρίς σεξ, χωρίς αλκοόλ, χωρίς ελευθερία λόγου, χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά προφανώς, είναι πολλά τα λεφτά Μισέλ.

Ξεπεράσαμε επισήμως τα 8 δις ως πληθυσμός στον πλανήτη. Αν θέλεις να ζήσεις στριμωγμένα (αλλά και πολύ πλούσια) πας Μόντε Κάρλο με τους περισσότερους κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο κι αν το εννοείς ότι δεν θέλεις να βλέπεις άνθρωπο, η Γροιλανδία (με 0,14 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι η επόμενη στάση σου.

Κι ενώ πάμε για πληθυσμιακό peak το 2080, ταυτόχρονα κάτι (λίγο) τρέχει με το ανδρικό σπέρμα.

Η Θεσσαλονίκη είναι ένας εξαιρετικός προορισμός που πρέπει να αντιμετωπίζεις σαν ευρωπαϊκή πόλη με design urban ξενοδοχεία, νέες γεύσεις, εκθέσεις, μουσεία και (ναι, προφανώς) nightlife. Άντε με την Κρακοβία πια (απρόκλητο).

Ο Elon Musk είναι ό,τι πιο κοντινό σε σύγχρονο Ίκαρο. Πήρε το twitter, απέλυσε τους μισούς, προσπάθησε να κάνει τους πάντες verified, οι πάντες τον τρόλαραν, όσους δεν απέλυσε, έφυγαν μόνοι τους και τώρα τρεντάρει το #riptwitter

Ταυτόχρονα, μετά τον Elon και τον Mark, και ο Bezos μπήκε στον χορό των απολύσεων (10.000 οι δικοί του). Αλλά, οκ θα δώσει λεφτά σε φιλανθρωπίες.

Κι επειδή η όμορφη Silicon Valley όμορφα καίγεται, η εν μια νυκτί πτώχευση (15 δις) του χρυσού αγοριού των crypto, Sam Bankman Fried (της FTX) με εμπλοκή της πρώην του (μυρίζομαι μίνι σειρά ξεκάθαρα), έβαλε πια τα crypto σε εποχή παγετώνων. Σβήσε το app και παίξε μόνο στοίχημα.

Εν τω μεταξύ, ο Donald Trump, παρά τα ειδικά δικαστήρια και τα γεγονότα του Καπιτώλιου και τα απόρρητα κρατικά έγγραφα που είχε πάρει παράνομα σπίτι του, αποφάσισε να κάνει την Αμερική great again ξαναβάζοντας υποψηφιότητα για Πρόεδρος. To Fox News και η κόρη του Ιβάνκα, δεν πέταξαν το καπέλο τους.

Στα δικά μας, ζούμε την κολοκυθιά με τις επισυνδέσεις και το Predator, την ώρα που το να μην είσαι στη λίστα με όσους παρακολουθούνται σου προκαλεί χαμηλή αυτοπεποίθηση και γνήσιο fomo.

Το Σπιρτόκουτο, the musical στη Στεγη του Ιδρύματος Ωνάση είναι καλύτερο κι από όσο περιμένεις. Ναι, θα το συζητάνε όλοι οι φίλοι σου, ναι πρέπει να πας να το δεις (γιατί η δουλειά των Γιάννη Οικονομίδη, Γιάννη Νιάρρου και Αλέξανδρου Λιβιτσάνου είναι συναρπαστική). Ναι, πρέπει να κλείσεις σύντομα εισιτήριο. Θα θελήσεις να πάρεις και t-shirt “Φτιάξτο το Μπουρδέλο” στο υπογράφω.

Αν σου άρεσε (και σε διέλυσε λίγο) το Λίγη Ζωή της Hanya Yanagihara, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις το καινούριο της (επίσης αριστούργημα) Προς τον Παράδεισο.

Το Οι Μεταφορές του Βασιλιά του Joshua Cohen (πήρε Pulitzer πεζογραφίας το 2022) έχουν ένα εξαιρετικό εύρημα σαν κεντρικό θέμα και θα το αγαπήσεις.

Δες το τρίτο season του Dead to Me (Netflix), στα γυρίσματα του οποίου η Christina Applegate διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση.

Το From Scratch (Netflix) έχει όλα τα στοιχεία για ένα feelgood ρομάντσο της Zoe Saldana με Ιταλό σεφ στη Φλωρεντία, αλλά θα σε κάνει να κλαις γοερά.

Το The English είναι ένα western στην Αμερική του 1890 με πρωταγωνίστρια μια Βρετανίδα αριστοκράτισσα (καλησπέρα Emily Blunt) που ψάχνει να εκδικηθεί τον υπεύθυνο για τον θάνατο του γιου της (Amazon Prime).

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.