ΜΑΛΛΙΑ

3 χτενίσματα για να δείχνουν τα μαλλιά σου πιο πλούσια

Μακριά, κοντά, πυκνά, αραιά, βαμμένα ή όχι, αδύναμα ή υγιή; Όπως κι αν θα χαρακτήριζες τα μαλλιά σου αυτό που θες από αυτά είναι ο όγκος και η λάμψη. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν συνηγορούν για να έχεις τα μαλλιά που βλέπεις στη αφίσα του κομμωτηρίου αλλά υπάρχουν και τρόποι για να το αντιμετωπίσεις.

Δεν έχω συναντήσει ποτέ γυναίκα να μην μου παραπονιέται για τα μαλλιά της. Θαμπά, αδύναμα, αραιά είναι τα πιο συχνά επίθετα που πιθανότατα χρησιμοποιείς κι εσύ για τα μαλλιά σου. Με βεβαιότητα μπορώ επίσης να δηλώσω ότι ο όγκος και η πυκνότητα ποτέ δεν είναι αρκετά. Ξέρω καλά ότι αν τα μαλλιά σου είναι πλούσια και λαμπερά, νιώθεις γεμάτη αυτοπεποίθηση. Και καλά κάνεις!

Η διατροφή, το άγχος, το styling αλλά και η ίδια η ποιότητα της τρίχας είναι αιτίες που κάνουν τα μαλλιά σου να φαίνονται εξασθενημένα και να πέφτουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να χάνουν τον όγκο τους και τη φυσική τους κίνηση. Ένα παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπιζα κι  εγώ τελευταία. Έπρεπε να δράσω και να μάθω τι φταίει και μαδάω συνεχώς.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι από τις τυχερές όσον αφορά στην πυκνότητα των μαλλιών. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλα τα προβλήματά μου έχουν λυθεί. Τα μαλλιά μου έχαναν τον όγκο τους στη ρίζα ενώ ταυτόχρονα παρατηρούσα ξηροδερμία στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής. Κι έτσι προσπαθούσα να βρω πως θα τα κάνω να δείχνουν πιο πλούσια και υγιή στη ρίζα αλλά και να βρω μία αποτελεσματική λύση.

Τι είναι αυτό που θα με σώσει και θα σταματήσω να αφήνω τα ίχνη μου όπου κι αν βρεθώ – όπου ίχνη βλέπε τούφες από τα μαλλιά μου; Επισκέφθηκα ένα κομμωτήριο -το 101 Hair Avenue στο Χαλάνδρι- και ρώτησα σχετικά με το πρόβλημά μου. Ζήτησα να μου πει μυστικά στο styling για να δείχνουν τα μαλλιά πιο πλούσια. Ο Μιχάλης Λαζάρου με υποδέχθηκε και μαζί συζητήσαμε πως θα μπορούσα να βρω ξανά τον χαμένο όγκο στα μαλλιά μου. Μου έδωσε τα απαραίτητα tips και μου πρότεινε 3 απλά χτενίσματα που δίνουν όγκο στα μαλλιά και κυρίως στη ρίζα. Ταυτόχρονα όμως μου πρότεινε μία θεραπεία, που φυσικά είχα ακούσει. Μιλώ για την εξειδικευμένη θεραπεία Nioxin Density Repair, η οποία ενδυναμώνει το στέλεχος της τρίχας ενάντια στη φθορά και μειώνει το σπάσιμο. Παράγοντες εντατικής περιποίησης κάνουν τα μαλλιά λεία και ευκολοχτένιστα, χαρίζοντάς τους μια αίσθηση υγείας και βαθιάς αναδόμησης. Ότι χρειάζεται κάθε μια από εμάς για τα μαλλιά της!

 

Αφού ”εξέτασε” τα μαλλιά μου καθίσαμε να κάνουμε το test μέσω του υπολογιστή για να καταλήξουμε ποιο από τα 6 συστήματα Nioxin μου ταιριάζει.

Αυτό το ”εργαλείο” είναι μαγικό, λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός δείχνοντας στην οθόνη τι γίνεται στο κεφάλι μου.

Όπως βλέπεις, η δική μου τρίχα είναι Α ποιότητας αλλά όχι και το τριχωτό. Όσο καλά κι αν τα περιποιούμαι, δημιουργείται ξηρότητα στην περιοχή και έτσι η τρίχα γίνεται αδύναμη, εξασθενεί αρκετά αφού το περιβάλλον όπου βρίσκεται η ρίζα της δεν είναι υγιές και πέφτει. Επιπλέον, αυτός είναι κι ένας ακόμα λόγος που τα μαλλιά μου δεν έχουν όγκο στη ρίζα.
 

Μετά την ”εξέταση” καταλήξαμε ότι μου ταιριάζει το Σύστημα 3 σταδίων no5 και ξεκίνησα τη διαδικασία της θεραπείας. Κάθισα στο λουτήρα και με ένα ελαφρύ μασάζ η κοπέλα μου πέρασε το Nioxin Cleanser, του οποίου το χαρακτηριστικό είναι ότι εξισορροπεί και επαναφέρει την υγρασία στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής. Η μέντα μου έδωσε μία απίστευτη αίσθηση δροσιάς κι έκανε τη διαδικασία του λουσίματος ακόμα πιο απολαυστική. Έπειτα, πέρασε τη μαλακτική κρέμα που ενισχύει την αντοχή της τρίχας και ήμουν σχεδόν έτοιμη να πάω για τα χτενίσματα.

