FIT LIKE A PRO

Ballet legs & glutes: Οι top ασκήσεις για γραμμωμένα πόδια και γλουτούς

24 Media Creative Team

Αυτή την εβδομάδα, η personal trainer, pilates instructor και guest fitness editor του LadyLike, Ρένα Βουτσινά, σου προτείνει τις καλύτερες ασκήσεις, αν ο στόχος σου είναι πόδια γραμμωμένα και λεπτά, όπως μιας μπαλαρίνας.

Ασκήσεις για ballet legs και τονωμένους γλουτούς. Το workout που θα μεταμορφώσει τα πόδια σου.

Γραμμωμένα πόδια & γλουτοί: Οι top ασκήσεις

 

Οι ασκήσεις αναλυτικά, για να τις εκτελέσεις Like A Pro

Άσκηση 1: Πρόκειται για μία άσκηση με 3 παραλλαγές. Είμαι σε όρθια θέση με τα πόδια ανοιχτά και τις μύτες των ποδιών στραμμένες προς τα έξω. Ο αφαλός είναι κολλημένος στη σπονδυλική στήλη, οι ώμοι κάτω και ο λαιμός μακρύς. Λυγίζω τα γόνατα και κάνω ένα μεγάλο πλιέ.

Κατεβαίνω μέχρι εκεί που μπορώ να κρατήσω ίσια την πλάτη και να έχω καλή ισορροπία. Μετά από 12 επαναλήψεις μένω σε πλιέ και εναλλάξ ανεβαίνω στις μύτες των ποδιών (μία το ένα πόδι, μία το αλλο).

Μετά τις 12 επαναλήψεις μένω στις μύτες και των 2 ποδιών σε χαμηλή θέση και κάνω μικρή σούστα για άλλες 12 επαναλήψεις.

Άσκηση 2: Ξαπλώνω ανάσκελα και βάζω τα πόδια λυγισμένα στην άκρη μίας καρέκλας. Πιέζω τα πόδια, ενεργοποιώ τους γλουτούς και ανεβάζω τη λεκάνη ψηλά.

Άσκηση 3: Μένω με τη λεκάνη ψηλά, σηκώνω το ένα πόδι τεντωμένο κάθετα στο ταβάνι και ασκώ 12 μικρές πιέσεις προς τα πάνω. Επαναλαμβάνω και από την άλλη μεριά.

Άσκηση 4: Τα πόδια μου είναι πάνω στην καρέκλα, οι πατούσες ενωμένες και τα γόνατα λυγισμένα προς τα έξω. Ενεργοποιώ τους γλουτούς μου και ανεβάζω τη λεκάνη ψηλά

Άσκηση 5: Από όρθια θέση τοποθετώ την καρέκλα στο πλάι και κρατιέμαι με το ένα χέρι από την πλάτη της καρέκλας. Το έξω πόδι κάνει προβολή πίσω διαγώνια από το μέσα πόδι. Στη συνέχεια ανεβάζωε το γόνατο λυγισμένο ψηλά διαγώνια και το τεντώνω στον αέρα. Κάνω 12 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

Δες εδώ το προηγούμενο Fit Like A Pro με τη Ρένα Βουτσινά: