ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

5 χορευτικές ασκήσεις για τέλειους γλουτούς

Ο ευκολότερος τρόπος να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής, είναι να το διασκεδάζεις και να μην βαριανασαίνεις κάθε φορά που θα πρέπει να ιδρώσεις για να γίνεις κορμάρα.

Η απάντηση είναι cardio dance και ουσιαστικά πρόκειται για ασκήσεις που μοιάζουν με twerking και χορευτικές κινήσεις που θα έκανες στο club, ενώ παράλληλα ακούς και αυτού του είδους τη μουσική. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Brighton στην Αγγλία, όλες αυτές οι κινήσεις ανεβάζουν τον καρδιακό ρυθμό ενός χορευτή σε ένα 79 τοις εκατό της μέγιστης τιμής, ενώ παράλληλα καίνε περίπου 10 θερμίδες ανά λεπτό.

Άσκηση 1η

Στάσου με τα πόδια ανοιχτά όσο και η απόσταση των ώμων σου. Πήδα με το δεξί πόδι, σταυρώνοντας πίσω σου το αριστερό. Κάνε ακόμα ένα άλμα και προσγειώσου με τα πόδια ανοιχτά και τα χέρια στο πλάι λίγο κάτω από το ύψος των ώμων. Αυτό ήταν 2 μετρήματα, συνέχισε μέχρι το 8. Επανάλαβε στην αντίθετη κατεύθυνση. Κάντο ολοκληρωμένο 8 φορές.

Άσκηση 2η

Στάσου με τα πόδια ανοιχτά όσο και η απόσταση των ώμων. Κάνε ένα μεγάλο βήμα αριστερά με το αριστερό πόδι. Σταύρωσε το δεξί πόδι πίσω σου, χτυπώντας το στο πάτωμα, ενώ φέρνεις το δεξί χέρι διαγώνια για να δείξεις το πάτωμα.

Άσκηση 3η

Στάσου με τα πόδια ενωμένα, τα χέρια προς τα εμπρός στο ύψος των ώμων, τους αγκώνες λυγισμένους, τα χέρια σε γροθιές. Βήμα δεξιά, στρέφοντας το δεξί γόνατο προς τα δεξιά και τους αγκώνες αριστερά. Βήμα με τα πόδια ενωμένα, προς τα εμπρός. Αυτά είναι δύο μετρήματα, συνεχίζουμε για 8. Επανάλαβε στην αντίθετη κατεύθυνση. Κάντο ολοκληρωμένο 5 φορές.

Άσκηση 4η

Στάσου με τα πόδια ενωμένα, τα χέρια μπροστά τεντωμένα στο ύψος των ώμων, οι αγκώνες λυγισμένοι, το δεξί χέρι να δείχνει το ταβάνι και το αριστερό το πάτωμα. Κρατώντας τους αγκώνες στη θέση τους, δείξε με το δεξί χέρι το πάτωμα και με το αριστερό το ταβάνι. Επανάλαβε μία φορά γρήγορα, έπειτα μία αργά, και άσε τον κορμό σου να κινηθεί φυσικά. Αυτά ήταν τρία μετρήματα. Να το επαναλάβεις δέκα φορές.

Άσκηση 5η

Σταθείτε με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και τα χέρια ανοιχτά στα πλάγια. Σήκωσε το δεξί πόδι, το γόνατο ελαφρώς λυγισμένο, και σταύρωσε μπροστά από το αριστερό πόδι μέχρι το δεξί πόδι να αγγίξει το πάτωμα. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση για να ξεκινήσεις. Επανάλαβε στην αντίθετη πλευρά. Αυτά είναι 8 μετρήματα. Κάντο 8 φορές.

Για να δεις και πώς ακριβώς γίνονται, μπες εδώ.