BEAUTY TRENDS

5 hot κουρέματα για να διαλέξεις μέσα στο φθινόπωρο

Launchmetrics Spotlight

Γυρίζοντας από τις διακοπές πήρες απόφαση να κόψεις τα μαλλιά σου. Λίγο το γεγονός πως βαρέθηκες το μακρύ μήκος τους, αλλά και η ταλαιπωρία των διακοπών στις άκρες σου, και θέλεις να δώσεις έναν αέρα ανανέωσης σ’ ολόκληρο το look σου. Κι αν το ραντεβού σου στο κομμωτήριο για μία αλλαγή στα μαλλιά σου είναι μέσα στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών, δεν έχεις παρά να ρίξεις μία ματιά στα παρακάτω hot κουρέματα.

Από το κοντό blunt καρέ, μέχρι τα κουρέματα που συνδυάζουν όγκο και υφή όπως το butterfly cut, αλλά και το shaggy lob, παρακάτω θα βρεις μερικές τέλειες ιδέες για κάθε μήκος και τύπο μαλλιών. Ιδανικά για γυναίκες που θέλουν να πειραματιστούν με κάτι διαφορετικό στην κόμη τους ενόψει νέας σεζόν.

Hair trends από το παρελθόν μάς ξανασυστήνονται μέσα από την πιο updated εκδοχή τους, πρωταγωνιστώντας ξανά στο σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, αποθήκευσε το κούρεμα που σου αρέσει περισσότερο και ζήτα τη συμβουλή του κομμωτή σου.

5 hot κουρέματα για να δοκιμάσεις το φθινόπωρο

Butterfly Cut

Το butterfly cut -κούρεμα που θυμίζει τα φτερά της πεταλούδας- είναι ένα από τα κουρέματα που τρεντάρουν όσο λίγα στο Tik Tok από τις αρχές του 2023. Αν και χαρακτηρίζεται από έντονα layers, που δίνουν την αίσθηση ενός πιο κοντού κουρέματος- το μήκος παραμένει αρκετά μακρύ. Curtain bangs και layers συνδυάζονται με το αποτέλεσμα να φέρνει στο νου τα γεμάτα πλούσιο όγκο και φυσική κίνηση hair looks των 70s. Όσο για το styling, δοκίμασε να τα στεγνώσεις με μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα, ενώ, αν θέλεις ακόμη περισσότερο όγκο, ψέκασε μ’ ένα texture spray και μετά με λακ.

Blunt Bob

Τα καρέ τα τελευταία χρόνια ήρθαν για να μείνουν. Η βασική διαφορά τους σε σχέση με τα υπόλοιπα καρέ; Το πιο αυστηρό, ίσιο τελείωμά τους, που δημιουργεί μια ψευδαίσθηση περισσότερου όγκου στα μαλλιά, ανεξάρτητα από το πόσο λεπτά μπορεί να είναι. Από τις πιο hot versions του blunt bob; Το box bob που στην ουσία θέλει το μήκος των μαλλιών να σταματά ακριβώς στη γραμμή της γνάθου, κίνηση που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τις γωνίες του προσώπου.

Birkin Bangs

Μιλώντας για αφέλειες, δεν υπάρχει κάποια γυναίκα που να τις λατρεύει και να μην έχει πει έστω και μια φορά οτι θέλει να αποκτήσει αφέλειες σαν της Jane Birkin, η οποία κατάφερε να συνδυάσει το cool-girl Brit background της με το effortless French style. Οι Birkin bangs είναι μακριές, δεν έχουν την αυστηρότητα των micro bangs και γενικά δεν χρειάζεται να είναι απόλυτα ίσιες. Εκεί κρύβεται άλλωστε και το effortless μυστικό της επιτυχίας τους.

Shaggy Lob

Τις τελευταίες σεζόν, τα “shaggy hair” κάνουν δυναμικό comeback στα hair trends. Όπως έχεις ξαναδιαβάσει ενδεχομένως από αυτή τη στήλη, το shaggy haircut δημιουργήθηκε από τον Paul McGregor, στα τέλη της δεκαετίας του ’60- αρχές δεκαετίας ’70 και έκτοτε είδαμε να αποθεώνεται στα κεφάλια γνωστών celebrities, όπως η Farrah Fawcett, ο David Bowie, ο Mick Jagger ή η Jane Fonda. Αν και θυμίζει το mullet, το shag κούρεμα χαρακτηρίζεται από υφή, πλούσιο όγκο και μία ανομοιομορφία στα μήκη των μαλλιών- έντονες ασυμμετρίες στο μπροστινό, αλλά και στο πίσω μέρος των μαλλιών.

Bixie Cut

Συνδυάζοντας το κλασικό καρέ (bob) με το πιο τολμηρό και ανδρόγυνο, pixie cut, το bixie είναι η πιο μοντέρνα εκδοχή των δύο κουρεμάτων. Στην ουσία είναι ένα κούρεμα πιο κοντό από ένα καρέ και πιο μακρύ από ένα pixie cut. Το μήκος στο πίσω μέρος του κεφαλιού (αλλά και στα πλάγια) παραμένει μακρύ και φτάνει περίπου στο ύψος του αυχένα, ενώ, το έντονο φιλάρισμα- layering σ’ όλο το κούρεμα είναι πρωταγωνιστής σε κάθε περίπτωση. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η έντονη υφή, ενώ κάθε φορά το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, ανάλογα και με το σχήμα του προσώπου κάθε γυναίκας.