ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 2-3 Μαρτίου.

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο από την 1η Μαρτίου, όπου και θα παραμείνει ως τις 26 του μήνα προσδίδει στα γκομενικά μια αντισυμβατικότητα, καθώς και μια ιδιαίτερη φιλοσοφική στάση, η οποία συμπυκνώνεται στη φράση “τίποτα δε μπορεί να γίνει αν μοιάζει βεβιασμένο και τίποτα δεν κρατάει για πολύ αν είναι βαρετό”.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Χειρότερη από τη γνήσια κακή διάθεση, αυτή στο πλαίσιο της οποίας γίνεστε η Σωσώ την ώρα που πονάει και ρίχνει κατάρες “από αυτές που ξεριζώνουν πεύκους” είναι η ντεμί κακή διάθεση, αυτή που προκύπτει (καλή ώρα) σε περιπτώσεις όπου θεωρητικά όλα πάνε καλά, αλλά εσάς σάς κατατρώνε άσχετα πράγματα, στα οποία δεν πάει ο νους κανενός, ενώ παραλλήλως πιστεύετε ότι η υπερβολή είναι αυτό που θα σας σώσει (πρωτίστως σε επίπεδο διάθεσης), παρότι ξέρετε καλά ότι σε τέτοιες περιπτώσεις απλά καλό είναι να κάνετε ένα βήμα πίσω και να περιμένετε. Τουλάχιστον οι φίλοι σας είναι εκεί και θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε καλύτερη διάθεση/ όρεξη για ζωή το Σαββατοκύριακο, όσο εσείς παράλληλα σκέφτεστε τι πάει λάθος στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Καλά κάνετε και το σκέφτεστε από τώρα, διότι σε λίγες μέρες ο ανάδρομος Ερμής δε θα αφήνει πολλά περιθώρια για ευθυκρισία.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο μήνας που σάς έβγαλε την ψυχή σάς αποχαιρέτησε κάπως πιο ευχάριστα (σε σχέση με το πώς σάς φέρθηκε, πάντα), στο μεταξύ βέβαια ο υπαρκτός αποσυντονισμός έκανε ό,τι γούσταρε πάνω στο πρόγραμμά σας. Τα καλά νέα είναι ότι η Αφροδίτη στον Υδροχόο θα κάνει δουλίτσα άμεσα, ώστε το ταλέντο σας στη δουλειά να αναδειχθεί και, κυρίως, να γίνει πιστευτό από όλους. Τα κακά νέα είναι ότι η εμμονή σας να πηγαίνετε “όπου σάς σφυρίξουν” (και συγκεκριμένα στα γραφεία των προϊσταμένων) σάς αποστερεί άλλες χαρές της ζωής, και με δεδομένο πως αν κλονιστεί η ισορροπία μέσα σας, το υπαρξιακό vertigo σας συγκρίνεται μόνο με αυτό των μελών της Umbrella Academy, καλό θα ήταν να μην αφοσιωθείτε (ξανά) στη μονομανία, και να βρείτε μια δυο διεξόδους αυτό το Σαββατοκύριακο, όχι με κάτι συγκλονιστικά κεφάτο (what is kefi?) αλλά αρκούντως εξισορροπητικό για το εργασιακό αίμα που έχετε χύσει αυτές τις μέρες.

ΔΙΔΥΜΟΙ

“Χάσιμο” is your middle name όταν από τη μια φαίνεται τόσο θελκτική η προοπτική του να τα βροντήξετε όλα κάτω και να φύγετε, ενώ από την άλλη λυπάστε να ρίξετε τη μούτζα σε ό,τι έχετε καταφέρει (σπόιλερ: πολλά) αυτή τη σεζόν και ευτυχώς η Αφροδίτη αναλαμβάνει δράση ώστε να ξεκολλήσει η σκέψη σας και να πάρετε κάποια μέτρα προς κάθε κατεύθυνση – ώστε να προλάβετε και την ασυνεννοησία που θα φέρει ο ανάδρομος Ερμής από βδομάδα. Να είστε έτοιμοι για διάφορες επιστροφές, όσο αναζητάτε τη χρυσή ισορροπία στις υποχρεώσεις και την έμφυτη τάση “είμαι γυναίκα του γλεντιού και δεν υπολογίζω”. Μόνο μια παγίδα υπάρχει: το να νομίζετε πως βρίσκεστε μπροστά σε μια σειρά από αλλεπάλληλα αδιέξοδα, ενώ όλη αυτή η εικόνα απορρέει από την κούρασή σας (η οποία προέρχεται κατεξοχήν από άσχετα πράγματα, όπως η γκρίνια του σογιού, κ.λπ.).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αφήστε τη Μαρινέλλα στο ΡΕΞ να βγει στην επιφάνεια και καταπνίξτε το urge να κατακτήσετε το Μανχάταν την τρέχουσα σεζόν. Η Αφροδίτη μπουκάρει στον Υδροχόο και η ψυχούλα σας γαληνεύει αφού όλα φαίνονται ήρεμα και, κυρίως, δεν έχετε καμία ανασφάλεια για να πάτε να τα αναταράξετε όπως μόνο εσείς ξέρετε. Γκομενικώς υπάρχει, επίσης, αρκετή δραστηριότητα, ενώ σταδιακά ετοιμάζεστε για πολλές επανεκτιμήσεις κινήσεων (σωστών και λανθασμένων all the same). Δεν είναι τώρα πιο ωραία που δεν υποφέρετε τεχνητά διότι δεν πιστεύετε πλέον ότι η αυτοτιμωρία (εκτός από την αψεγάδιαστη επιδερμίδα) είναι αυτοσκοπός; Οργανώστε το Σαββατοκύριακό σας και ευχαριστηθείτε το στο φουλ, όπως έχετε καιρό να κάνετε με το οτιδήποτε.

ΛΕΩΝ

Kοιτάξτε να δείτε, σε κανέναν δεν αρέσει αυτό που συμβαίνει στην παρούσα φάση, αυτή η ντεμί σεζόν κατάσταση, που όλο και κάτι κινείται, αλλά δεν πάει και κάπου συγκεκριμένα, που όλο και κάτι αλλάζει, αλλά ίδιο φαίνεται να μένει – κανείς δεν το ευχαριστιέται, πόσο μάλλον εσείς, που σε αυτή τη φάση δε βλέπετε να ξεπροβάλλουν μονόκεροι και νεράιδες κάθε φορά που θα εμφανιστείτε κάπου ή θα κάνετε κάτι σπουδαίο (κατά τη γνώμη σας, πάντα). Από τις αρχές του μήνα αυτό θα αλλάξει, καθώς δουλεύετε τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) σε κάθε επίπεδο και κάπως ισορροπείτε σε σχέση με το τι φαντάζεστε ότι συμβαίνει και το τι βλέπετε να γίνεται στην πραγματικότητα. Η συναισθηματική ασφάλεια δεν είναι πάντα πρόβλημα για εσάς, αλλά όταν είναι μοιάζει πολύ πιο σοβαρό κι από το να μη σας πετύχει το ρεφλέ η κομμώτρια – αυτή είναι μια περίπτωση όπου στο τσακ γλιτώνετε την υπαρξιακή κρίση με την επανάκτηση της αυτοπεποίθησής σας μέσα από τα απλά και καθημερινά πράγματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το γερό ταρακούνημα που χρειαζόσασταν για να ξυπνήσετε από τη χειμερία νάρκη (μεταφορικά και – ως ένα βαθμό – κυριολεκτικά) έρχεται μέσα από τη δουλειά, καθώς ξαφνικά βλέπετε τα πάντα να στρώνουν και να αποκτούν πολλαπλή σημασία για το well being σας. Η μοναξιά λύνει πολλά προβλήματα προσωρινά – όχι πως δεν το ξέρετε – απλά πολλές φορές την προτιμάτε γιατί οι άλλοι βλέπουν πάνω σας μισανθρωπία, ενώ στην πραγματικότητα αντικρίζουν την αφιλτράριστη αλήθεια που δε μπορούν να αντέξουν (Μαρούσκα, γράφε, θα πω κι άλλα τέτοια). Η κοινωνική σας ζωή παίρνει τα πάνω της και η καλύτερη διάθεσή σας είναι δεδομένη για το Σαββατοκύριακο. Γκομενικώς επίσης κινούνται πράγματα και για τους αδέσμευτους – δε χρειάζεται βέβαια να περιμένετε το Σαββατοκύριακο, ούτε να κοιτάξετε μακριά: στη δουλειά έχει και τέτοιες εξελίξεις.

