TO THE POINTE

Καταπολέμησε την κυτταρίτιδα με αυτές τις 5 ασκήσεις

24 Media

Η άνοιξη είναι παραδοσιακά η εποχή της προετοιμασίας για τις εξορμήσεις μας στην παραλία. Όσο διαφορετική κι αν είναι αυτή η άνοιξη, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Η κυτταρίτιδα παραμένει αρκετά ενοχλητική στους γλουτούς, την κοιλιά ή όπου αλλού κάνει την εμφάνισή της. Και η γυμναστική, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να την αντιμετωπίσουμε.

Η σωματική άσκηση κι η κίνηση είναι βασικός παράγοντας ώστε να διώξεις μακριά την κυτταρίτιδα. Η παρακάτω 5 ασκήσεις δρουν στοχευμένα κατά της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Μην παραλείπεις το συγκεκριμένο workout από την καθημερινή σου ρουτίνα και σύντομα θα δεις αποτελέσματα. Παράλληλα, πίνε πολύ νερό και πρόσεχε τα γεύματά σου.

Οι 5 ασκήσεις που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα

1η άσκηση

Στάσου όρθια με ίσια την πλάτη και την κοιλιά σου προς τα μέσα. Κάνε ένα βήμα μπροστά και συνέχισε με προβολή, προσέχοντας το γόνατο του μπροστινού ποδιού να μην ξεπερνάει τα δάχτυλά σου. Προσπάθησε να σηκωθείς κατευθείαν τραβώντας το πόδι που έκανε την προβολή προς τα πίσω και κάνε ακόμα μία πατώντας πίσω. Εκτέλεσε την άσκηση συνεχόμενα.

2η άσκηση

Στην ίδια όρθια θέση, κάνε ένα βαθύ κάθισμα με τα πόδια παράλληλα και τα γόνατα πίσω από τα δάχτυλα. Καθώς σηκώνεσαι, κάνε γρήγορη άρση ποδιού προς τα πίσω, πιέζοντας καλά τους γλουτούς σου. Κατέβασε το πόδι σου και γύρνα στην αρχική σου θέση. Επανάλαβε από την άλλη πλευρά, γρήγορα και συνεχόμενα.

3η άσκηση

Μείνε σε βαθύ κάθισμα και χωρίς να σηκωθείς, κάνε 3 βήματα στο πλάι. Στη συνέχεια σήκωσε το πόδι σου στο πλάι κι όσο πιο ψηλά μπορείς. Κατέβασε το πάλι κι επέστρεψε στην αρχική θέση στο βαθύ κάθισμα. Επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

4η άσκηση

Ξάπλωσε ανάσκελα, λύγισε και άνοιξε τα πόδια σου σε παράλληλη θέση στο άνοιγμα της λεκάνης. Τα χέρια σου πρέπει να είναι τεντωμένα δίπλα στον κορμό σου. Σφίγγοντας τους γλουτούς σου, κάνε μια άρση λεκάνης. Μείνε σταθερά ψηλά και χωρίς να κατέβεις, κάνε 2 πιέσεις στους προσαγωγούς σου. Επανάφερε τη λεκάνη σου στο πάτωμα και επανάλαβε όλη την άσκηση.

5η άσκηση

Μείνε με τη λεκάνη ψηλά και σταθερά. Σφίγγοντας καλά τους γλουτούς και την κοιλιά σου, σήκωσε το πόδι στο ύψος του άλλου γονάτου και κάνε μικρές κυκλικές κινήσεις προς τα έξω.

Εκτέλεσε την κάθε άσκηση για 16 επαναλήψεις από κάθε πλευρά και επανάλαβε όλο το workout άλλη μία φορά. Καλή προπόνηση!

Love and Health,

Δήμητρα

Ρίξε μια ματιά και στο προηγούμενο βίντεό μου: