OPINIONS

Ψάχνεις τρόπο να βρεις συνένοχο για ένα έγκλημα με 57 νεκρούς; Η Βίκυ Φλέσσα είναι εδώ για σένα

Nick Paleologos / SOOC

Η Βίκυ Φλέσσα βρήκε έναν τρόπο να κάνει upgrade στη διάχυση ευθυνών, λέγοντας «τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί». Θυμάστε το αλησμόνητο «μαζί τα φάγαμε» του Θεόδωρου Πάγκαλου; 

Τι θέλει να πει η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της ΝΔ άραγε; Θα σ’ το κάνω λιανά σε απλά ελληνικά: Η Βίκυ Φλέσσα θέλει να σχετικοποιηθεί η αλήθεια και να μην φταίει κανένας για το έγκλημα των Τεμπών. 

Τι είπε η Βίκυ Φλέσσα κι έγινε η αφορμή για εξώδικο σε πολυτονική γραφή στον Κασσελάκη;

Η Βίκυ Φλέσσα αναπαρήγαγε όσο πιο κυνικά γίνεται την υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης για το έγκλημα στα Τέμπη με την καθεστωτική λογική της ενοχοποίησης των πάντων. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης (παρουσίαση του βιβλίου της) στον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στις 14 Απριλίου η Βίκυ Φλέσσα δήλωσε: «Το κράτος όλο νοσεί, αν θέλεις να σου πω κάτι πολύ ακραίο, τα παιδιά αυτά (στα Τέμπη) τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί. Εμένα αυτή είναι η γνώμη μου. Όπως και στο Μάτι τους κάψαμε όλες και όλοι μαζί, αυτή είναι η γνώμη μου, δεν έχει σχέση με κανέναν πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση».

Τι λένε οι γονείς αυτών των νεκρών παιδιών στη Βίκυ Φλέσσα; 

Η Βίκυ Φλέσσα κάνει λόγο (όχι με χρήση του μονοτονικού συστήματος που καθιερώθηκε επίσημα στην Ελλάδα, δια νόμου τον Ιανουάριο του 1982, αλλά με δασείες και βαρείες για δικούς τους ιδεολογικούς λόγους) για παραποίηση, κοπτοραπτική (αυτό ακριβώς που είπε και ο κύριος Παπανώτας) και μονταζιέρα ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της. Αναμενόμενο.

Βρήκαμε κάτι που θα ήταν καλό να διαβάσει η Βίκυ Φλέσσα, είναι μια ανάρτηση του Νίκου Πλακιά, του πατέρα που έχασε τις δίδυμες κόρες του και παλεύει καθημερινά για τη δικαίωση των 57 νεκρών.

«Πάντως, εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα, με το πιο ασφαλές μέσο σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού και της παρατάξεως που εκπροσωπείτε ,δεν φταίω πουθενά και δεν σκότωσα κανέναν όπως και όλοι οι άλλοι που επέβαιναν στο τρένο καθώς και οι συγγενείς τους. Αν νοσεί το κράτος να προσπαθήσουν να το θεραπεύσουν και όχι να φάνε τα χρήματα που χρειάζονται για την θεραπεία οι υπεύθυνοι τόσα χρόνια. Και η αρχή της θεραπείας είναι να μην μας εκπροσωπούν άτομα σαν εσένα πουθενά ούτε εδώ ούτε στο εξωτερικό. Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε. Ξέρετε η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας».

Εμείς φταίμε για την κρατική αναλγησία δηλαδή; 

Ευχήθηκε στη Βίκυ Φλέσσα και καλή αποτυχία στο νέο της εγχείρημα. Δεν τον έπεισε για ρεφενέ στις ευθύνες για το έγκλημα. Είναι πεπεισμένος ο χαροκαμένος πατέρας ότι η δολοφονία 57 συμπολιτών μας έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Και δεν μπορεί να διαμοιραστεί η ευθύνη. Η αναλγησία της διαφθοράς ανήκει σε συγκεκριμένους υπουργούς που θέλουν να «μπαζώσουν» την αλήθεια. Όταν είναι όλοι ένοχοι, κανείς δεν είναι ένοχος. Ο αμοραλισμός δεν έχει όρια. Όπως και η χυδαία ηθικολογία. Σε λίγο θα φταίνε και οι 57 νεκροί που μπήκαν στο τρένο.  

Κάποιος πρέπει να πει στη Βίκυ Φλέσσα ότι δεν θέλουμε να γίνουμε συνένοχοι στη συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη. Σίγουρα δεν αφήσαμε εμείς ανεκτέλεστη μια δημόσια σύμβαση.Ψάχνω τι σημαίνει φαρισαϊσμός στο λεξικό Μπαμπινιώτη. Είναι ντροπή και ντρέπομαι (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε).