ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Πώς θα κρατηθείς σε φόρμα στις διακοπές, χωρίς κόπο

«Να κάνω γυμναστική στις διακοπές; Έχετε τρελαθεί τελείως;» Σε άκουσα να το λες και μην το αρνηθείς. Δε θα σου πρότεινα να κάνεις γυμναστική κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σου διακοπών. Δώσε μου λίγα λεπτά να σου εξηγήσω.

Υπάρχει τρόπος να γυμναστείς χωρίς να προσπαθήσεις, χωρίς να το βάλεις στόχο, χωρίς να το καταλάβεις. Οι καλοκαιρινές εξορμήσεις εκτός από καλαμαράκια και γαριδομακαρονάδες μπορούν να προσφέρουν έδαφος για εκγύμναση χωρίς κόπο.

Διάβασε ακόμα: Kangoo jumps – Δοκιμάσαμε την πιο hot τάση στη γυμναστική και ενθουσιαστήκαμε

Σκάλες

Στο νησί θα περπατήσεις θέλεις δε θέλεις. Το αυτοκίνητο είναι συνήθεια της πόλης και δε θα την πάρεις μαζί στις διακοπές. Πήγαινε το πρωί για καφέ, κουλούρι και εφημερίδα με τα πόδια. Ανέβα στα σοκάκια, κατέβα στα σοκάκια και έτοιμο το πόδι. Οι βόλτες στη Χώρα μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για το κορμί.

Παιχνίδια στον ήλιο

Εννοείται πως θα κάνεις ηλιοθεραπεία, θα διαβάσεις το περιοδικό σου, θα ακούσεις μουσική και θα πιεις χυμό. Κάποια στιγμή θα θελήσεις να ξεμουδιάσεις. Η παρέα θα γελάσει και εσύ θα γυμναστείς διασκεδάζοντας. Οι ρακέτες είναι πια ξεπερασμένες. Μόνο κοκορομαχία.

Περπάτημα

Στα σοκάκια περπάτησες αλλά η μεγάλη δουλειά θα γίνει στην άμμο. Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό, αλλά το περπάτημα στην αμμουδιά που το πόδι βουλιάζει και εσύ παλεύεις για να το επαναφέρεις είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για τοπ κορμί σου. Περπάτα κοντά στη θάλασσα για τη δροσιά του πράγματος.

Τρέξιμο

Αν είσαι από τις φανατικές της άσκησης ακολούθησε το παραπάνω μοτίβο αλλά αυτή τη φορά τρέχοντας. Ξύπνα λίγο νωρίτερα από την υπόλοιπη παρέα και πήγαινε στην ακρογιαλιά. Θα αναζωογονηθείς τόσο που δε θα το πιστεύεις.

Κολύμπι

Θα κρατηθείς σε φόρμα 100%. Δεν εννοούμε να κάνεις ”το κολύμπι του σκύλου” αλλά και καμιά απλωτή παραπάνω. Η αντίσταση του νερού θα γυμνάσει όλο το σώμα σου. Δυνάμωσε το καρδιαγγειακό και το μυϊκό σου σύστημα χωρίς να φοβάσαι για τον παραμικρό τραυματισμό. Μέσα στο νερό δε γίνεται να κάνεις λάθος.

Aqua Aerobic

Για τις προχωρημένες υπάρχει και η λύση του aqua aerobic. Μπορείς να κάψεις μέχρι και 280 θερμίδες. Μαγεία. Κάνε μεγάλους βηματισμούς μέσα στο νερό, τρέξε ή κάνε κουτσό, κάνε ψαλιδάκια με πόδια και χέρια, μάζεψε τα πόδια σου στο στήθος και τέντωσέ τα δυνατά. Είσαι έτοιμη.

Ποδήλατο

Είτε στα σοκάκια του νησιού, είτε θαλάσσιο. Όποιο κι αν επιλέξεις θα κάνεις πόδι φοβερό. Μη μιλήσουμε για τους γλουτούς. Είναι ευχάριστο, αρκετά ξεκούραστο και σε διευκολύνει στις μετακινήσεις, άρα χρηστικό.

Χόρεψε ξέφρενα

Δεν υπάρχει κάτι πιο απλό. Νιώσε ελεύθερη και εκφράσου. Άκου τη μουσική, πιες το κοκτέιλ σου και κουνήσου με τον ρυθμό. Χόρεψε χωρίς να σε νοιάζει ποιος σε βλέπει κι αν το κάνεις σωστά.