TO THE POINTE

Επίπεδη κοιλιά: 4 ασκήσεις κοιλιακών που κάνουν θαύματα

Η Δήμητρα Ζαχοπούλου σου δείχνει πώς θα γυμνάσεις όρθια τους κοιλιακούς σου 24 MEDIA Φραντζέσκα Γιατζόγλου - Watkinson

Αγαπημένη μου φίλη, τις προηγούμενες εβδομάδες σου έδειξα 5 ασκήσεις για τέλειους γλουτούς, καθώς και ένα πλήρες workout για να γυμνάσεις μόνη σου στο σπίτι όλο σου το σώμα, με τη βοήθεια μόνο μίας καρέκλας. Ελπίζω να δοκίμασες να γυμναστείς μόνη σου στο σπίτι και να σου φάνηκαν ωραία και αποτελεσματικά τα workouts μου. Για αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, σου έχω ετοιμάσει ένα τέλειο πρόγραμμα για την κοιλιά.

Videographer: Χρήστος Πανάγος 

Θα ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, μιας και δεν θα χρειαστεί να ξαπλώσεις στο χαλάκι της γυμναστικής για να εκτελέσεις τις ασκήσεις. Με το διαφορετικό αυτό workout θα γυμνάσεις όρθια τους κοιλιακούς σου. Κι όμως γίνεται!

Πάτα play στο video και ακολούθησε βήμα-βήμα τις παρακάτω οδηγίες για να γυμνάσεις σωστά τους κοιλιακούς σου:

Στην 1η άσκηση, τα πόδια σου θα πρέπει να είναι ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων σου και οι φτέρνες σου να κοιτούν μπροστά. Κάνε ένα βαθύ κάθισμα, έχοντας τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι, με ανοιχτούς τους αγκώνες. Ταυτόχρονα πίεζε τους ώμους σου προς τα κάτω και μείνε σε αυτήν τη θέση. Στη συνέχεια, χωρίς να αλλάξεις τίποτα από τη στάση του σώματός σου, κάνε μια κάμψη στο πλάι φέρνοντας τον αγκώνα στο γόνατό σου και τραβώντας την κοιλιά σου προς τα μέσα. Επέστρεψε στην αρχική σου θέση και επανάλαβε.

Στη 2η άσκηση, κάνε ένα βαθύ κάθισμα ακριβώς από την ίδια θέση που βρισκόσουν πριν. Ανέβα σηκώνοντας το γόνατό σου όσο πιο ψηλά μπορείς – ιδανικά στο ύψος του ώμου σου. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση πατώντας μακριά, ώστε η φτέρνα σου να είναι στην ίδια ευθεία με τον ώμο σου. Κάνε ξανά ένα βαθύ κάθισμα έχοντας τους γλουτούς μέσα και την πλάτη ίσια.

Στην 3η άσκηση, τα πόδια σου θα πρέπει να είναι παράλληλα. Προσπάθησε να έχεις πάλι τους ώμους σου κάτω, την κοιλιά σου μέσα και ταυτόχρονα να σφίγγεις καλά τους γλουτούς σου κατά τη διάρκεια της άσκησης. Σήκωσε το γόνατό σου ψηλά μέχρι να φτάσει το στήθος σου, προσέχοντας το γόνατο του ποδιού που σηκώνεις να σχηματίζει ορθή γωνία. Στη συνέχεια επανάφερε το πόδι σου στην αρχική, παράλληλη θέση χωρίς να κάνεις παύση και ξανασήκωσε το γόνατό σου ψηλά, αυτήν τη φορά στο ύψος του ώμου σου. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση και επανάλαβε.

Στην 4η άσκηση, τοποθέτησε τα πέλματά σου παράλληλα και ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης και φέρε τα χέρια σου στο ύψος του στήθους σου, ενώνοντας τους πήχεις σου. Πάρε βαθιά εισπνοή και κάνε μια στροφή σαν σπιράλ στο πλάι, τραβώντας την κοιλιά σου προς τα μέσα. Πρόσεξε, η λεκάνη σου πρέπει να παραμένει σταθερή και οι ώμοι σου κάτω. Εκπνέοντας επίστρεψε στην αρχική σου θέση και συνέχισε.

Εκτέλεσε την κάθε άσκηση 15 φορές και επανάλαβε το workout άλλες 3 φορές. Καλή επιτυχία!

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με ένα νέο workout.

Love,

Δήμητρα

  • Ρίξε μια ματιά και στο προηγούμενο βίντεό μου: