FIT LIKE A PRO

Ασκήσεις για γλουτούς: οι 6 καλύτερες για σύσφιξη και ανόρθωση

24 Media

Η guest fitness expert του LadyLike, Μαριλίνα Βακονδίου, αυτή την εβδομάδα σού προτείνει ένα αποτελεσματικό workout για τους γλουτούς. Πιο συγκεκριμένα σου δείχνει τις 6 στοχευμένες ασκήσεις για γλουτούς για να πετύχεις σύσφιξη και ανόρθωση, σε λιγότερο από έναν μήνα.

Οι 6 τοπ ασκήσεις για να ανορθώσεις τους γλουτούς σου, από τη Μαριλίνα Βακονδίου

 

Οι ασκήσεις αναλυτικά, για να τις εκτελέσεις ”Like A Pro”

1η άσκηση: Ξαπλώνεις μπρούμυτα και τοποθετείς τα χέρια σου κάτω στο στρωματάκι και μπροστά από το στέρνο σου. Ο αυχένας θα πρέπει να είναι διαρκώς κάτω και τα πόδια σου να είναι ανοιχτά στο ύψος της λεκάνης. Για να πραγματοποιήσεις την άσκηση ανεβάζεις, λυγίζεις και κατεβάζεις τα πόδια ανοιχτά,  σφίγγοντας ταυτόχρονα  τον κορμό και τα πόδια σου και εστιάζοντας στον γλουτό. Στο τέλος, μένεις με τα πόδια επάνω και ανοιγοκλείνεις τα πόδια σου με τις φτέρνες.

2η άσκηση: Κάθεσαι σε τετραποδική θέση, τοποθετείς τα χέρια στο ύψος των ώμων και φέρνεις τα γόνατά σου στο ύψος της λεκάνης. Λυγίζεις το ένα σου πόδι πίσω και ξεκινάς να εκτελείς την άσκηση κάνοντας άρση ποδιού προς τα πίσω, ενώ η φτέρνα σου κοιτάει προς τα πάνω.

3η άσκηση: Κρατάς σταθερό τον κορμό σου σαν να κάνεις πλάγια σανίδα. Λυγίζεις τα πόδια σου προς τα πίσω, τοποθετείς τον αγκώνα σου στην ευθεία που βρίσκεται ο ώμος σου και ανεβάζεις το σώμα σου προς τα πάνω και κάνεις απαγωγή ποδιού ψηλά.

4η άσκηση: Ανοίγεις τα πόδια σου στο ύψος της λεκάνης και κρατάς σταθερό τον κορμό. Με το στήθος έξω και ευθεία πλάτη, κάνεις κάθισμα ενεργοποιώντας τον κορμό σου, έτσι ώστε τα γόνατα να μην ξεφεύγουν ποτέ από τη μύτη του παπουτσιού. Προσοχή, όλο το βάρος σου να πέφτει προς τα πίσω.

5η άσκηση: Tοποθετείς το ένα πόδι μπροστά και το άλλο πίσω και έπειτα βεβαιώνεσαι ότι τα γόνατα είναι σε 90 μοίρες γωνία. Φρόντισε να μην ξεφεύγουν μπροστά από τη μύτη του παπουτσιού. Με προσοχή, κάνε αναπήδηση μια με το ένα πόδι, μια με το άλλο.

6η άσκηση: Το σώμα σου πρέπει να βρίσκεται σε μια ευθεία, με τα πόδια σου ανοιχτά στο ύψος της λεκάνης. Φέρε το πόδι σου προς τα πίσω διαγώνια, φροντίζοντας το βάρος σου να φεύγει προς τα πίσω μια από τη μια, μια από την άλλη μεριά εναλλάξ. Το γόνατό σου δεν πρέπει να ξεφεύγει ποτέ μπροστά από τη μύτη του παπουτσιού σου.