ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ασκήσεις με σχοινάκι που σε κάνουν να ξεχνάς ότι γυμνάζεσαι (αλλά χάνεις βάρος)

Το σχοινάκι σου θυμίζει την παιδική σου ηλικία και το έχεις περισσότερο στο μυαλό σου σαν παιχνίδι και λιγότερο σαν αποτελεσματικό τρόπο άσκησης που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και να «σφίξεις» όλο το σώμα. Σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή, το σχοινάκι έχει συνδεθεί με γρήγορη καύση λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Οι αυξημένοι παλμοί και η υψηλή ένταση μειώνουν το ρίσκο εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής ενώ κάνουν την καρδιά σου πιο δυνατή. Αυτό που ίσως δεν ήξερες είναι ότι το σχοινάκι κάνει θαύματα στην ισορροπία και το συντονισμό των κινήσεών σου.

 

Δες κι αυτό: Έντονη ή αγχολυτική γυμναστική; Δες ποια είναι η σωστή ώρα της ημέρας για καλύτερα αποτελέσματα

Το παρακάτω video σου δείχνει 19 διαφορετικές κινήσεις (μεταξύ αυτών και μερικές χαλαρωτικές) για να δεις πώς ανεβάζεις σταδιακά την ένταση και τους παλμούς, ενώ σου παρουσιάζει μία ποικιλία ασκήσεων με σχοινάκι που μπορεί να μην έχεις ξαναδεί.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα καλό σχοινάκι και λίγο χώρο στο σπίτι για να μην καταστρέψεις κανένα έπιπλο. Ξεκίνα με τα κλασικά πηδηματάκια και, σε κάθε άσκηση που περνά, αύξησε λίγο τη δυσκολία ώστε να ανέβουν οι παλμοί. Παρατηρείς ότι, όσο περνά η ώρα, αυξάνεται η ταχύτητα (βάλε έντονη μουσική για έξτρα boost). H trainer σε καθησυχάζει λέγοντάς σου ότι κάποιες πιο περίπλοκες ασκήσεις χρειάζονται απλά λίγο χρόνο ώστε να εξοικειωθείς. Το κόλπο βρίσκεται στην εναλλαγή ασκήσεων στα πόδια με ένα ένα σε πηδηματάκια ή πηγαίνοντας δεξιά-αριστερά (lateral hop) ενώ κάνεις σχοινάκι. Με λίγη εξάσκηση, θα σου φαίνεται παιχνιδάκι.

Διάβασε κι αυτό: Αερόβιο πρόγραμμα στο σπίτι, σαν jogging χωρίς καν διάδρομο. Ο ιδρώτας εγγυημένος

Ενδιάμεσα των ασκήσεων, υπάρχουν κινήσεις yoga για να κάνεις μικρά διαλείμματα, ενώ ολοκληρώνει τη γυμναστική σου με τα κατάλληλα stretches και ένα λεπτό χαλάρωσης για να πέσουν οι παλμοί.