ΚΡΑΓΙΟΝ

Τα 3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν φοράς υγρά κραγιόν

Εγιναν trend, αγαπήθηκαν και πλέον βρίσκονται στο νεσεσέρ κάθε τίμιας lipstick addict. Ok, η Kylie Jenner έβαλε λίγο (έως πολύ, θα έλεγα) το χεράκι της στην εξάπλωση της #liquidlipstickmania. Αφήνοντας στα χείλη ένα ματ ανεξίτηλο χρώμα και με σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τα απλά ή τα κρεμώδη κραγιόν, τα υγρά κραγιόν είναι μέσα στη λίστα με τα αγαπημένα μας καλλυντικά. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως τόσα χρόνια που τα φοράμε δεν κάνουμε λάθη. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και εμείς είμαστε εδώ για να σε βοήθησουμε να τα διορθώσεις.

1. Ξεχνάς την απολέπιση

Το έχεις ακούσει πολλάκις κι όμως, το ξεχνάς. Η απολέπιση είναι μέσα στις 3 βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις όταν φοράς κραγιόν γενικά, πόσο μάλλον όταν έχεις επιλέξει ένα υγρό ματ κραγιόν και δε θέλεις να εμφανίζονται αντιαισθητικές γραμμές στα χείλη σου. Μαζί με το πλύσιμο των δοντιών σου βάλε στο πρόγραμμα μία- δύο φορές την εβδομάδα να κάνεις scrub στα χείλη σου. (Plus: Μπορείς να κάνεις scrub ακόμη και με μία παλιά οδοντόβουρτσα- aka δεν έχεις καμια δικαιολογία).

Frank Body, Lip Scrub

2. Δεν ενυδατώνεσαι

Είναι η επόμενη κίνηση μετά την απολέπιση, που συνήθως αγνοείς και «στοιχίζει» τη διάρκεια του υγρού κραγιόν στα χείλη σου. Αμέσως μετά την απολέπιση, άπλωσε μία γενναιόδωρη δόση lip balm και θα δεις τη διαφορά. (Plus: Μην ξεχνάς να απλώνεις το lip balm και αμέσως μετά την αφαίρεσή του υγρού κραγιόν στα χείλη σου, προκειμένου να μην ξεραθούν)

 

Neutrogena , Lip Care Stick

3. Θεωρείς το primer περιττό

Το λέει και το όνομά του. Primer. Απλώνεται πρώτο στην επιδερμίδα του προσώπου μας, όταν ξεκινάμε τη διαδικασία του μακιγιάζ. Το ίδιο και στα χείλη μας. Κι αν δεν έχεις ένα εξειδικευμένο primer για την περιοχή των χειλιών, άπλωσε λίγο από αυτό του προσώπου σου πρώτα στα χείλη σου. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς τον τέλειο καμβά πάνω στον οποίο μπορείς να απλώσεις το υγρό κραγιόν σου χωρίς να σχηματίζονται έντονες γραμμές στα χείλη σου.

MAC, Prep + Prime Lip

Κεντρική Φωτογραφία: imaxtree