ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 5 τροφές που “εξολοθρεύουν” το λίπος στην κοιλιά

Οι περισσότερες από εμάς ταλαιπωρούμαστε από την κοιλίτσα που κάθεται εκεί επίμονα και δε φεύγει, παρόλο που προσέχουμε το τι τρώμε. Ο απαραίτητος συνδυασμός που χρειάζεσαι προκειμένου να απαλλαχθείς από το κοιλιακό λίπος είναι οι στοχευμένες ασκήσεις στη γυμναστική που κάνεις και η επιλογή των σωστών τροφών στην καθημερινότητα, οι οποίες επιταχύνες την απώλεια της κοιλίτσας. Μάθε ποιες είναι και τι άλλο προσφέρουν στην υγεία σου.

 

Βρώμη

Η πιο λανθασμένη αντίληψη περί διατροφής είναι ότι, για να αδυνατίσεις, πρέπει να μειώσεις το φαγητό. Αν όμως παραλείπεις γεύματα, ειδικά το πρωινό, επιβραδύνεις το μεταβολισμό σου και αυτό δημιουργεί διάφορα προβλήματα στον οργανισμό σου. Ένα καλό και υγιεινό πρωινό συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού, ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα και σου δίνει όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι μέχρι το επόμενο γεύμα. Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε χορταίνει για αρκετές ώρες, βοηθώντας ταυτόχρονα την ομαλή λειτουργία του εντέρου. Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και βοηθά πολύ στη βελτίωση των δερματικών θεμάτων (δεν είναι τυχαίο που αποτελεί συστατικών πολλών προϊόντων φροντίδας του δέρματος).

Μύρτιλλα

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Michigan έδειξε ότι μία διατροφή πλούσια σε μύρτιλλα μπορεί να μειώσει το κοιλιακό λίπος. Πρόσθεσε μία μικρή ποσότητα από το πιο αντιοξειδωτικό φρούτο στο γιαούρτι, τα δημητριακά ή τη σαλάτα σου, και δώσε ένα έξτρα boost στην καταπολέμηση του λίπους. Αν δεν έχεις πειστεί, μάθε ότι τα μύρτιλλα μειώνουν την πίεση, ειδικά σε γυναίκες που έχουν περάσει κλιμακτήριο. Εάν γυμνάζεσαι, είναι καλό να τρως λίγα μύρτιλλα σε καθημερινή βάση, γιατί μειώνει το μέγεθος της μυικής φθοράς.

Δες κι αυτό: Τρως αρκετό ψάρι; Αν η απάντηση είναι όχι, δες τι σου λένε οι έρευνες

Σολομός

Όταν θες να χάσεις κοιλιακό λίπος, το πρώτο βήμα είναι να μειώσεις τα τηγανητά και τις επεξεργασμένες τροφές. Αντικατάστησέ τις με καθαρή πρωτεΐνη, όπως ο σολομός ή η γαλοπούλα, που σου χαρίζουν μπόλικη ενέργεια αλλά όχι τόσες θερμίδες. Πιο συγκεκριμένα, ο σολομός είναι πλούσιος σε Ω3 λιπαρά, μειώνοντας τις φλεγμονές του σώματος και έρευνα έχει δείξει ότι μειώνει το κοιλιακό λίπος σε υπέρβαρους ενήλικες.

Μαρούλι

Τα πράσινα λαχανικά, όπως το μαρούλι, το σπανάκι και το μπρόκολο, δεν είναι απλώς φορτωμένα με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αλλά έχουν και φυτικές ίνες που ικανοποιούν την πείνα σου και σε κάνουν να τρως λιγότερο στο επόμενο γεύμα. Με αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, το μαρούλι ελέγχει τα επίπεδα άγχους, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι εμπεριέχονται συστατικά που σε βοηθούν να κοιμάσαι πιο εύκολα.

Διάβασε κι αυτό: Έχεις συχνά λιγούρες; Αυτοί είναι οι 7 (επιστημονικά αποδεδειγμένοι) τρόποι που τις μειώνουν

Αμύγδαλα

Τα μονοακόρεστα λίπη είναι το μυστικό στην καύση του κοιλιακού λίπους. Εν προκειμένω, τα αμύγδαλα είναι εξαιρετική πηγή αυτής της ομάδας λιπών ενώ βοηθούν στο να μειώσεις τις συχνές λιγούρες. Γεμάτα με φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, μαγγάνιο και αντιοξειδωτικά, μιλάμε για μία απίστευτη υπερτροφή που σε ευνοεί σε πολλά επίπεδα. Έρευνα που έγινε σε 100 γυναίκες, έδειξε ότι εκείνες που κατανάλωναν αμύγδαλα, έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνες που έμειναν μακριά από τους ξηρούς καρπούς. Τα αποτελέσματα ήταν περισσότερο αισθητά στην περιοχή της μέσης και της κοιλιάς, που είναι πάντα μία ένδειξη για την (καλή) ποιότητα της υγείας μας.