FIT LIKE A PRO

Glute makeover: Η Μαριλίνα Βακονδίου θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις γλουτούς που θα ζήλευε και η JLo

Παναγιώτης Καδίγκος

Η Μαριλίνα Βακονδίου είναι η νέα μας guest fitness editor στη στήλη “Fit Like  A Pro” και για ένα μήνα θα γυμνάζεστε παρέα, μέσα από τα fitness videos που ετοιμάζουμε μαζί της, εδώ στο LadyLike.

Ο αθλητισμός μπήκε στη ζωή της από πολύ μικρή ηλικία και τη βοήθησε να χτίσει μια σωστή σωματοδομή. Εδώ και 10 χρόνια είναι master trainer στον χώρο του fitness και gym manager σε γυμναστήρια των νοτίων προαστίων. Η Μαριλίνα έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα υγιές κορμί με καμπύλες, μέσω των στοχευμένων προγραμμάτων της.

Το ενδιαφέρον πολλών γυναικών να αποκτήσουν παρόμοιο αποτέλεσμα με το δικό της, την οδήγησε στο να δημιουργήσει το ”Glute Makeover”, το προπονητικό της σύστημα που εστιάζει στην εκγύμναση των γλουτών και υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα.

Η Μαριλίνα Βακονδίου απάντησε στις fitness ερωτήσεις που -ίσως- θα ήθελες να της κάνεις κι εσύ. Ναι, ναι εννοείται κάναμε αρκετές ερωτήσεις για την περιοχή των γλουτών και των ποδιών. Κράτα σημειώσεις.

– Σε ποιο συνδυασμό ασκήσεων ορκίζεσαι για άμεσο αποτέλεσμα στους γλουτούς;

Το καλύτερο αποτέλεσμα για την εκγύμναση των γλουτών επιτυγχάνεται με τον συνδυασμό αερόβιων και στατικών ασκήσεων. Από την προπόνησή μας δεν θα πρέπει να παραλείπουμε τα βάρη. Σε συνδυασμό με το αερόβιο και τις στατικές, δυναμικές ασκήσεις θα πετύχουμε πιο γρήγορα το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

– Σε πόσο χρονικό διάστημα και με τι συχνότητα άσκησης μπορεί μια γυναίκα να δει διαφορά στους γλουτούς;

Ένας μήνας είναι αρκετός για να παρατηρήσει μια γυναίκα διαφορά στη συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα. Φυσικά το πάντρεμα γυμναστικής και διατροφής είναι το κλειδί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η συχνότητα άσκησης που επιτρέπει σε μια γυναίκα να δει άμεσα διαφορά είναι 3 με 4 φορές την εβδομάδα, με προπονήσεις διάρκειας μιας ώρας.

– Ισχύει πως αν γυμνάζεσαι 3 φορές την εβδομάδα απλά διατηρείσαι και πως αν θέλεις να αδυνατίσεις θα πρέπει να κάνεις πάνω από 4 προπονήσεις τη βδομάδα;

Κατά τη γνώμη μου δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι τρεις προπονήσεις τη βδομάδα δεν αποσκοπούν απλά στη διατήρηση. Επίσης, το αδυνάτισμα δεν επιτυγχάνεται μόνο αν γυμναστείς πάνω από 4 φορές τη εβδομάδα, καθώς κύριο ρόλο διαδραματίζει και η διατροφή. Οι τρεις φορές μπορούν να αποδειχθούν υπεραρκετές, αν ακολουθείς μια πολύ προσεκτική διατροφή.

– To μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε και δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουνε και δεν έχουμε επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η εστίαση αποκλειστικά στη γυμναστική και στο ασκησιολόγιο, χωρίς να δίνουμε την απαραίτητη σημασία στη διατροφή. Αποδεδειγμένα η διατροφή παίζει το 80% του συνολικού αποτελέσματος. Τι νόημα έχει άλλωστε να γυμνάζεσαι μία και δύο ώρες αν επιστρέφεις στο σπίτι σου και τρως μία ολόκληρη πίτσα μόνη σου;

– Αν έπρεπε να κάνεις μόνο μία άσκηση για το υπόλοιπο της ζωής σου ποια θα ήταν αυτή;

Πραγματικά δύσκολο να καταλήξω σε μια μεμονωμένη άσκηση, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω θα εστίαζα στους γλουτούς και στο μονοποδικό squat.

