ΜΑΛΛΙΑ

Butterfly Cut: 7 κουρέματα με έμπνευση από το Instagram

Instagram/quecolour/

Το butterfly cut -κούρεμα δεν είναι καινούργια ανακάλυψη, πόσο μάλλον νέο hair trend. Για την ακρίβεια, το κούρεμα που λόγω των layers, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, θυμίζει τα φτερά της πεταλούδας, ανήκει στις τάσεις για τα μαλλιά που τρεντάρουν στο Tik Tok, ήδη από τις αρχές της προηγούμενης χρονιάς.

Βασικό χαρακτηριστικό του; Τα έντονα layers σ’ όλο το μήκος των μαλλιών, που πέφτουν χαλαρά στους ώμους και πλαισιώνουν το πρόσωπο και δίνουν την αίσθηση ενός πιο κοντού κουρέματος ενώ, το μήκος παραμένει αρκετά μακρύ. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου τονίζονται ακόμη πιο πολύ και όλο το look χαρακτηρίζεται από sex appeal.

Curtain bangs που φτάνουν λίγο πιο κάτω από το πηγούνι και layers που πέφτουν με χάρη στους ώμους, συνδυάζονται, με το αποτέλεσμα να φέρνει στο νου τα γεμάτα πλούσιο όγκο και φυσική κίνηση hair looks των ’70s αλλά και τα ’90s iconic supermodels, ενώ, όπως αναφέρουν αρκετοί hairstylists το συγκεκριμένο κούρεμα μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιονδήποτε τύπο μαλλιών.

Σε αντίθεση με τα beachy, effortless waves, το butterfly cut προσφέρει ένα πιο structured look. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάποιον που θέλει να δημιουργήσει περισσότερο όγκο και υφή στα μαλλιά του χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στο μήκος τους, δίνοντάς τους παράλληλα ένα ωραίο σχήμα. Αυτό σημαίνει πως μπορεί κανείς να κάνει butterfly layers, χωρίς να κάνει κάποια μεγάλη αλλαγή στο κούρεμά του.

Παράλληλα, αποτελεί μία κίνηση- ματ για να «καθαρίσεις» τις άκρες των μαλλιών, απομακρύνοντας την ψαλίδα κλπ.

Μάλιστα, πρόσφατα, ο celebrity hairstylist, Δημήτρης Γιαννέτος, σε συνεργασία με το Refinery 29 ετοίμασε ένα video όπου εξηγεί ακριβώς τα χαρακτηριστικά του εν λόγω κουρέματος, δείχνοντας step by step την τεχνική που ακολουθεί για να το πετύχει.

Και περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, αν σκέφτεσαι εδώ και καιρό να κάνεις μία αλλαγή στα μαλλιά σου και φλερτάρεις με το butterfly cut, δεν έχεις παρά να τσεκάρεις τα παρακάτω κουρέματα για να πάρεις το απαραίτητο hair inspo.

Butterfly Cut: 7 κουρέματα για να δοκιμάσεις