Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι (αφ' υψηλού) happy κι αυτό βγαίνει προς τα έξω

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι μία από τις λίγες παρουσιάστριες που έχτισε ένα δυνατό brand name κι αυτό είναι η παγίδα.

Μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο βγάζει ως πρώτο αποτέλεσμα το πριν και το μετά της Σταματίνας Τσιμτσιλή με κολάζ φωτογραφιών για να επιτευχθεί η σύγκριση και να επισημανθούν τα σημεία της εξωτερικής της αλλαγής. Κατά καιρούς πολλά είναι τα δημοσιεύματα αλλά και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που κάνουν εκτενείς αναφορές στις αισθητικές παρεμβάσεις της Σταματίνας σε πρόσωπο και σώμα, εν είδει κακοπροαίρετης κριτικής.

Ένας ιδιότυπος αφορισμός που επιμένει να στέκεται στην επιφάνεια κι όχι να βλέπει το πίσω κείμενο, το οποίο είναι σαφώς μη εμπορικό. Η Σταματίνα του MAD και του Star απέχει έτη φωτός από την Σταματίνα του Alter αλλά και από εκείνη που βλέπουμε στους δέκτες μας από τη συχνότητα του Alpha τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η εξέλιξή της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αλματώδης.

 

Μία κοπιαστική διαδικασία που την οδήγησε στο χτίσιμο ενός ισχυρού brand name αποκλειστικά από την ίδια χωρίς τη βοήθεια κάποιου εντεταλμένου επικοινωνιακού επιτελείου. Ο Γιώργος Λιάγκας, μιλώντας για εκείνη, έχει δηλώσει πως είναι εργάτρια της τηλεόρασης, ένας άνθρωπος που ξέρει καλά το αντικείμενό του. Και στην πραγματικότητα η Σταματίνα είναι αυτή ακριβώς η λέξη. Εργάτρια.

Η πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση έγινε στο TV Μακεδονία όταν ήταν μόλις 18 ετών, κάνοντας διεθνές ρεπορτάζ. Θα ακολουθήσει το μουσικό κανάλι MAD, το πάνελ της εκπομπής ''Όλα καλά'' στο Star και το 2005 θα βρεθεί στο Alter. Εκεί θα ενηλικιωθεί τηλεοπτικά και θα δοκιμαστεί στα πάντα. Σε παλιότερη συνέντευξή της θα πει πως οι ώρες δουλειάς την εποχή του Alter ήταν αμέτρητες αλλά της προσέφεραν ικανοποίηση και την έκαναν περήφανη για όσα κατάφερνε καθημερινά.

Η Σταματίνα μελετά, διαβάζει, διαφοροποιεί την εκφορά του λόγου της και προετοιμάζεται για κάτι πολύ μεγαλύτερο από το ''TV Weekend'' και το ''Πολύ μπλα μπλα''. Δε διαγράφει το παρελθόν της κάνει όμως στροφή 180 μοιρών και θέτει την καριέρα της σε άλλες θεματολογικές βάσεις. Δουλεύει σκληρά με τον εαυτό της και είναι πια έτοιμη να ''σταθεί'' με αξιοπρέπεια τόσο μπροστά στην εύκολη ψυχαγωγική θεματολογία όσο και σε κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικά ζητήματα. Η παρουσία της στο Happy Day είναι η απτή απόδειξη.

A post shared by Alpha TV (@alphatv) on

 

Η γνώση φέρνει αυτοπεποίθηση η οποία όμως αν δε διαχειριστεί σωστά μπορεί πολύ εύκολα να μεταστραφεί σε αλαζονεία και υπεροψία. Η Σταματίνα μπορεί να κατάφερε να βγάλει από πάνω της τη ''ρετσινιά'' του ανάλαφρου, κατά περιόδους, κίτρινου μεσημεριανάδικου δεν μπόρεσε όμως  να γλιτώσει από την παγίδα της έπαρσης. Τα σφάλματα (λεκτικά και μη) συγχωρούνται πολύ πιο δύσκολα όταν ο άνθρωπος που υπέπεσε είχε ως επαγγελματικό στόχο να θεωρείται αλάνθαστος. Η γνώση μπορεί να είναι δύναμη αλλά η ματαιοδοξία δεν μπορεί να συγχέεται με τη φιλοδοξία που ομολογουμένως ηχεί πιο ευχάριστα στα αυτιά. Η ματαιοδοξία είναι σε θέση να βάλει εμπόδια στην αβίαστη εξέλιξη του κάθε ανθρώπου γιατί υποδόρια τον αναγκάζει να υπολογίζει (μόνο) αν διαφαίνονται πλεονεκτήματα για τον εαυτό του.

Η Σταματίνα που κόπιασε τόσο να εξελιχθεί θα ξέρει πολύ καλά πως η ματαιοδοξία φτιάχνει παίκτες αλλά δε φτιάχνει συμπαίκτες. Το ομαδικό άθλημα της τηλεόρασης έχει ανάγκη από αρχηγούς που ξέρουν να σέβονται τον εαυτό τους αλλά και να μην υποτιμούν κάθε μορφής ''αντίπαλο''.

 

* Το άρθρο αναδημοσιεύεται εμπλουτισμένο από το ΤV ΕΘΝΟΣ

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Δέσποινα Δημά

Η Δέσποινα Δημά σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι έκανε Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση των Συγκρούσεων στην Επικοινωνία. Τσακώνεται δηλαδή με πιστοποίηση. Αγαπά τα ταξίδια αλλά σιχαίνεται τις αναταράξεις, τα κενά αέρος, την προσγείωση και την απογείωση. Κάθε καλοκαίρι παίρνει (στα λόγια) από ένα σπίτι στα νησιά που επισκέπτεται. Το τελευταίο απόκτημα βρίσκεται στη Χώρα της Αστυπάλαιας, πολύ κοντά στο Κάστρο. Τρώει γλυκά, κάνει δίαιτα και ξανατρώει γλυκά χωρίς τύψεις. Γελάει δυνατά, κάνει λάθη, παλεύει να διορθωθεί, κάνει λάθη το 'παμε, κάνει και ψώνια και τρελαίνεται να της κάνουν δώρα. Ψέματα να πούμε; Μισεί τις Δευτέρες και λατρεύει τις Παρασκευές, όχι τα Σάββατα. Προτάσεις για μουσικοχορευτικές εκπομπές, δεκτές. Από τον Νοέμβριο του 2015 είναι αρχισυντάκτρια στο Ladylike.gr.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