– Τι πρέπει να προσέχουμε ειδικά όταν γυμνάζουμε έντονα το κάτω μέρος του σώματός μας; Πώς θα αποφύγουμε τραυματισμούς και τενοντίτιδες;

Η λάθος τεχνική των ποδιών, δυστυχώς, είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Από τα μεγαλύτερα λάθη που παρατηρώ στους ασκούμενους είναι η κακή στάση των γονάτων, τα οποία όταν προεξέχουν από τις μύτες των ποδιών είναι πιθανό να προκαλέσουν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του γυμναστή μας και να εκτελούμε σωστά την τεχνική των ασκήσεων. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε πιθανούς τραυματισμούς.

– Κεφάλαιο κυτταρίτιδα, ποια τα tips σου για να μειωθεί;

Το κεφάλαιο κυτταρίτιδα απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες (ειδικά της Μεσογείου). Κατά τη γνώμη μου η εξαφάνιση της κυτταρίτιδας είναι ένας μύθος, διότι πολύ απλά δεν γίνεται να φύγει εντελώς. Σίγουρα όμως το να περιποιούμαστε το σώμα μας θα βοηθήσει πολύ στη μείωσή της. Ο απόλυτος συνδυασμός είναι η σωστή διατροφή, η τακτική άσκηση και κάποιο είδος μεσοθεραπείας. Ακολουθώντας πιστά τα παραπάνω μπορούμε να πετύχουμε τη μέγιστη βελτίωση της κυτταρίτιδας.

– Με τα περιβόητα ψωμάκια τι γίνεται; Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά;

Προχωρώντας τώρα στο κεφάλαιο ψωμάκια να τονίσουμε επίσης ότι απασχολεί το 80% των μεσογειακών γυναικών. Η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους επιτυγχάνεται με τη σωστή διατροφή, η οποία σε συνδυασμό με μία στοχευμένη προπόνηση θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι γυναίκες με ψωμάκια θα πρέπει να ακολουθήσουν συνδυασμό ασκήσεων που επικεντρώνονται στους γλουτούς. Το GLUTE MAKEOVER by Marilina Vakondiou εγγυάται τέλειο αποτέλεσμα, σε αυτό ακριβώς το σημείο του σώματος.

– Τι ρόλο παίζει η διατροφή και το νερό στην απόκτηση του σώματος που επιθυμούμε; 

Η διατροφή αποτελεί το 90% της προσπάθειας για την απόκτηση του σώματος που επιθυμούμε, σε συνδυασμό με τη γυμναστική. Το 60% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, επομένως είναι πολύ σημαντική η τακτική κατανάλωσή του. Εκτός του ότι μας ενυδατώνει, βοηθά και στην αποβολή τοξινών. Παντρεύοντας, λοιπόν, τη σωστή διατροφή, την επαρκή κατανάλωση νερού (2 λίτρα τη μέρα) και τη γυμναστική καις άμεσα λίπος και χάνεις βάρος.

Τα diet& fitness tips της Μαριλίνας Βακονδίου για τις αναγνώστριες του LadyLike

  • Κατανάλωνε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό καθημερινά.
  • Μείωσε την κατανάλωση ζάχαρης και υδατανθράκων.
  • Εμπλούτισε τη διατροφή σου με φρούτα και λαχανικά, με σκοπό την πρόσληψη βιταμινών.
  • Κάνε αερόβια γυμναστική δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.
  • Συμβουλέψου κάποιον ειδικό για το ιδανικό πρόγραμμα γυμναστικής που πρέπει να ακολουθήσεις.
  • Αφιέρωσε μια ώρα μέσα στην ημέρα αποκλειστικά για τον εαυτό σου.