ΖΥΓΟΣ

Ο μήνας φεύγει, ο Τζόνι έρχεται, και όταν λέμε Τζόνι εννοούμε τον Θανάση, φυσικά. Ο μήνας κλείνει με ένα ωραίο άνοιγμα στα επαγγελματικά και συνεχίζεται με την Αφροδίτη στον Υδροχόο, πράγμα που σημαίνει: (α) ποιος ήλιος ε-ξε-πρόβαλέ, πού πάει καλέ, που πάει καλέ, (β) τέρμα το “δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδια/ σβήνω στο ουίσκι τα δικά σου τα σημάδια” (όχι ο Μάκης γενικά, αλλά για λόγους αρχής αυτό” και (γ) κάντε πέρα να περάσω, κάντε πέρα να διαβώ. Το (γ) συγκεκριμένα το λέτε σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι θα καταφέρουν να σταθούν εμπόδιο στο μεγιεμελέ σας και τη διασκέδαση που σάς περιμένει το Σαββατοκύριακο. Ένα μόνο πράγμα χρειάζεται να προσέξετε και αυτό είναι το πώς δε θα χάσετε τη μπάλα σε σχέση με τα to do στη δουλειά, ώστε να μη χαωθείτε από βδομάδα με τον ανάδρομο Ερμή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όταν (περίπου μια φορά το χρόνο αυτό) γίνεστε “αγκαλίτσας” και φανερά συναισθηματικός ή, έστω, φανερά επηρεασμένος από αυτά που σας συμβαίνουν στο συγκεκριμένο τομέα, το αποτέλεσμα είναι αξιοπερίεργο για τους άλλους και απλά αστείο για εσάς (εκτός από αποφευκτέο). Σε κάθε περίπτωση, η Αφροδίτη βγάζει στην επιφάνεια αυτή την κατάσταση και, ευτυχώς, αντί να επιτείνει την ένταση υπό την οποία ζείτε τις τελευταίες μέρες, την απομειώνει – χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι λύνεται εντελώς το πρόβλημα που σας απασχολεί (και) αυτό τον καιρό και συνοψίζεται στο ερώτημα “γιατί όλοι οι ηλίθιοι να βρίσκονται στο διάβα μου”. Take it easy, πρώτον διότι δε θα πάθετε τίποτα να φανείτε ότι ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΤΕ και δεύτερον διότι ήδη εδώ και μερικές μέρες κάτι ψήνεται για τους αδέσμευτους, συνεπώς σάς λύνει τη γλώσσα μια τέτοια φάση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αυτές είναι από τις μέρες που κοιτάζεστε στον καθρέφτη και ενώ σχεδόν όλοι οι άλλοι μοιάζουν με Σιτσιλιάνα χήρα από το χέρι της μαφίας στα τέλη του ’50, εσείς έχετε εντυπωμένο στο πρόσωπό σας το “She’s like a rainbow” με όλη του την ενορχήστρωση. Και λεφτάκια έχετε στην άκρη και επικοινωνιακά κρατιέστε πολύ καλά, καθώς αντί να αναλώνεστε σε ηθικολογίες και λοιπά μεγαλόπνοα σχέδια που δεν ενδιαφέρουν κανένα, πολύ στοχευμένα και με απλά λόγια περνάτε τη θέση σας στη δουλειά και το σπίτι, ενώ παράλληλα και τις εξόδους σας έχετε προγραμματίσει για το Σαββατοκύριακο και με τον Θανάση όλα πάνε μια χαρά, πρωτίστως διότι έχετε φροντίσει προσωπικά τα συκώτια του να είναι στο εκ της φύσης προβλεπόμενο μέγεθος και όχι στο διογκωμένο εξαιτίας των διαφόρων ανασφαλειών σας. Μπράβο και πάλι μπράβο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η