BEEN THERE DONE THAT

Ανήθικα μπαλαγιάζ, λεχωνομεζούρες, ξωκλήσια στην Αθήνα. Ποιος γελάει με τις γυναικοκτονίες;

24Media

Η εβδομάδα που πέρασε είχε πολλά κρούσματα κορονοϊού και πολλά κρούσματα μισογυνισμού. Για τα πρώτα υπάρχουν εμβόλια. Για τα δεύτερα κοίτα γύρω σου, αλλά και μέσα σου.

Άκου το podcast εδώ:

Τα κρούσματα χτύπησαν κόκκινο και προφανώς περιμέναμε μέτρα.

Ήρθαν τα μέτρα, αλλά δεν είναι ακριβώς μέτρα. Του rapid το μπέρδεμα γίνεται. Άσε που οι ανεμβολίαστοι θα παίρνουν κάθε μέρα και άλλο SMS από το Υπουργείο Υγείας. Έχουμε προτάσεις για το τι να περιέχει το μήνυμα.

Φυσικά οι εκκλησίες εξαιρούνται. Το νέο αφήγημα; Δεν έχει ίδια ηθική αξία το μπαλαγιάζ και με τον εκκλησιασμό, ότι στην εστίαση κολλάς πιο πολύ από όσο στην εκκλησία και ότι δεν γίνεται να ελέγχουν τις εκκλησίες γιατί συχνά είναι μόνες και έρημες. Κάπως σαν τα ξωκλήσια των Κυκλάδων.

Μένοντας στην εκκλησία, ο Μητροπολίτης Κοζάνης αποφάσισε ότι είναι καλύτερο οι γυναίκες να μην μιλάμε και γενικά να μην χρησιμοποιείται ο όρος “γυναικοκτονία” γιατί κάποιος νομικός θα κάγχαζε και μόνο στο άκουσμά του. Η τάπα ήρθε από πολύ υψηλόβαθμο νομικό και πάρα πολύ σύντομα. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έβαλε πρώτη φορά μέσα σε εγκύκλιο τον όρο “γυναικοκτονία”. Ποιος καγχάζει τώρα;

Η εβδομάδα δεν πήγε γενικά καλά για τις γυναίκες. Ο Τάσος Ξιαρχό εξέθεσε δημόσια μια άγνωστή του κοπέλα σχολιάζοντας απαράδεκτα σε ένα Instagram story του τα κιλά και τη ριγέ μπλούζα της. Η κοπέλα το είδε, αντέδρασε και ευτυχώς μαζί της όλα τα SoMe αλλά και τα media. Η συνέχεια είχε πολύ drama και πολλά άκρα. Και πολλές ριγέ μπλούζες.

Μετά τα έβαλαν με μάνες. Η Κατερίνα Στικούδη τόλμησε και πήγε στη δουλειά της δυο εβδομάδες μετά τη γέννηση του γιου της, που έτυχε να είναι στην τηλεόραση και όχι π.χ. σε ένα κομμωτήριο στην Καλλιθέα, όπως λέει η Δέσποινα Δημά και οι μανούλες των social έβγαλαν τα λεχωνόμετρα.

Και η Μαριάννα Τουμασάτου τόλμησε να πάει σε μια πρεμιέρα αφήνοντας τα παιδιά της στο σπίτι. Μια ρεπόρτερ της μίλησε για τύψεις. Και η Μαριάννα απάντησε όπως κάθε φυσιολογική γυναίκα. 

Στην άλλη μεριά του πλανήτη τώρα, ο Mark Zuckerberg αντιμετώπισε ένα θεματάκι με το metaverse του. Μάλλον πρέπει να πληρώσει ακριβά αφού το όνομα meta είναι πιασμένο. 

Και η -πολύ μας είχε λείψει- συνωμοσιολογική οργάνωση Qanon μάζεψε τους οπαδούς της και περίμεναν την εμφάνιση του μακαρίτη από τo 1999 JFK Jr. 

Δες οπωσδήποτε το Maid στο Netflix με την υπέροχη Margaret Qualley (συμπρωταγωνιστεί με τη μαμά της Andy McDowell – η οποία και στη μίνι σειρά υποδύεται τη μαμά της) για να πάρεις μια απάντηση/ σφαλιάρα στο γιατί μια κακοποιημένη γυναίκα δεν σηκώνεται απλώς να φύγει από τον κακοποιητή της.

H σειρά βασίζεται στο ωραιότατο βιβλίο με τα απομνημονεύματα της Stephanie Land, Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother’s Will to Survive. Μπορείς να το διαβάσεις -το πρότεινε και ο Barack Obama ως ανάγνωσμα.

9781409187394.jpg
PUBLIC.GR

MAID

To βιβλίο στο οποίο βασίζεται η σειρά του Netflix και η πρόταση του Barack Obama για το καλοκαίρι του 2019!
9.81€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Εναλλακτικά, σου προτείνω το Λίγη Ζωή της Hanya Yanagihara που σου υπόσχομαι είναι από τα βιβλία που θα θυμάσαι για χρόνια.

b212814.jpg
PUBLIC.GR

ΛΙΓΗ ΖΩΗ

Τέσσερις φίλοι και συμφοιτητές μετακομίζουν, μετά την αποφοίτησή τους, στη Νέα Υόρκη για να φτιάξουν τη ζωή τους – άφραγκοι, χαμένοι, με μόνο τους στήριγμα τη φιλία τους και τις φιλοδοξίες τους.
16.84€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