 

Όπως οι περισσότεροι του είδους όμως έτσι και ο Μιχάλης μου πρότεινε να κόψω λίγο τα μαλλιά μου. Εννοείται ότι δεν ήθελα κι αντέδρασα, όπως θα έκανες κι εσύ άλλωστε. Δεν ήμουν προετοιμασμένη για κούρεμα! Ωστόσο είχε ένα πολύ καλό επιχείρημα κι αφού μου επιβεβαίωσε ότι δεν θα χάσουν το μήκος τους τον άφησα. Μου είπε ότι τα υγιή μαλλιά πρέπει να είναι καθαρά από ψαλίδα και να έχουν ένα σχήμα που θα τους δίνει όγκο και κίνηση. Μετά το κούρεμα λοιπόν, ήρθε η ώρα για την θεραπεία αναδόμησης. Μόλις μετά από 20 λεπτά τα μαλλιά μου είχαν ανανεωθεί και τώρα ήμουν έτοιμη για τα 3 χτενίσματα!

Και τώρα είμαι έτοιμη για τα 3 χτενίσματα. Είναι πολύ εύκολα και σίγουρα μπορείς κι εσύ να κάνεις και τα 3. Ξεκινάμε λοιπόν με το πιο απλό και τα μυστικά για το πως θα το κάνεις να δείχνει άψογο.

Τα ίσια και λεία μαλλιά είναι ο πόθος όλων των γυναικών. Ακόμα και εγώ που η φυσική μου τρίχα είναι ίσια, ζηλεύω τα λαμπερά, ολόισια μαλλιά όπως αυτά. Τι να κάνεις για να τους δώσεις περισσότερο όγκο; Ξεκινάς με το μαγικό Diaboost, το Nioxin που διογκώνει την περίμετρο της τρίχας, χαρίζοντας μία πλούσια κώμη στο λεπτό! Στέγνωσέ τα τραβώντας τη ρίζα προς τα πάνω για ακόμα περισσότερο όγκο.

 

Οι ανάλαφρες μπούκλες είναι πάντα θηλυκές και ένα hairstyle που είναι hot κάθε σεζόν. Με τον ίδιο τρόπο στεγνώνεις τα μαλλιά σου και φυσικά δεν ξεχνάς το Diaboost το οποίο θα διογκώνει τον όγκο της τρίχας και το αποτέλεσμα είναι πιο πλούσιο. Οι μπούκλες από μόνες τους δίνουν περισσότερο όγκο, μόνο μην το παρακάνεις και βγουν υπερβολικές.

Τα braids είναι τα αγαπημένα μου και μάλλον θα συμφωνήσεις κι εσύ. Ποια δεν έχει δοκιμάσει τουλάχιστον φέτος μία πλεξούδα; Εννοείται ότι ζήτησα να μου κάνουν μία, αυτή που θα έκανε τα μαλλιά μου να δείχνουν πλούσια. Μου εξήγησαν ότι η κλασσική γαλλική κοτσίδα είναι μία πολύ καλή επιλογή. Και όπως βλέπεις έχουν δίκιο. Κρεπάρεις λίγο στη ρίζα στην κορυφή του κεφαλιού και ξεκινάς το πλέξιμο. Εσύ, η μαμά ή η φίλη σου, όποια ξέρει. Αν τα μαλλιά σου είναι ενυδατωμένα τότε θα είσαι στην ευχάριστη θέση να θαυμάσεις μία χοντρή πλεξούδα όπως αυτή.

3 λόγοι για να σε πείσω αν ακόμα δεν το έχω καταφέρει

1. Το Nioxin είναι ικανό να σε καλύψει όποια κι αν είναι η ανάγκη σου. Λεπτή ή χοντρή τρίχα, ξηροδερμία, αραίωση ή τριχώπτωση. Ένα από τα 6 συστήματα θα σου ταιριάζει.
2. Κάνοντας τη θεραπεία στο κομμωτήριο και συνεχίζοντάς τη στο σπίτι με τη Deep Repair Hair μάσκα, θα σου είναι εύκολο να πετύχεις πειθαρχημένα και λεία μαλλιά με αποτέλεσμα να σπάνε οι τρίχες λιγότερο και να μπορείς να κάνεις όποιο χτένισμα θες.
3. Εκτός από τη θεραπεία, το Nioxin προσφέρει κι άλλα προϊόντα που μπορούν σου δώσουν άμεση λύση, όπως το Diaboost που χαρίζει άμεσα όγκο στα μαλλιά και το Night Density Rescue που ενισχύει την πυκνότητα των μαλλιών και μειώνει την τριχόπτωση.

Τώρα νομίζω ότι έχουν φύγει οι αμφιβολίες σου και μένει μόνο να πας στο κομμωτήριο και να βρεις τον δικό σου αριθμό από τα συστήματα Nioxin.

Φωτογραφίες: Gertrude Gary Milk