ΜΑΛΛΙΑ

Το balayage είναι το επόμενο πράγμα που θα θες να δοκιμάσεις στα μαλλιά σου. Έχουμε τα hairlooks που θα σε πείσουν

Steve Granitz/WireImage /Getty Images/Ideal Image

Έχεις κλείσει εδώ και καιρό το ραντεβού σου στο κομμωτήριο και έχεις πάρει απόφαση να τολμήσεις κάτι διαφορετικό στα μαλλιά σου. Φλερτάρεις με το balayage, αλλά δεν είσαι απολύτως σίγουρη. Κανένα πρόβλημα, εμείς είμαστε εδώ, μαζί σου, για να σου δώσουμε το απαραίτητο #hairinspo.

Τι είναι το balayage;

Σου θυμίζω πως το balayage- όπως μας είχε πει πριν καιρό ο celebrity hairstylist Πάνος Καλλίτσης είναι «μία «γαλλική» τεχνική από τη δεκαετία των 70s, την οποία αγαπούσαν πολύ οι Γαλλίδες. Είναι εξαιρετική να εφαρμόζεται συνήθως σε ανοιχτή βάση μαλλιών, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει στο προσκήνιο και έχει γίνει ένα από τα πιο hot hair color trends. Στην ουσία πρόκειται για μία τεχνική που τοποθετούνται ανοιχτά-ελεύθερα ανοίγματα χωρίς τη χρήση αλουμινόχαρτου. Το αποτέλεσμα που δίνει στο τέλος, είναι μαλλιά ξανοιγμένα από τον ήλιο σε μήκη και άκρες».

Με δύο λόγια, με το balayage μπορείς να ανοίξεις τα μήκη των μαλλιών σου, χωρίς να επηρεάσεις χρωματικά τη ρίζα. Έτσι, δεν χρειάζεται να σε απασχολεί άμεσα το θέμα του ξεθωριάσματος ή της ταλαιπωρίας της ρίζας, μιας και δεν χρειάζεται να βαφτεί όλο το κεφάλι. Τα highlights τοποθετούνται στρατηγικά στα σημεία που θα επιλέξει ο κομμωτής κάθε φορά. Δύο ακόμη πλεονεκτήματά του, το φυσικό «ξανοιγμένο» αποτέλεσμα κάθε φορά και έπειτα, το γεγονός πως ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες.

Κι αν σκέφτεσαι να κάνεις μία τέτοια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου- aka να δοκιμάσεις το balayage, αλλά έχεις ακόμη μερικές αμφιβολίες, δεν έχεις παρά να μας εμπιστευτείς για το #inspo. Ψάξαμε, αποθηκεύσαμε και παρακάτω σου ετοιμάσαμε μία λίστα με 10 αγαπημένα μας balayage hairlooks που είμαι σίγουρη θα σε πείσουν!