ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Εύκολο πεντικιούρ στο σπίτι με 5 απλά βήματα

Όταν πλησιάζει ο Αύγουστος, τρέχω να κλείσω το τελευταίο ραντεβού για πεντικιούρ πριν από τις διακοπές. Προφανώς δεν είμαι η μόνη και τα nail bars είναι γεμάτα, οπότε δεν έχω πάντα την τύχη να βρω τη μέρα και την ώρα που θέλω. Επίσης, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού με τα σανδάλια και την παραλία, οι πατούσες χρειάζονται πιο συχνή και πιο εντατική περιποίηση και φυσικά δεν είναι εύκολο να πηγαίνω κάθε τόσο στην ειδικό.

Έτσι, αποφάσισα να βρω τρόπο να περιποιούμαι τα πέλματά μου μόνη μου. Και με την σειρά Footworks της Avon είναι πραγματικά τόσο εύκολο. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου όποιες κι αν είναι με εξειδικευμένες σειρές και προϊόντα μαγικά, όπως τα Exfoliating and Refining Footpads.

Ενώ ξέρω απ’ έξω κι ανακατωτά τον τρόπο για να κάνω πεντικιούρ στο σπίτι, αφού και λόγο ιδιότητας παρακολουθώ μανιωδώς τις διάφορες τεχνικές των μανικιουρίστ, δεν είχε χρειαστεί να το κάνω μόνη μου. Ήρθε όμως η ώρα και αφού όλα πήγαν καλά  και το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο, σκέφτηκα να μοιραστώ την εμπειρία μου.

Είναι πολύ εύκολο, καθόλου χρονοβόρο και πιο οικονομικό.

Steps:

1. Το καλοκαίρι δεν είναι δυνατόν να μην έχεις βαμμένα νύχια. Επομένως, το να τα ξεβάψεις είναι το πρώτο βήμα.

Στη συνέχεια γέμισα μία λεκάνη με χλιαρό προς ζεστό νερό -μπορείς να το αντέξεις για λίγο- και έριξα μερικές σταγόνες από το Marine Foot Soak που σου δίνει μία αίσθηση φρεσκάδας και έχει υπέροχη μυρωδιά.

 

2. Έβαλα μέσα τα πόδια μου για να μουλιάσουν ενώ ταυτόχρονα έκανα ένα απαλό απολεπιστικό μασάζ με το Exfoliating Bar Soap. Μετά με το ειδικό βουρτσάκι – η Avon έχει ένα μαγικό πολυεργαλείο– αφαίρεσα τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας τα πέλματά μου καθαρά.

 

Κάπου εδώ καθάρισα τα νύχια μου από τα πετσάκια, σπρώχνοντάς τα απλά με το ειδικό ξυλάκι. Αφού είναι μουλιασμένα είναι πολύ εύκολο να απομακρυνθούν.

3. Σειρά έχουν τα σημεία που είναι σκληρά. Ως συνήθως, τα σημεία στο πόδι μου που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα είναι η πατούσα αλλά και το μετατάρσιο. Εκεί λοιπόν χρειάζεται τρίψιμο με τη ράσπα. Ανάλογα πάντα με το πόσο σκληρά είναι τα σημεία.

 

Εδώ, συνειδητοποίησα ότι πρέπει να δώσεις πολύ προσοχή γιατί αν τα τρίψεις αρκετά μπορεί να ερεθίσεις την περιοχή και να έχεις πρόβλημα μετά. Πέρασε απαλά με την παλάμη σου όλο πέλμα και θα καταλάβεις που έχεις ανάγκη να χρησιμοποιήσεις τη ράσπα. Στα δικά μου πέλματα χρειάστηκε να επιμείνω και στα πλαϊνά του μετατάρσιου.

4. Αφού σκούπισα καλά τις πατούσες και τις μεσοδακτύλιες περιοχές ήρθε η ώρα της ενυδάτωσης. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα την Marine Foot Balm.

 

 Άπλωσα μία ποσότητα σε όλο το πέλμα και την πατούσα κάνοντας ένα απαλό, απολαυστικό μασάζ.

 

5. Εννοείται ότι μετά την κρέμα σειρά έχει το βερνίκι νυχιών. Θα σου πρότεινα όμως -αν είναι δυνατόν- να κάνεις το πεντικιούρ το απόγευμα και να αφήσεις όλο το βράδυ τα νύχια σου άβαφα να αναπνεύσουν. Πέρασε όποιο βερνίκι θες, με τη  σωστή βάση την επομένη το πρωί.

Στο τέλος πάντα αφήνω τα πόδια μου πάνω στην πετσέτα για να απορροφηθεί καλά η κρέμα.

 

Η εμμονή μου αυτή τη σεζόν έγινε το Odour Neutralising Foot and Shoe Spray που ρυθμίζει την υγρασία στις πατούσες και έτσι αποφεύγω τον ενοχλητικό ιδρώτα.

Για να διατηρήσεις τα  πόδια σου απαλά για περισσότερο καιρό καλό είναι να βάζεις λίγη ενυδατική κρέμα κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς. Βρες την κατάλληλη σύμφωνα με τις ανάγκες σου από την ολοκληρωμένη σειρά Foot Works της Avon.

 

Κάτι ακόμα που με χαλαρώνει και όταν χαλαρώνω στο σπίτι βλέποντας ταινία ή διαβάζοντας ένα βιβλίο είναι ένα ποδόλουτρο. Γεμίζω μία λεκάνη με χλιαρό νερό, ρίχνω μερικές σταγόνες από το 3-in- 1 Oil με λεβάντα και βάζω μέσα τα πόδια μου μέχρι να καταλάβω ότι μούλιασαν. Η καταπραϋντική επίδραση της λεβάντας με ξεκουράζει και αναζωογονεί τα πέλματά μου.

Για να αγοράσεις κι εσύ τα αγαπημένα σου προϊόντα με έκπτωση και να αποκτήσεις πρόσβαση στις απίστευτες προσφορές των μελών της Avon, γίνε κι εσύ μέλος της παρέας της. Η εγγραφή είναι δωρεάν. Για να μάθεις περισσότερα κάνε κλικ στο www.sellavon.gr.