ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Kangoo jumps: Δοκιμάσαμε την πιο hot τάση στη γυμναστική και ενθουσιαστήκαμε

Είμαι αυτός ο άνθρωπος που είχε απουσίες στο σχολείο, κυρίως επειδή δε συμμετείχε στη γυμναστική. Δε με επέλεγαν ποτέ στα ομαδικά αθλήματα και κάθε φορά που ξεκινούσα κάποιο είδος άσκησης, μου ήταν πολύ εύκολο να εγκαταλείψω. Το μόνο πράγμα που μου προκαλεί κάποιο είδος ενθουσιασμού είναι το aerobic, ίσως επειδή συνδυάζει τη fun μουσική με κινήσεις που θυμίζουν περισσότερο χορό και λιγότερο «πάμε να κάνουμε βάρη και στοχευμένες κινήσεις», που προσωπικά βαριέμαι.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαιτζόγλου- Watkinson

Όταν μου πρότειναν τα κορίτσια στο γραφείο, να πάω να δοκιμάσω μία νέα τάση που είναι κοντά στα γούστα μου και «καίει σα διάολος», μπήκα πρώτα στο Internet να δω τι είναι αυτό το kangoo jumps. Αυτό που κάνεις είναι να φοράς ειδικές μπότες (μοιάζουν πολύ με του σκι) και να κάνεις ασκήσεις με πηδηματάκια που σε κάνουν να μοιάζεις επικίνδυνα με καγκουρό (εξ ου και η ονομασία). Δεν ήμουν και πολύ σίγουρη για το πώς θα ήταν όλο αυτό στην πράξη, μέχρι που το πήρα απόφαση και επισκέφθηκα το Kangoo Club Athens, το πρώτο μέρος που έκανε γνωστή την τάση στην Ελλάδα και ασχολείται αποκλειστικά με αυτό.

Το πρώτο βήμα ήταν να βάλω τις μπότες, να σηκωθώ όρθια και να περπατήσω χωρίς βοήθεια. Σαν την πρώτη εμπειρία στο σκι τελικά. Αρχικά νομίζεις ότι θα πέσεις και θα σε πάρουν με φορείο γιατί κάπου έπεσες και στραμπούληξες το πόδι σου. Τελικά μου πήρε 5 λεπτά να συνηθίσω αυτήν την «υπερυψωμένη» κατάσταση.

Αφού σιγουρεύτηκα ότι δε θα πέσω (εντάξει, η Χριστίνα η γυμνάστρια με πήγε από το χεράκι μέχρι την αίθουσα), μπήκε η μουσική στα ηχεία και ξεκινήσαμε απλά πηδηματάκια ενώ κοιτούσαμε η μία την άλλη. Όσο περνάει η ώρα, οι κινήσεις γίνονται ένα τσικ πιο σύνθετες, αλλά χωρίς να νιώθεις ότι κάνεις και χορογραφία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι νιώθεις να φτάνει σε όλο σου το σώμα.

Δες κι αυτό: Αερόβιο πρόγραμμα στο σπίτι, σαν jogging χωρίς καν διάδρομο. Ο ιδρώτας εγγυημένος

«Το Kangoo είναι ένα είδος αερόβιας γυμναστικής που ανακαλύφθηκε από έναν Καναδό γιατρό, με στόχο την αποκατάσταση και την προστασία της σπονδυλικής στήλης και των μυικών ομάδων», με ενημερώνει η Ροξάννα, η αδερφή της Χριστίνας και έτερη γυμνάστρια, με την οποία έχει ανοίξει το Kangoo Club Athens. «Είναι η πιο ασφαλής γυμναστική για τη μέση, βοηθά τη λιβυκή κυκλοφορία αποτοξινώνοντας τον οργανισμό, καταπολεμά την κυτταρίτιδα και το λίπος και καίει 25% περισσότερες θερμίδες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Οι γυναίκες πάντως το χαίρονται και δείχνουν να περνούν καλά σε κάθε μάθημα».

Εμένα πάντως η πρώτη μου γνωριμία με το Kangoo τα είχε όλα. Απορία, φόβο, ενθουσιασμό, ελαφριά ανισορροπία, ένταση, (πάρα) πολύ ιδρώτα αλλά και μία γλυκιά ευεξία στο τέλος. Πείστηκα ότι είναι η μόνη γυμναστική που πετυχαίνει  τα δύο πράγματα που εγώ αποζητώ στην άσκηση. Την καύση λίπους με τη διασκέδαση και την έντονη μουσική. Και φυσικά θα το ξεκινήσω. Ουσιαστικά, περνάς μία ώρα πάνω στις μπότες, κάνοντας διάφορα σετ ασκήσεων που αυξάνουν τους παλμούς αλλά γίνεται με τόσο fun τρόπο, που δεν το βιώνεις σαν κλασική γυμναστική. Εσύ ακόμα να πειστείς;

Ευχαριστούμε το Kangoo Club Athens (Φρύνης 10, Παλαιό Φάληρο) και τις ιδιοκτήτριες Cristina και Roxana Tudose