ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου.

Από τις 8 του μήνα η Αφροδίτη στο Σκορπιό μάς μεταμορφώνει σε Τζέλα Δελαφράγκα την ώρα που χόρευε στην ταβέρνα του κυρ-Κάβουρα και μαγνήτιζε τα βλέμματα, κι έτσι ο νους μας είναι διαρκώς στο πώς θα περάσουμε καλά με τον Θανάση, ενώ ξεχειλίζουμε από συναισθήματα, τα οποία ποικίλλουν από τη γνήσια ανόθευτη αγάπη προς τον άλλο, που δεν αποζητά κανένα αντάλλαγμα, ως την εμμονή που μπορεί να κατακυριεύσει την πραγματικότητά μας και να δώσει μια άλλη διάσταση, πολύ πιο κομπλικέ από ό,τι ήταν ως τώρα, στη συναισθηματική μας καθημερινότητα. Παράλληλα, η Πανσέληνος στον Κριό μάς δίνει την ώθηση να πούμε το μεγάλο ναι σε διάφορες προτάσεις, χωρίς να φοβόμαστε για τις συνέπειες ή να αμφιβάλλουμε για τις ικανότητές μας.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.  

ΚΡΙΟΣ

Πολλές φορές σάς είναι παντελώς αδύνατον να συνδυάσετε δυο πράγματα, να κάνετε δυο δουλειές (ολοκληρωμένες) μαζί, πόσο μάλλον όταν η μια σχετίζεται με τα επαγγελματικά σας και η άλλη με τα γκομενικά σας. Αυτή είναι μια περίπτωση όπου θα βρεθείτε στο ύψος των περιστάσεων για το δικό σας καλό, είτε επειδή παραείναι χοτ ο Θανάσης για να μην ασχοληθείτε μαζί του, είτε επειδή η Πανσέληνος θα σας βάλει φωτιά γενικότερα να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο, ό,τι κι αν είναι αυτό, από συμμετοχή σε λέσχη μπριτζ μέχρι αργαλειό. Αν δεν είστε έτοιμοι να μοιραστείτε διάφορα πράγματα, don’ try this at home, γιατί και ο άλλος καρδιά έχει, όχι πέτρα νταμαρίσια, παρά το τι σάς δείχνει συνήθως. Στο μέτωπο της δουλειάς, προχωρήστε με βάση το ένστικτό σας και τον επαγγελματισμό σας, αλλά μην ξεχάσετε για κανένα λόγο ότι έχετε και όρια.

ΤΑΥΡΟΣ

Έχετε όλη την καλή διάθεση στον κόσμο να βοηθήσετε τους άλλους σε ό,τι σας ζητήσουν, αν όμως μυριστείτε σταδιακά τη ματαιότητα της προσπάθειας (από άποψης ποιότητας αποτελέσματος), όλο το κούλνες σας θα σας εγκαταλείψει ξαφνικά και θα απομείνετε και χωρίς πρότζεκτ, και χωρίς συναδέλφους για να λέτε μια καλημέρα, μια καλησπέρα και μια καληνύχτα. Αυτό βέβαια δε σας ενοχλεί τόσο αυτές τις μέρες, αφού τα ζητήματα των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) πάνε ήδη καλύτερα, από την άποψη ότι συνεννοείστε μεταξύ σας, δε γκρινιάζετε χωρίς λόγο, δε σκέφτεστε ότι δεν προσφέρετε τίποτα στον άλλο και εν πολλοίς περνάτε σε επόμενο επίπεδο προσέγγισης. Βεβαίως τα σόγια σας θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σας αποπροσανατολίσουν από τα γκομενικά σας, να θυμάστε όμως ότι η προσπάθεια μετράει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τι ωραία που μπορούν να είναι τα γκομενικά σας, όταν και εφόσον το μυαλό σας φεύγει από εκείνη την περίπτωση την αμαρτωλή που σας είχε απολωλάνει δυο χρόνια πριν και ακόμα τη θυμάστε (ναι, κάθε βδομάδα τα ίδια θα λέμε μέχρι να τα εμπεδώσετε). Η Πανσέληνος κάνει ό,τι μπορεί για να μην είστε σαν κακό χρόνο να ‘χετε (αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος), κι έτσι να αισθανθείτε πιο άνετα να προσεγγίσετε τον άλλο, ωστόσο μέσα σας επικρατεί μια ανάμεικτη κατάσταση, ντεμί σεζόν θα λέγαμε, κάτι σαν “η Ελένη Λουκά συνάντησε την Ξαβιέρα Χολάντερ”, με τα δυο άκρα να σας τραβάνε εξίσου στην παρούσα φάση και το φόβο της δέσμευσης να κάνει τον διαιτητή στο υπαρξιακό αυτό ματσάκι. Ενιγουέι, δείξτε προσοχή στην υγεία σας, αθληθείτε (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για εσάς) και μην ξεχνάτε πως ό,τι έγινε, έγινε, η ζωή είναι μπροστά σας και ο μαλάκας που σας πλήγωσε πίσω σας – και έτσι πρέπει να παραμείνει η κατάσταση, όχι το ανάποδο.

Διάβασε ακόμα: Τα 3 ζώδια που κάνουν έρωτα και όχι σεξ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όλοι στο σπίτι μοιάζουν να είναι εναντίον σας, ακόμα κι όταν λέτε πράγματα πιο κοινώς αποδεκτά από το ότι το Fuego της Φουρέιρα έπρεπε να βγει πρώτο τη χρονιά που διαγωνίστηκε στη Eurovision. Μην τους δίνετε σημασία, είναι όλοι αναστατωμένοι από την Πανσέληνο και αισθάνονται πως αν δεν την πουν σε κάποιον, δεν έχουν υπόσταση (το κάνετε κι εσείς καμιά φορά αυτό, μπορείτε να τους καταλάβετε). Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να μην ασχοληθείτε καθόλου με τον εκάστοτε καημό που καίει τους υπόλοιπους και να δώσετε έμφαση στον Θανάση και τη σκέση σας, αφού συναισθηματικά θα είστε πιο ήρεμοι αυτές τις ημέρες, πιο κατασταλαγμένοι, λιγότερο ντάμα κουίνς και πιο διαλλακτικοί σε σχέση με τα πάντα, πράγμα που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ και στη δουλειά. Μην κάνετε σαν κακομαθημένοι ενώ δεν είστε: μια χαρά μπορείτε να διαχειριστείτε τους ανθρώπους για να σας ξεφορτωθούν ενώ παράλληλα αισθάνονται ότι τους κάνατε και χάρη, και ταυτόχρονα να ασχολείστε με ό,τι σας ξεκουράζει.

ΛΕΩΝ

Για κανένα λόγο δε μπορείτε να ηρεμήσετε και με όλα τρώγεστε, γιατί τίποτα δε μοιάζει ιδανικό (και δε θα είναι και ποτέ, αλλά άντε να σας το πει κάποιος αυτό και να μη φάει το Kosta Boda στο κεφάλι). Στο σπίτι τα πράγματα είναι ήδη καλύτερα εδώ και μερικές μέρες και έχετε να μουτζοπιαστείτε από το πρώτο επεισόδιο “Άγριες Μέλισσες”, πριν δημιουργηθεί το οικογενειακό consensus ότι “αυτό θα βλέπουμε και όποιος θέλει κάτι άλλο έχει δωμάτιο κι ας πάει εκεί να κλειστεί”, πράγμα πολύ αισιόδοξο για την ψυχική σας υγεία. Το καλύτερο από όλα βέβαια (ξαναλέμε, αν δε συνεχίσετε να τρώγεστε με όλα) είναι ότι η Πανσέληνος θα φέρει ωραιότατο ταξιδάκι – κι ίσως αυτή να είναι η αφορμή να συνειδητοποιήσετε ότι πρώτον είστε σε πολύ καλύτερη φάση από ό,τι άλλοι άνθρωποι (τουτέστιν, εκτιμήστε αυτό που έχετε) και δεύτερον δε γίνεται να τα έχετε πάντα όλα στον υπερθετικό – και μάθετε να ζείτε με αυτό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είστε πάρα πολύ έτοιμοι να πουλήσετε μέχρι και ψυγείο σε Εσκιμώο και καταβάλλετε κάθε προσπάθεια να είστε επινοητικοί στο πλαίσιο της επικοινωνία σας. Επιστρέφοντας, βέβαια, στο σπίτι το βράδυ μόνο η καρδούλα σας (άντε, και ο ντελιβεράς) το ξέρουν πως αυτό που σας καίει δεν είναι να πάρετε το βραβείο του υπαλλήλου της χρονιάς, αλλά το να βρεθεί ένας άνθρωπος να σας αγαπήσει για αυτό που είστε και όχι για αυτό που ιδανικά θα ήθελε – ή αν αυτός έχει βρεθεί, να φύγουν από τη μέση τα εμπόδια που καθυστερούν την ευτυχία σας. Ο άλλος καημός σας, αυτός των χρημάτων, σταδιακά θα φύγει από το προσκήνιο (απλά μην το παρακάνετε μετά με την αποταμίευση, γιατί σημασία έχει να τα ευχαριστηθείτε και λίγο). Το καλό της Πανσελήνου είναι πέρα και πάνω από όλα πως αφήνετε διάφορα πράγματα που σας βαραίνουν να πάνε στο καλό και είστε διατεθειμένοι να αντιμετωπίσετε την εκάστοτε κατάσταση που σας απασχολεί χωρίς ευφημισμούς και υπεκφυγές.

ΖΥΓΟΣ

Όχι πια κρεμμύδι κόκκινο για μεσημεριανό, σαν την Μάρθα Μπισμπίκη όταν ο μπακάλης δεν τους έδινε άλλη πίστωση: η Αφροδίτη φεύγει από πάνω σας και μπαίνει στον Σκορπιό, πράγμα που σημαίνει πως έρχονται ευκαιρίες για να βγάλετε λεφτάκια, οι οποίες μάλιστα δε θα είναι περιστασιακές και άρα μη βιαστείτε να γκρινιάξετε γι’ αυτό. Η Πανσέληνος θα σας θυμίσει βέβαια πως είστε κι εσείς άνθρωποι και έχετε αισθήματα, πράγμα που σημαίνει βέβαια πως υπάρχουν σε όλα τα πράγματα δυο πλευρές, η καλή και η ανάποδη – συνεπώς για να μη δει ο κόσμος τη δεύτερη δική σας (όχι τίποτα άλλο, απλά θα στενοχωρηθείτε), καλό είναι να έχετε μια εγκράτεια και να μην περιμένετε πολλά πολλά από τον Θανάση. Μη φτάσετε βέβαια στο σημείο να λέτε “εκτός από τη μάνα μου, κανείς δε με θυμάται”, πρώτον διότι δε σας πάει ο ναυτικός μπερές και δεύτερον διότι ξέρετε πολύ καλά πως εσείς επιμένετε να μη σας θυμάται κανείς άλλος – εκτός από τον μετρ στην Εμπατή North.

Διάβασε ακόμα: Οι 5 ζωδιακοί συνδυασμοί που ταιριάζουν απίστευτα και δημιουργούν τις πιο ισχυρές συνεργασίες

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έχετε πολλή δουλειά, πήζει το “είναι” σας, πήζει η ύπαρξή σας η ίδια, κυρίως γιατί αισθάνεστε ότι δε θα τελειώσει ποτέ αυτό, και όλο και κάτι νέο θα διαταράσσει την ηρεμία σας, όμως κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη και δείτε πόσο “φυσάτε” αυτή την περίοδο με την Αφροδίτη πάνω σας. Για να συνεχίσετε να λάμπετε, βέβαια, θα πρέπει να μην παραιτηθείτε από αυτή την προσπάθεια και να προσέξετε τον εαυτό σας όσο του αξίζει (l’ oreal mood on, μπικοζγιουργουόρθιτ – μια λέξη). Η Πανσέληνος θα σας βοηθήσει με τα επαγγελματικά σας και εν γένει θα σας δώσει ένα μπουστάρισμα που πολύ το χρειάζεστε, απλά στην περίπτωση που όλα πάνε καλά στον πρώτο τομέα, μαντέψτε τι άλλο θα έχετε. Αχά, μπράβο, κερδίσατε, κι άλλη δουλειά. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το “είναι” σας έχει κάπως κουραστεί από τις πολλές δουλειές και, κλασικά, λίγο πριν τα γενέθλιά σας, θα χρειαστεί να ασχοληθείτε λίγο με τον εαυτό σας, από την άποψη ότι πρέπει να δείτε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε το χειμώνα και πώς θα το καταφέρετε ώστε να είστε ευτυχισμένοι και κερδισμένοι απέναντι σε ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρει και πάρα πολύ το well being σας. Τα γκομενικά σας είναι εξαιρετικά με την Πανσέληνο (ίσως βέβαια λίιιιγο πιο έντονα από ό,τι ιδανικά θα τα θέλατε με δεδομένο ότι σάς έχει φάει τη ζωή η δουλειά) κι αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ζυγίζετε τις καταστάσεις και να εφαρμόζετε τις συμβουλές του Vito και του Michael Corleone εναλλάξ, ειδικά το σημείο που λέει “μην αφήνετε κανέναν εκτός οικογένειας να μαθαίνει τις σκέψεις σας”. Ναι, έχετε κουραστεί πολύ, αλλά πρώτον αξίζει όλο αυτό και δεύτερον, φτάνει η ώρα να αποζημιωθείτε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είστε πανέτοιμοι να γλεντικοπήσετε στο Νάιτ Κλαμπ Τροπικάνα, πράγμα που αξίζετε έτσι κι αλλιώς διότι σάς έχουν φάει τα άγχη και οι έννοιες και το τι θα απογίνετε φέτος το χειμώνα και πάντα “with a little help from your friends” μπορεί να ξεπεραστεί το εμπόδιο που ονομάζεται “αγχώδης διαταραχή”. Σε άλλα νέα, θα ασχοληθείτε πολύ με τα του σπιτιού και του Θανάση αυτές τις ημέρες, πράγμα που θα αποτελέσει ευχάριστη αλλαγή συγκριτικά με το επαγγελματικό άγχος που συνήθως σας τρώει τα σωθικά χωρίς να το πάρετε χαμπάρι, παρότι και με το σόι δε θα τα βρείτε όλα αμέσως (ποιος τα κατάφερε εξάλλου ποτέ να τα κάνει όλα αυτά σωστά και με τη μια). Δώστε έμφαση στο τι θέλετε γενικά από τη ζωή σας και δουλέψτε το συναίσθημά σας αυτές τις ημέρες, αφού το κλίμα δε θα διαθέτει τον συνήθη αρνητισμό που προκαλείτε επειδή πιστεύετε παγίως στο δόγμα “προσέχουμε για να έχουμε”.