κοινωνική και γκομενική σας ζωή έχει καλές προοπτικές αυτές τις ημέρες, παρότι ο Κρόνος και ο Πλούτωνας προσπαθούν να βρουν ΟΛΑ τα πιθανά προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν σε αυτές και να σας αποτρέψουν από το να δείτε τη χαρούμενη πλευρά της ζωής. Όπως και να έχει, αυτές τις ημέρες είστε πιο ήρεμοι, αισθάνεστε πιο σίγουροι, πιο πλήρεις συναισθηματικά και έτοιμοι για διάφορες αλλαγές (όποτε κι αν έρθουν, δεν έχει σημασία). Τα λεφτάκια θα έρθουν τις αμέσως επόμενες ημέρες, κι έτσι θα έχετε ένα λιγότερο πράγμα να ανησυχείτε ως προς τα τετριμμένα καθημερινά. Από τη μία αισθάνεστε ότι είναι καλύτερα έτσι, χωρίς πολλές αλλαγές (ακόμα), ιδίως σε γκομενικό επίπεδο, από την άλλη όμως κάτι σάς τρώει τα σωθικά και έρχεται σε κόντρα με τις πάγιες αρχές σας και τις αξίες της αιγοκερωσύνης σας: η πίστη στην ανθρωπότητα εν γένει και στον Θανάση συγκεκριμένα ότι όλη αυτή η υπομονή που κάνετε δε θα πάει χαράμι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Έφτασε η περίοδος του χρόνου “Κι εσύ λάμπεις, Μπάμπη μου” για τους απανταχού Υδροχόους, με την Αφροδίτη πάνω τους να φέρνει τόλμη, γοητεία και μοναδική λάμψη προσωπικότητας. Φυσικά, δεν έχει τόση σημασία η εξωτερική σας κατάσταση όσο η διάθεσή σας, καθώς σε επίπεδο προβλεπόμενης αυτογνωσίας συνέρχεστε μετά από μια μακρά περίοδο χασίματος ανάμεσα σε γκόμενους, σκέψεις γκόμενων, προοπτικές ζωής και διαφόρων άλλων πραγμάτων που μπλέκονται γλυκά στις σκέψεις σας, χωρίς κανένα από αυτά να έχει τόση σημασία ώστε να επιδρά καταλυτικά στις επιθυμίες σας. Εκμεταλλευτείτε αυτές τις ημέρες για να ξαναβρείτε την αρμονία στην ψυχούλα σας – όχι αυτή που στηρίζεται πάνω στα κολακευτικά σχόλια του κόσμου, αλλά αυτή που ανταποκρίνεται στο τι στον κόρακα θέλετε να κάνετε με τη ζωή σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Όταν δεν το βάζετε κάτω, παρά τις ιδιαιτέρως αντίξοες για την ψυχική σας υγεία, και σκαλί σκαλί σαν τη (μόνη στον κόσμο) Λαίδη Άντζελα ανεβαίνετε τη σκάλα της επιτυχίας, τότε η χαρά σας συγκρίνεται στον κόσμο μόνο με αυτή που πήρε η Ντένη όταν εξαφανίστηκε από τη ζωή του γιου της η Μίνα Αγγελοπούλου. Η Αφροδίτη σάς δίνει μια νέα προοπτική στο intuition σας (το οποίο γενικά ποτέ δε χρησιμοποιείτε, αλλά εδώ έχετε πραγματοποιήσει το “σκαλί σκαλί”) και η ψυχολογική σας κατάσταση είναι στην καλύτερη φάση από την έναρξη της χρονιάς. Αυτογνωσία, ηρεμία, αυτοπεποίθηση, όλα είναι μέσα σας, έτοιμα να τα αξιοποιήσετε για να ζήσετε το Σαββατοκύριακο όπως σάς αξίζει και όχι όπως σάς έχουν πείσει διαχρονικά ότι πρέπει να είναι η ζωή σας – υποχείριο ξένων δυνάμεων και επιθυμιών επειδή λυπάστε τον κόσμο όλο. 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr