OPINIONS

Σκόρπιες σκέψεις που έκανα με αφορμή το εξώφυλλο του DownTown

Χθες το βράδυ, πριν πέσω για ύπνο, και καθώς έκανα το βραδινό μου ζεστό μπάνιο έκανα μερικές σκέψεις και είπα κρίμα είναι να μην τις μοιραστώ μαζί σας. Αντί λοιπόν να τις κάνω status στο FB, μιας και ο Zuckerberg δεν μου πληρώνει το νοίκι, τις κατέθεσα μέσω της στήλης μου εδώ:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ: Όχι μόνο οι Έλληνες που συμμετείχαν στο εξώφυλλο του DownTown, αλλά και οι μεγάλοι σταρ του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα η Charlize Theron και  η Pussy Riot Nadya Tolokonnikova, οι οποίες φόρεσαν ισοθερμική κουβέρτα αλουμινίου (και στην συνέχεια έβγαλαν και selfie) σε gala που διοργανώθηκε στα πλαίσια του 66ου κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου. H μαλακία είναι πανανθρώπινη αξία. Ας μην τρελαινόμαστε.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ: Μας ενοχλεί το εξώφυλλο του DT, όπου η Κατερίνα Καραβάτου έχει ντυθεί μουσουλμάνα και ο Νίκος Μουτσινάς θαλασσοδαρμένος πρόσφυγας, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν εμείς οι (μη διάσημοι) ίδιοι πάμε στα παράλια της Λέσβου και βγάζουμε φωτογραφίες, τις οποίες και ανεβάζουμε στα social, φορώντας φωσφορίζέ γιλέκο περιμένοντας τις βάρκες να έρθουν. Οι μεν το κάνουν για τις πωλήσεις, οι δε για το μπράβο που οπτικοποιείται με ένα like, μια καρδούλα ή ένα ουάου. Κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γυαλό, έλεγαν οι παλιοί. Κάτι ήξεραν.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ: Όχι δεν βλέπουμε πιο μακριά από τη μύτη μας, αλλά δεν βλέπουμε καν τον ίδιο τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Στάζουμε χολή για τους εμπνευστές ενός εξώφυλλου και τους συμμετέχοντες σε αυτό, όταν την ίδια στιγμή (ή μερικές στιγμές πριν) παίρνουμε λίγη παραπάνω δημοσιότητα εκθειάζοντας τους ανωτέρω (ή λίγο περισσότερο διαπλεκόμενους από αυτούς ).

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ: Σκέψου λίγο. Από ποιον δεν περίμενες να βρίσκεται σε αυτό το εξώφυλλο; Από την Τάνια Τσανακλίδου. Γιατί; Γιατί η Τάνια Τσανακλίδου είναι ποιοτική, έχει μία παιδεία, έχει κάνει και ντουέτο με τον Μιχάλη τον Δέλτα. Ενώ από αυτούς που κάνουν τηλεόραση για τη μέση ελληνίδα νοικοκυρά, το περιμένουμε. Αυτοί δεν έχουν κουλτούρα παιδί μου. Δεν έχουν βάθος. Αν έπαιρναν βραβεία θα έπαιρναν Mad Award. Ενώ εσύ Τάνια θα έπαιρνες Αρίων. Κατά τα άλλα δεν κάνουμε διαχωρισμούς και είμαστε όλοι το ίδιο.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. NOT: Ο πρόσφυγας έχει πάθος για να ζήσει, ενέργεια για να επιβιώσει. Μπαίνουν 100 νοματαίοι πάνω σε μία σχεδόν τρύπια βάρκα και κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου. Είναι μία ομάδα. Μία οικογένεια. Θέλουν να τα καταφέρουν. Εμάς από την άλλη μας διακρίνει μία λάχταρα για να πνίξουμε ο ένας τον άλλον.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ: Η συνάδελφος Αφροδίτη Γκόγκογλου, έκανε μία πολύ ωραία σούμα των λέξεων, οι οποίες μονοπώλησαν χθες το timeline μας:

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΒΛΑΚΕΣ: Χάσαμε χρόνο για να κάνουμε share κάτι το οποίο δεν μας αρέσει καθόλου. Για να γράψουμε status ολόκληρα. Για να σχολιάσουμε και να καταρραστούμε και στο τέλος τι καταφέραμε; Να ανοίγουμε το Facebook και αντί να βλέπουμε βιντεάκια με χαρούμενα σκυλάκια και γρήγορες συνταγές από το Tasty, να πέφτουμε πάνω στην πονεμένη φάτσα του Κρατερού Κατσούλη με τη σαλοπέτα. Μπράβο! Όχι, μπράβο!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΡΕΤΣΙΝΙΑΣ: Για όλα τα δεινά που μας έχουν βρει θα φταίει το lifestyle και ο Πέτρος Κωστόπουλος, ακόμα και αν το DownTown έχει πάψει να του ανήκει εδώ και μερικά χρόνια.