ΜΑΛΛΙΑ

7 πολύ κοντά καρέ για να κάνεις την αλλαγή το 2024

Instagram/khkris/ Instagram/khkris/

Το καρέ είναι πάντα μία πολύ καλή ιδέα, ιδιαίτερα, όταν σκεφτόμαστε/μιλάμε για αλλαγές στα μαλλιά. Μακρύ ή πιο κοντό, wavy ή sleek, με αφέλειες ή φράντζα, με φιλάρισμα (layered) ή τελείως ίσιο (blunt), οι versions του καρέ είναι πολλές, αλλά εμείς σήμερα θα μιλήσουμε για την πιο τολμηρή ίσως εκδοχή του, το πολύ κοντό καρέ.

Τολμηρή γιατί ναι μεν σημαίνει λιγότερο μήκος για να «παίξεις» από ό,τι μ’ ένα midi cut (φτάνουν περίπου στο ύψος του πηγουνιού), αλλά από την άλλη πλευρά, δεν είναι τόσο κοντά όσο τα pixie cuts. Τα κοντά καρέ είναι ανεπιτήδευτα cool και sexy, εξασφαλίζουν ελευθερία κινήσεων και το βασικότερο αν με ρωτάς, είναι ιδιαίτερα πρακτικά και εύκολα στη διαχείρισή τους (λούσιμο, καθημερινό styling κλπ). Αυτό βέβαια, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως οι επιλογές στο hair styling είναι περιορισμένες. Το αντίθετο μάλιστα. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να πειραματιστεί μ’ ένα sleek, wavy ή wet εφέ χωρίς να αφιερώσει ώρες μπροστά στον καθρέφτη.

Από το διαχρονικά αγαπημένο French Girl Bob έως τις πιο μοντέρνες εκδοχές του κοντού καρέ (με curtain bangs, shaggy εφέ, έντονο φιλάρισμα κλπ) συγκεντρώσαμε παρακάτω 7 τέλεια, πολύ κοντά καρέ για να δοκιμάσεις τη νέα χρονιά σε περίπτωση που είσαι έτοιμη για μία αλλαγή στην κόμη σου.

7 πολύ κοντά καρέ για να κάνεις την αλλαγή τη νέα χρονιά:

Curved Bob: Ιδανικό αν δεν θέλεις να κόψεις αφέλειες ή φράντζα στο μπροστινό μέρος των μαλλιών σου.

Shaggy Καρέ: Ανομοιομορφία στα μήκη των μαλλιών, φυσική κίνηση και ανέμελο αποτέλεσμα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

Curly Bob: Το τέλειο κοντό καρέ για εσένα που έχεις φυσικά σγουρά ή σπαστά μαλλιά.

French Bob: Το πολύ κοντό γαλλικό καρέ με αφέλειες είναι μία από τις πιο άχαστες (και κλασικές) επιλογές.

Καρέ με χαμηλό φιλάρισμα και curtain bangs: Αν θέλεις το κούρεμά σου να έχει extra όγκο.

Soft Blunt Bob: Ταιριάζει με όλους τους τύπους μαλλιών.

Bixie: Το κούρεμα που συνδυάζει το καρέ (bob) και το πιο κοντό, a la garcon cut (pixie).