Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την ταινία ''Λαίδη Μάκμπεθ''

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε προσκλήσεις για την ''Λαίδη Μάκμπεθ'' στον κινηματογράφο Άτταλο.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του William Oldroyd εμπνέεται από τη νουβέλα του δεκάτου ενάτου αιώνα ‘Lady Macbeth of Mtsensk’, του Nikolai Leskov. Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στον κινηματογράφο Άτταλο (Κοτιαίου και Ελ. Βενιζέλου, Ν. Σμύρνη), στις 20.20.

 

Ο διαγωνισμός θα λήξει την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου

Αγγλική εξοχή, 1865. Η Κάθριν είναι παγιδευμένη σε έναν γάμο χωρίς αγάπη, με έναν πικρό άνδρα, ο οποίος έχει τα διπλά της χρόνια. Η σκληρή οικογένεια του, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα της. Όταν ξεκινά μια παθιασμένη σχέση με έναν νεαρό εργάτη του κτήματος του συζύγου της, μια δύναμη απελευθερώνεται μέσα της, τόσο ισχυρή που τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει μέχρι να κατακτήσει αυτό που θέλει.

Η Lady Macbeth είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του θεατρικού σκηνοθέτη William Oldroyd και αποτελεί το τραγικό πορτρέτο μια όμορφης, αποφασιστικής και ανελέητης νεαρής γυναίκας, η οποία διεκδικεί την ανεξαρτησία της, σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από άνδρες. Η ταινία εμπνέεται από μια νουβέλα του δεκάτου ενάτου αιώνα με τίτλο ‘Lady Macbeth of Mtsensk’, του Nikolai Leskov.

Η σεναριογράφος Alice Birch διαβάζοντας τη νουβέλα ένιωσε ότι οι θεματικές της θα αποτελούσαν συναρπαστικό υλικό για μια κινηματογραφική μεταφορά, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο σκηνοθέτης William Oldroyd: “Γυναίκες όπως η Κάθριν, παραδοσιακά υποφέρουν στη σιωπή, αργοσβήνουν ή αυτοκτονούν. Αλλά εδώ έχουμε μια νεαρή πρωταγωνίστρια, η οποία παλεύει για την ανεξαρτησία της και αποφασίζει η ίδια ποιο θα είναι το πεπρωμένο της.”

Το τρέιλερ

 

Σκηνοθεσία: William Oldroyd

Σενάριο: Alice Birch, Nikolai Leskov (novel)

Παίζουν: Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton, Naomi Ackie

Έτος: 2016

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο

Διάρκεια: 88 λεπτά

Η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τη StraDa Films, σε συνεργασία με τη Seven Films.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