ΚΟΥΡΕΜΑ

Pixie hair: Μία αναδρομή στο στιλάτο κούρεμα από τον ειδικό

Το κίνημα ''κοντά μαλλιά'' έχει επανέλθει στην επικαιρότητα και τα haircut trends έχουν την τάση πια να αφαιρούν όλο και περισσότερο μήκος. Το μακρύ καρέ που μεσουράνησε πέρσι, γίνεται ένα στιλάτο bob και το επόμενο στάδιο που λέγεται pixie έχει μία δυναμική που έχει ήδη ξεκινήσει να κερδίζει έδαφος. Ο hairstylist Ρένος Πολίτης, κάνει μία αναδρομή στην ιστορία του pixie και σου θυμίζει ότι μπορείς να το δοκιμάσεις κι εσύ.

”Τόλμη, δυναμισμός, διαφορετικότητα, επανάσταση, ισότητα, απελευθέρωση. Μια δυνατή γροθιά στο κατεστημένο της φυλετικής ανισότητας. Κίνηση ματ για αποδέσμευση της γυναίκας από φαλλοκρατικές αντιλήψεις, αλλά και την ισότιμη ένταξή της και καθιέρωση στην εξέλιξη των εποχών και ασφαλώς της μόδας. Πηγή έμπνευσης για τους μεγάλους οίκους όπως Dior, Chanel, Balenciaga αποκαλύπτοντας το μεγαλείο της απλότητας, αναδεικνύοντας τον γυναικείο λαιμό, τις γωνίες του προσώπου και την ένταση των ματιών. Μεγάλες προσωπικότητες στην παγκόσμια σύγχρονη ιστορία και την τέχνη, άφησαν το σημάδι τους υιοθετώντας ένα short haircut στο οποίο και αναφέρομαι.

 

Ανέμελα φυσικά, ζωηρά ξανθά, ρομαντικά παστέλ, ατίθασα punk, wet ή fluffy, γεωμετρικά ή ασύμμετρα, τα κοντά μαλλιά πάντα δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε κάθε γυναίκα. Coco Chanel, Twiggy, Aundrey Hepburn, Liza Minnelli, Madonna, Linda Evangelista, Sharon Stone, Tilda Swinton, Helen Mirren, Charlize Theron, Annie Lennox, Melina Mercouri, Halle Berry, Isabella Rossellini, Demi Moore κ.α. Γυναίκες σύμβολα καριέρας, δυναμισμού και τόλμης, εισάγοντας στην ομορφιά και την μόδα το προσωπικό τους στιλ, επηρεάζοντας κάθε γυναίκα να αποκαλύψει την ισχυρή πλευρά της προσωπικότητας της.

Cara Delevingne

Rihanna

Helen Mirren

Photo by Joel Ryan/Invision/AP

Twiggy

Linda Evangelista

 
O hairstylist Julien d’Ys, το 1988 κόβει για πρώτη φορά τα μαλλιά της Linda Evangelista.

Annie Lennox

 

Εμπιστεύσου τον προσωπικό σου κομμωτή και τόλμησε να δώσεις έναν αέρα δυναμισμού στην εικόνα σου.”

 

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP