TO THE POINTE

Τέλειοι γλουτοί: 5 ασκήσεις για να γυμναστείς σαν μπαλαρίνα

24 MEDIA Χρήστος Πανάγος

Αγαπημένη μου φίλη, είμαι η Δήμητρα Ζαχοπούλου και σε καλωσορίζω στο νέο μου fitness blog στο ανανεωμένο Ladylike, το οποίο έχει τίτλο και περιεχομένο, “To The Pointe”.

Ένα όνομα καθόλου τυχαίο φυσικά, αφού οι ασκήσεις που θα σου προτείνω μέσα από το blog μου κάθε εβδομάδα, συνδυάζουν τις μεγάλες μου αγάπες, το μπαλέτο και το fitness. Όλα μου τα workouts θα είναι βασισμένα στη μέθοδό μου, “The Barre Method by Dimitra”, την οποία ελπίζω να αγαπήσεις κι εσύ, όπως εγώ.

Το πρώτο μου βίντεο είναι αφιερωμένο στην εκγύμναση των γλουτών, γιατί, αλήθεια, ποια δε θέλει να έχει σμιλεμένο το πίσω μέρος του σώματός της;

Πέντε ασκήσεις που γίνονται εύκολα στο σπίτι, αφού το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα απλό στρώμα γυμναστικής και φυσικά, διάθεση για ένα υγιές κορμί.

Πάτα το play και ακολούθα βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες για να εκτελέσεις ολόσωστα τις 5 ασκήσεις:

  • Στην 1η άσκηση τα πόδια σου θα πρέπει να είναι ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης. Κάνε ένα βαθύ κάθισμα και επανάφερε στην αρχική σου θέση.
  • Στη 2η άσκηση από την ίδια θέση κάνε ένα βαθύ κάθισμα και μετά φέρε το βάρος σου στο πλάι, ξεδιπλώνοντας και κάνοντας ένα ελαφρύ kick στο πόδι, ιδανικά στο ύψος της λεκάνης, αλλιώς μέχρι το ύψος που μπορείς .
  • Στην 3η άσκηση μείνε σταθερά στην θέση στο πλάι στηριζόμενη στο χέρι σου και κάνε “kicks” στο πλάι, έχοντας σταθερό τον κορμό.
  • Στην 4η άσκηση, παραμένοντας στην ίδια θέση αλλά έχοντας το ένα σου πόδι τεντωμένο, κάνε μια άρση στο πλάι και φέρε το γόνατό σου σε ορθή γωνία στην κοιλιά. Τέντωσε πάλι στο πλάι κι επανάφερε στην αρχική θέση.
  • Στην 5η άσκηση μείνε στη θέση στο πλάι και φέρε- συνεχόμενα χωρίς να κατεβάσεις το πόδι- το γόνατο στην κοιλιά. Ξανατέντωσε στο πλάι.

Εκτέλεσε την κάθε άσκηση για 15 επαναλήψεις και επανάλαβε όλο το workout άλλες 3 φορές. Νιώσε καλά με τον εαυτό σου και με την προσπάθειά σου.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με νέες ασκήσεις για μια ακόμα μυϊκή ομάδα.

Love,

Δήμητρα