BEEN THERE DONE THAT

H Φώφη μας, η Ιωάννα μας, ο φτωχοδιάβολος Elon και το beef Γιάνη – Mark

24 Media Creative Team

Το ενωμένο δάκρυ όλων μας για τον θάνατο μιας γενναίας, η ανακούφισή μας για την Ιωάννα, μια δικαστική απόφαση σαν της μάνας μου και τα ζόρια των μεγάλων της Silicon Valley.

Άκου το podcast εδώ:

H Φώφη Γεννηματά έφυγε ξαφνικά και μας ένωσε σε ένα κοινό πένθος. Μια γυναίκα γενναία, με ήθος και αξιοπρεπή πολιτικό βίο, μια φωτεινή δύναμη της φύσης για τους οικείους της νικήθηκε από τον καρκίνο και δημιούργησε μια σπάνια σύμπνοια σε όλη τη χώρα.

Η κηδεία της συγκλόνισε, τα παιδιά της γέμισαν τα μάτια μας δάκρυα και η σημασία της πρόληψης γιγαντώθηκε. Αντίο Φώφη.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου νίκησε τη δικαστική της μάχη. Η Έφη Κακαράντζουλα κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Η Ιωάννα και οι φίλες της μας χάρισαν μια υπέροχη φωτογραφία στο τέλος της δίκης.

H υπόθεση του Περάματος δίχασε και πόλωσε. Ένας 18χρονος νέος άνθρωπος έπεσε νεκρός, ένας άλλος τραυματίστηκε, ένας διέφυγε, 7 αστυνομικοί έριξαν 38 σφαίρες. Για μια κλοπή αυτοκινήτου. Η δικαιοσύνη τους άφησε όλους ελεύθερους και μου θύμισε τη μάνα μου. Αλλά η κουβέντα για τη λειτουργία της αστυνομίας πρέπει πια να ανοίξει. Έστω και μόνο για αυτό το βίντεο.

Τον γιορτάσαμε τον Άγιο Δημήτριο τον Super Spreader και φέτος. Φυσικά σε γεμάτη εκκλησία. Φυσικά χωρίς μάσκες. Γιατί είναι, λέει, προσβολή να φοράς μάσκα στην εκκλησία.

Η Silicon Valley έχει προβλήματα. Ο Elon Musk έβγαλε σε μια μέρα 36 δισεκατομμύρια δολάρια και έγινε ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου κοντεύοντας τα 300 δισεκατομμύρια περιουσία, αλλά πικραίνεται που ο Biden θέλει να του πάρει τα λεφτά του με φόρους.

Ο Mark Zuckerberg άλλαξε το όνομα του Facebook. Της εταιρείας, όχι του μέσου. Το είπε Meta. Και έκανε έξαλλο τον Γιάνη Βαρουφάκη.

To είδωλό μου για αυτή την εβδομάδα είναι ο τύπος που χάθηκε επί 24 ώρες στα βουνά του Colorado αλλά δεν σήκωνε το τηλέφωνο στους διασώστες γιατί δεν ήξερε το νούμερο. Επίσης, γιατί στέλνετε ηχητικά;

Ο δακτύλιος έκανε πρεμιέρα. Αλλαγή καμία όμως. Και δες εδώ γιατί:

To ξανείπα, θα το λέω συνέχεια. Δείτε Succession. Είναι μια σειρά γεμάτη ίντριγκα, δολοπλοκία, ισχυρές οικογένειες και εκπληκτικό σενάριο και ερμηνείς. Στη Nova ψάξτε το.

Κι αν θέλετε κι άλλη ίντριγκα, μιντιακή αυτή τη φορά, η δεύτερη σεζόν του The Morning Show (που παίζει να είναι και καλύτερη από την πρώτη) είναι η επιλογή σας. Και πόσο καλή η Jennifer Aniston.

To Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη του Matt Haig είναι ένα βιβλίο που θα σε κάνει να περάσεις υπέροχα αλλά και να αναθεωρήσεις όλα τα “τι θα είχε γίνει αν” της ζωής σου. Αν κάποιος σου έδινε τη δυνατότητα να γυρνάς ξανά και ξανά πίσω στη ζωή σου και να αλλάζεις όσα έκανες λάθος, τελικά ποια ζωή θα επέλεγες;