ΜΑΛΛΙΑ

Serum για τα μαλλιά: Γιατί και πότε χρειάζεται να το εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου

iStock

Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά serum στα μαλλιά σου, τότε είναι κατανοητό να μη γνωρίζεις τίποτα γι αυτά. Όπως τα serums προσώπου, έτσι και τα serums μαλλιών είναι γεμάτα με συστατικά που θρέφουν τόσο την τρίχα όσο και το τριχωτό της κεφαλής. Εφόσον κανείς βέβαια α) τα χρησιμοποιεί με τον σωστό τρόπο και β) επιλέξει το κατάλληλο (αυτό ισχύει γενικά για κάθε προϊόν) με βάση τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών του.

Γιατί να επιλέξεις ένα serum στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου;  Πότε μπορείς να το χρησιμοποιείς; Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά οφέλη του, που θα σε κάνουν να πεις το «ναι».

Γιατί να εντάξεις ένα serum στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου

-Για να περιορίσεις το φριζάρισμα και γενικότερα τα τριχάκια που πετάνε ανεξέλεγκτα στο κεφάλι σου

Το φριζάρισμα είναι ο βασικός ένοχος κάθε bad hair day. Πριν πιάσεις στα χέρια σου τη λακ για να το αντιμετωπίσεις, σκέψου ένα βήμα πριν, δηλαδή την πρόληψη και το να εντάξεις στη ρουτίνα σου ένα serum για τα μαλλιά. Αυτό μπορεί να συμβάλλει στη θρέψη και την προστασία τους μεταξύ άλλων και από το φριζάρισμα που προκαλείται από την έλλειψη υγρασίας.

-Για να δώσεις extra λάμψη και απαλότητα στα μαλλιά σου

Εκτός από την πρόληψη του φριζαρίσματος, τα serums μαλλιών μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ενίσχυση της λάμψης και την απαλότητάς τους. Χρησιμοποίησε ένα serum που θα προσφέρει θρέψη και λάμψη στα μαλλιά πριν το λούσιμο, πριν το styling ή ως το τελευταίο βήμα για ένα glossy και απαλό φινίρισμα στην κόμη σου.

-Για να θρέψεις τα ξηρά μαλλιά σου

Όταν τα μαλλιά είναι ξηρά ή αφυδατωμένα, μπορεί συχνά να φαίνονται πιο θαμπά και άτονα. Ένα καλό serum πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά μπορεί να επαναφέρει τα επιθυμητά επίπεδα υγρασίας, μειώνοντας ταυτόχρονα εμφανή σημάδια ξηρότητας και φθοράς, όπως το φριζάρισμα, οι κατεστραμένες άκρες και η φθορά.

– Για να τα ξεμπερδέψεις πιο εύκολα 

Το ξεμπέρδεμα των μαλλιών μετά το λούσιμο μπορεί να εξελιχθεί σε μία πραγματικά οδυνηρή διαδικασία. Λίγες σταγόνες από ένα serum μαλλιών μετά το λούσιμο μπορεί να βοηθήσουν στη διαδικασία, μειώνοντας τους κόμπους.

-Για να μειώσεις τη φθορά

Όταν τα μαλλιά είναι βαμμένα ή γίνεται καθημερινή χρήση εργαλείων θερμότητας γίνονται πιο εύθραυστα ή ταλαιπωρημένα.  Η χρήση ενός serum μαλλιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναφέρεις την υγρασία στα μαλλιά σου, αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής σου, όταν έχουν χάσει τα φυσικά τους έλαια, λόγω φθοράς.

Όσο για το πότε μπορείς να τα χρησιμοποιείς, όπως είπαμε, τα serums μαλλιών επειδή μπορεί να έχουν πολλά οφέλη που μπορούν να βοηθήσουν μεταξύ άλλων και στο styling των μαλλιών σου, μπορείς να τα εντάξεις στη ρουτίνα σου μετά το λούσιμο, σε νωπά μαλλιά, αλλά και στο styling ως leave- in προϊόντα. Άλλωστε, κάποια serums μπορεί να λειτουργούν και θερμοπροστατευτικά.