Διάβασε ακόμα: Τα 4 ζώδια που είναι κλειστά σαν στρείδια

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν αισθάνεστε αδύναμοι μπροστά στις συμπαντικές δυνάμεις που “θέλουν το κακό σας” ή αν όχι αυτό, “θέλουν έστω να σας βλέπουν να κοπανιέστε και να σας κάνουν χάζι”, να ξέρετε ότι μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζετε, απλά ως συνήθως απέξω το παίζετε χάι χούι κι από μέσα η ψυχούλα σας το ξέρει το πόσο φοβάστε να διεκδικήσετε αυτό που σας αξίζει. Οι ημέρες προσφέρονται για να σκεφτείτε νέα βήματα για την επαγγελματική σας ζωή και να βρείτε τον τρόπο να ξεφορτωθείτε ό,τι δε σας αρέσει σε αυτή, χωρίς να φοβάστε να πετάξετε την αλήθεια στη μάπα όσων πρέπει να τη μάθουν – εξάλλου επικοινωνιακά είστε πολύ καλύτερα από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες που θέλατε να κλειστείτε στη σπηλιά του Νταβέλη και να σας βρει μόνο η ΕΜΑΚ (ή η Νικολούλη).

ΙΧΘΥΕΣ

Νομίζετε πως έχετε εκτιμήσει ορθά τις καταστάσεις (γκομενικές, επαγγελματικές, κ.λπ.), ωστόσο θα εκπλαγείτε (ευχάριστα, ευτυχώς), όταν συνειδητοποιήσετε πως πολλά πράγματα είναι απείρως ευνοϊκότερα για εσάς από ό,τι φαινόταν. Ναι, για ακόμα μια φορά κοιμόσασταν ολόρθοι και δεν πήρατε χαμπάρι πως τώρα ξεκινάει το καλό, η περίοδος όπου θα βρείτε τρόπο να αισθανθείτε καλύτερα μέσω της ενασχόλησης με σοβαρά πράγματα που σας γεμίζουν με ευχαρίστηση (εκτός από τα πολίτικα ζαχαροπλαστεία λέμε τώρα). Επίσης, θα έρθουν και λεφτάκια, παρότι νομίζετε πως ούτε αυτά αξίζετε να πάρετε, ενώ συνολικά η εμπειρία σας από την Πανσέληνο θα είναι ανάμεικτη, διότι θα σας “ζορίσει” μεν (όποτε κάτι είναι σοβαρό, εξάλλου, εσείς αυτομάτως ζορίζεστε), ωστόσο θα έχετε εξαιρετικά πρακτικά αποτελέσματα άμεσα, αφού δε θα υπάρχει περιθώριο να μην αντιδράσετε για να διορθώσετε συμπεριφορές (τη δική σας δηλαδή, που κάνετε σαν να έχετε τον ανθρωποδιώκτη).

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr