ΧΤΕΝΙΣΜΑ

Το πιο εύκολο και chic χτένισμα «ακούει» στο όνομα banana bun

Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Μα τι είναι το banana bun και γιατί το λατρεύουν οι πάντα chic Παριζιάνες; Σίγουρα δεν έχει σχέση με το λαχταριστό banana bread που φτιάξαμε ανελλιπώς στην καραντίνα. Έχουν όμως κάτι κοινό. Έχει την ίδια ευκολία όσο η προετοιμασία αυτού του κέικ. Είναι το χτένισμα που θα κάνεις όταν θέλεις να είσαι περιποιημένη χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ή η τέλεια λύση για τις bad hair days που λίγο πολύ μας ταλαιπωρούν όλες μας. Κράτησε σημειώσεις.

Το banana bun είναι ένας χαμηλός κότσος ή αλλιώς μία παραλλαγή του αγαπημένου chignon. Μόνο που το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο ανεπιτήδευτο και ατημέλητο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι chic. Πήρε το όνομά του από την μπανάνα αφού o κότσος που σχηματίζεται στο τέλος θυμίζει το σχήμα του γνωστού φρούτου. Αν έχεις βαρεθεί το κλασικό messy bun και ψάχνεις νέα χτενίσματα για να ανανεώσεις τα μαλλιά σου δες παρακάτω πώς θα το πετύχεις βήμα βήμα. Ένα εύκολο και κομψό χτένισμα που θα λατρέψεις και θα υιοθετήσεις από το πρωί έως το βράδυ.

Το πιο εύκολο και chic χτένισμα «ακούει» στο όνομα banana bun

Βήμα 1o: Δοκίμασε το banana bun σε μαλλιά που έχουν λουστεί μερικές ημέρες πριν ώστε να έχει δημιουργεί μία πιο σταθερή υφή. Αλλιώς χρησιμοποίησε ένα dry shampoo. Στη συνέχεια, χτένισέ τα καλά για να φύγουν οι κόμποι. Αν θέλεις να δημιουργήσεις extra όγκο ξύσε ελάχιστα ορισμένα σημεία με την χτένα.

Βήμα 2ο: Πιάσε τα μαλλιά σου όπως ακριβώς θα έκανες και με ένα χαμηλό ponytail. Στριφογύρισε τα με το δείκτη και με φορά από μέσα προς τα έξω. Όταν φτάσεις στις άκρες στρέψε με το δάχτυλό σου κατακόρυφα για να δώσεις στον κότσο το τελικό σχήμα του.

Βήμα 3ο: Σε αυτό το σημείο πρέπει να σταθεροποιήσεις τον κότσο σου. Χρησιμοποίησε όσες φουρκέτες χρειαστεί μέχρι να νιώσεις ότι είναι απόλυτα σταθερό. Λίγη λακ θα βοηθήσει στο τελικό αποτέλεσμα.

Βήμα 4ο: Σε περίπτωση που μερικά τουφάκια προεξέχουν από τον κότσο, πίεσε τα μέσα στο banana bun χρησιμοποιώντας μερικά ακόμη τσιμπιδάκια. Διαφορετικά μπορείς να τα αφήσεις να προεξέχουν (έτσι κι αλλιώς θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι ατημέλητο).

Βήμα 5ο: Για ακόμη πιο messy αποτέλεσμα άφησε ελεύθερες μερικές από τις μπροστινές τούφες των μαλλιών σου. Αν έχεις long bangs ακόμη καλύτερα.

Ακολουθούν μερικές ιδέες από το Instagram που θα σου δώσουν την τέλεια έμπνευση: