ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Sunset blush: Το TikTok trend με το ρουζ που θα σε φέρει πιο κοντά στο καλοκαίρι

Launchmetrics Spotlight

Μπορεί στις αρχές της χρονιάς να μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας η τάση του glazed blush, όμως, όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, το sunset blush είναι αυτό που κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς στο TikTok και Instagram. Μαζί του θα μετρήσουμε αντίστροφα μέχρι τις φετινές διακοπές!

 

Για την ιστορία, θυμίζω πως το glazed blush είναι το ultra-fresh, glowy update του μέχρι πρότινος συνηθισμένου τρόπου που βάζαμε ρουζ. Αρκετοί makeup artists καταλήγουν πως ένα κρεμώδες ή υγρό ρουζ και ένα υγρό highlighter ή illuminator είναι το καλύτερο combo για να υιοθετήσει κανείς το trend, δημιουργώντας ένα φυσικό αποτέλεσμα. Τι είναι, όμως, το sunset blush;

Από το όνομά του και μόνο μπορεί να καταλάβει κανείς πως μιλάμε για την τάση που εμπνέεται από το εφέ και τα χρώματα του καλοκαιρινού ηλιοβασιλέματος στο πρόσωπό μας και πιο συγκεκριμένα στα μάγουλα και τα ζυγωματικά μας. Υπάρχει καλύτερο #makeup inspo από τα χρώματα του ουρανού όταν ο ήλιος αρχίζει να δύει;

Το sunset blush στην ουσία συνδυάζει ζεστές πορτοκαλί, ροδακινί και ροζ αποχρώσεις σε ρουζ και highlighters– τα χρώματα που έχει ένα καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα στο πρόσωπό μας. Αυτό ακριβώς το εφέ θυμίζει το συγκεκριμένο trend.

How To: Sunset Blush

Μάλιστα, στο viral βίντεό της, η influencer Alissa Holmes εφαρμόζει πρώτα δύο κουκκίδες σε μέγεθος μπιζελιού από ζεστό ροζ ρουζ στο ψηλότερο σημείο στα μάγουλά της, σχεδόν εκεί που θα έβαζες συνήθως highlighterr και στη συνέχεια, εφαρμόζει 2 παρόμοιου μεγέθους κουκκίδες πορτοκαλί απόχρωσης ακριβώς κάτω από τις ροζ κουκκίδες.

Τέλος, προσθέτει ένα touch με το highlighter για extra λάμψη. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, θυμίζοντας υπέροχο καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα.

Extra Tip: Αν και το trend πηγάζει από την αγάπη της Gen-Z για πιο τολμηρά makeup looks, μπορεί κανείς να προσαρμόσει την έντασή του (πιο φωτεινό ή διακριτικό) ανάλογα με το προσωπικό του στιλ.