TO THE POINTE

Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για να γυμνάσεις τέλεια τους προσαγωγούς σου

Η Δήμητρα Ζαχοπούλου σου δείχνει τις 5 καλύτερες ασκήσεις για να σφίξεις τους προσαγωγούς σου.

Οι γιορτές πέρασαν για τα καλά και πλέον σιγά-σιγά όλες μας έχουμε μπει σε ρυθμό. Ελπίζω να έχεις ήδη ξεκινήσει να γυμνάζεσαι (και να δοκίμασες το πρόγραμμά μου για να χάσεις τα κιλά των Χριστουγέννων), καθώς και να έχεις αρχίσει να προσέχεις και πάλι τη διατροφή σου. Η υγεία μας είναι το παν και η γυμναστική σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή είναι οι λύσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο σημερινό μου workout, λοιπόν, σου δείχνω τις 5 καλύτερες ασκήσεις για να γυμνάσεις άψογα τους προσαγωγούς σου και να καταφέρεις να αποκτήσεις καλλίγραμμα πόδια.

Πάτα play στο παραπάνω video και εκτέλεσε τις ασκήσεις για τους προσαγωγούς, ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες που θα βρεις παρακάτω:

Στην 1η άσκηση, ξάπλωσε στο πλάι και με το ένα σου χέρι στήριξε καλά το κεφάλι σου. Τα πόδια σου θα πρέπει να είναι τεντωμένα και σε εξωστροφή (οιι φτέρνες σου θα πρέπει να είναι ενωμένες). Φέρε το ένα σου πόδι στη θέση “passé”, ακουμπώντας τα δάχτυλα του ποδιού σου στο γονάτο του ποδιού που βρίσκεται σταθερά στο έδαφος. Συνεχίζοντας να έχεις εξωστροφή, τέντωσε το πόδι σου όσο πιο ψηλά μπορείς και επανάφερέ το στην αρχή του θέση, μακραίνοντας την κίνησή σου. Κάνε 16 επαναλήψεις.

Στη 2η άσκηση, παραμένεις στην ίδια θέση μόνο που τώρα θα σηκώσεις κατευθείαν το πόδι σου ψηλά, τεντώνοντας και μακραίνοντας το πόδι σου όσο πιο πολύ μπορείς. Το κατεβάζεις ξανά με τον ίδιο τρόπο. Κάνε 16 επαναλήψεις.

Στην 3η άσκηση, παράμεινε στο πλάι. Λύγισε και φέρε το πόδι που βρίσκεται από πάνω απέναντι από τη λεκάνη σου πιέζοντας το πέλμα σου να ακουμπήσει κάτω. Σήκωσε τώρα το κάτω σου πόδι ψηλά χωρίς όμως να χαλάσεις τη στάση και τη θέση του κορμού και της λεκάνης σου. Επανάφερε στην αρχική σου θέση. Κάνε 16 επαναλήψεις.

Στην 4η άσκηση, μείνε και πάλι στο πλάι αλλά τέντωσε το χέρι που στήριζε πριν το κεφάλι σου και ξάπλωσε πάνω σε αυτό. Τα πόδια σου θα πρέπει να είναι καλά τεντωμένα και ενωμένα σε παράλληλη θέση. Σήκωσε το πάνω σου πόδι μέχρι το άνοιγμα της λεκάνης σου. Χωρίς να το κατεβάσεις και ενώ ταυτόχρονα σφίγγεις καλά την κοιλιά σου, φέρε και το άλλο πόδι ψηλά ώστε να ενωθούν τα δυο πέλματα. Στη συνέχεια χωρίς να κουνήσεις το πάνω πόδι κατέβασε το κάτω μέχρι το πάτωμα καλά τεντωμένο και φέρε και το άλλο στην αρχική του θέση. Κάνε 10 επαναλήψεις.

Στην 5η και τελευταία άσκηση, μείνε στην ίδια θέση. Άνοιξε το πάνω πόδι σου στο πλάι στο άνοιγμα της λεκάνης και παράμεινε σταθερά εκεί. Ανεβοκατέβασε το άλλο πόδι συνεχόμενα αγγίζοντας κάθε φορά την κάτω φτέρνα με την πάνω. Κάνε 10 επαναλήψεις

Επανάλαβε όλο το workout 3 φορές και φρόντισε να το ακολουθείς τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για να δεις άμεσα τους προσαγωγούς σου να αλλάζουν.

Love,

Δήμητρα

Ρίξε μια ματιά και στο προηγούμενο βίντεό μου: