TO THE POINTE

Με αυτό το workout θα χάσεις τα κιλά των γιορτών

Αγαπημένη μου φίλη, οι γιορτές τελείωσαν και ελπίζω να πέρασες πολύ όμορφα με αυτούς που εσύ επέλεξες, κάνοντας πράγματα που σε ευχαριστούν και σε γεμίζουν. Πίσω στην καθημερινότητά μας, λοιπόν, πια. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτούς που γκρινιάζουν για τα κιλά των γιορτών, εγώ είμαι εδώ για εσένα. Δυστυχώς δεν μπορώ να στα εξαφανίσω με ένα μικρό, μαγικό ραβδάκι, αλλά μπορώ να σου προτείνω το workout που θα σε βοηθήσει να τα χάσεις, καθώς και να εξαφανίσεις το περιττό λίπος. Γιατί η ουσία, μην ξεχνάς, δεν είναι τα κιλά, αλλά το λίπος. Κι επειδή η γυμναστική από μόνη της δεν μπορεί να κάνει θαύματα, ρίξε και μια ματιά στις συμβουλές της διατροφολόγου, Δέσποινας Παπαδοπούλου. 

Στο σημερινό workout, λοιπόν, σου δείχνω 5 αποτελεσματικές ασκήσεις για κάψιμο λίπους χωρίς να χρειαστεί να κάνεις ούτε ένα πηδηματάκι. Βάλε μουσική και ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες. Πολύ σύντομα τα περιττά κιλά των γιορτών θα αποτελούν παρελθόν.

Στην 1η άσκηση, φέρε τα πόδια σου σε παράλληλη θέση, στο άνοιγμα της λεκάνης. Κάνε ένα βαθύ κάθισμα και επίστρεψε στην αρχική σου θέση τεντώνοντας τα γόνατα και πιέζοντας τους γλουτούς σου μέσα. Προσοχή, θα πρέπει κατά την επιστροφή σου να βρίσκεσαι συνεχώς στις μύτες των ποδιών σου. Προσπάθησε να εκτελέσεις την άσκηση σε γρήγορο ρυθμό. Κάνε 20 επαναλήψεις.

Στη 2η άσκηση, φέρε το σώμα σου στη θέση της σανίδας. Στηρίξου στα χέρια σου, τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται στο άνοιγμα των ώμων σου και προσπάθησε οι καρποί σου να είναι ακριβώς πάνω από τους ώμους σου. Τα πόδια σου θα πρέπει να είναι τεντωμένα πίσω και παράλληλα, λίγο πιο κλειστά από το άνοιγμα της λεκάνης σου. Προσπάθησε ο κορμός σου να είναι σε μια ευθεία και μην ξεχνάς να ρουφάς ελαφρώς την κοιλιά σου προ τα μέσα. Στη συνέχεια φέρε το ένα γόνατό σου στο στήθος και επίστρεψε στην αρχική σου θέση με τα δυο πόδια μαζί. Συνεχίζεις εναλλάξ. Κάνε 20 επαναλήψεις ανά πλευρά.

Στην 3η άσκηση, παραμένεις στην ίδια θέση της σανίδας αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει να φέρεις το γόνατό σου μπροστά, στοχεύοντας τον αγκώνα σου ή ακόμα καλύτερα τον ώμο σου, αν φυσικά στο επιτρέπει η ευλυγισία σου. Κάνε 20 επαναλήψεις ανά πλευρά.

Στην 4η άσκηση, μένεις και πάλι στη θέση της σανίδας. Σήκωσε το ένα χέρι σου και χτύπα ελαφρά τον αντίθετό σου ώμο. Επανάλαβε το ίδιο στην άλλη πλευρά και συνέχισε εναλλάξ όσο πιο γρήγορα μπορείς. Κάνε 15 επαναλήψεις ανά πλευρά.

Στην 5η άσκηση, ενώ βρίσκεσαι στη θέση της σανίδας, μετάφερε το βάρος σου στο ένα χέρι και γύρισε τον κορμό σου σε πλάγια σανίδα, προσέχοντας να έχεις τον ώμο σου ακριβώς πάνω από τον καρπό σου. Άνοιξε το άλλο σου χέρι ψηλά στην ίδια ευθεία με το σταθερό σου χέρι. Επίστρεψε στην αρχική θέση της σανίδας, προσέχοντας να τοποθετήσεις το χέρι σου στην ίδια ευθεία με το άλλο, στο άνοιγμα των ώμων σου. Επανάλαβε από την άλλη πλευρά και συνέχισε εναλλάξ. Κάνε 10 επαναλήψεις ανά πλευρά.

Επανάλαβε όλο το workout 3 φορές και θα δεις άμεσα τα αποτελέσματα πάνω σου. Αν θέλεις, δε, να νικήσεις το φούσκωμα και την κατακράτηση, δοκίμασε τα αγαπημένα μου smoothies.

Love,

Δήμητρα

Ρίξε μια ματιά και στο προηγούμενο βίντεό μου: