FIT LIKE A PRO

Γυμνασμένα πόδια: Οι 4 ασκήσεις για απόλυτη γράμμωση

Επιστροφή στην καθημερινότητα μετά από διακοπές και η γυμναστική μας μπαίνει πάλι σε πρόγραμμα. Τα γυμνασμένα πόδια είναι βασικός στόχος σε ένα workout και η γράμμωσή τους επιτυγχάνεται με στοχευμένες ασκήσεις. Η guest fitness expert του LadyLike, Μυρτώ Καλογεροπούλου σού δείχνει αυτή τη βδομάδα τις 4 αποτελεσματικές ασκήσεις για γυμνασμένα και- πιο ειδικά- γραμμωμένα πόδια.

Οι συγκεκριμένες 4 ασκήσεις που συνδυάζουν αερόβια κίνηση και ενδυνάμωση, είναι ιδανικές για γράμμωση. Γυμνασμένα πόδια με ένα μόλις πρόγραμμα, αρκεί να το επαναλαμβάνεις τακτικά.

Γυμνασμένα πόδια με 4 δυναμικές ασκήσεις

 

 

 

Οι ασκήσεις για γυμνασμένα πόδια αναλυτικά, για να τις εκτελέσεις Like A Pro

Άσκηση 1: Ξεκίνα σε θέση προβολής, έχοντας τα γόνατά σου λυγισμένα σε 2 ορθές γωνίες. Κάνε μία αναπήδηση ώστε να φέρεις και τα 2 πόδια μαζί. Έπειτα κάνε άλλη μία αναπήδηση ώστε να καταλήξεις σε προβολή με το άλλο πόδι μπροστά. Προσοχή, το γόνατό σου δεν πρέπει να ξεπερνάει τα δάχτυλα του ποδιού σου.

Άσκηση 2: Ξεκινάς σε θέση καθίσματος. Τα γόνατά σου λυγισμένα και παράλληλα μεταξύ τους, περίπου στο άνοιγμα των ώμων. Κάνεις μια αναπήδηση τεντώνοντας και σταυρώνοντας τα πόδια σου και επιστρέφεις σε κάθισμα. Έπειτα, πηδάς στρίβοντας το σώμα σου 180 μοίρες και προσγειώνεσαι σε κάθισμα, με το βάρος σου στις φτέρνες. Μένοντας στην ίδια πλευρά, κάνεις μια μικρή αναπήδηση, τεντώνεις τα πόδια και τα σταυρώνεις. Με άλλη μια μικρή αναπήδηση επιστρέφεις σε θέση καθίσματος. Στρίβεις πάλι 180 μοίρες με ένα αλματάκι για να προσγειωθείς σε κάθισμα, στην αρχική σου θέση.

Άσκηση 3: Ξεκίνα με τα πόδια σου ανοιχτά περίπου στο άνοιγμα των ώμων και κράτησέ τα στριμμένα προς τα έξω. Λύγισε τα γόνατά σου και ξεκίνα να κάνεις συνεχόμενα αλματάκια. Προσπάθησε να λυγίζεις τα γόνατά σου χωρίς να σκύβεις μπροστά.

Άσκηση 4:Ξεκίνα με τα πόδια σου κλειστά, σε όρθια θέση. Κάνε μια προβολή στο πλάι με το δεξί σου πόδι. Το δεξί πόδι λυγίζει ενώ το αριστερό μένει τεντωμένο. Η λεκάνη σου είναι προς τα πίσω και το βάρος σου στη φτέρνα του δεξιού ποδιού. Έπειτα, φέρε το δεξί σου πόδι να σταυρώσει προς τα αριστερά λυγίζοντας και τα 2 σου γόνατα. Επανάλαβε απο την άλλη πλευρά, ξεκινώντας με το αριστερό πόδι.

Δες εδώ το προηγούμενο Fit Like A Pro workout της Μυρτούς Καλογεροπούλου: