CHANEL

Beach Chic: Οι beauty λεπτομέρειες που λατρέψαμε από το show του οίκου Chanel

Ο Karl Lagerfeld φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο να μας παρασύρει σε κάθε fashion show του Οίκου Chanel. Αυτή τη φορά, το σκηνικό ήταν απλά μαγευτικό. Το Grand Palais στο Παρίσι «μεταμορφώθηκε» κυριολεκτικά σε μία τεράστια αμμουδερή παραλία, με τα μοντέλα να περπατούν ξυπόλυτα πάνω στο γεμάτο άμμο runway, κρατώντας τα παπούτσια τους στο χέρι. Ο απόλυτος προορισμός έχει όνομα: Chanel Beach.

 

Oversized ψάθινα καπέλα, μαγιό, κοσμήματα, ζώνες και αξεσουάρ με Chanel logos, αλλά και κλασικά- signature κομμάτια του οίκου, όπως ταγέρ ή σακάκια στο χαρακτηριστικό off-white και tweed ύφασμα ήταν μόνο μερικά από τα βασικά στοιχεία της συλλογής για την ‘Ανοιξη/ Καλοκαίρι του 2019, που θύμιζαν ξεκάθαρα ένα luxury beach style.

 

 

Αντίστοιχα, το καλοκαιρινό  beuty look των μοντέλων στο show  δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τη luxury και μίνιμαλ λογική του γαλλικού Οίκου. Φρέσκο, λαμπερό, ανέμελο, σοφιστικέ, elegant, με αναφορές από τα 80s. Μία ωδή στη γυναικεία θηλυκότητα, αποδείκνυε στην πράξη πως κάθε γυναίκα μπορεί να πετύχει ένα αβίαστα chic look χωρίς να φαίνεται πως έχεις προσπαθήσει πολύ για να το πετύχει. Βασικοί συντελεστές του, στο μακιγιάζ, η Lucia Pica Global, Creative Makeup and Colour Designer και στο hairstyling, ο γνωστός hairstylist Sam McKnight. Το απόλυτο καλοκαιρινό look, αν με ρωτάς. Αυτό αναλύουμε παρακάτω.

 

Beachy Glow

 

Η επιδερμίδα των μοντέλων ήταν καθαρή και λαμπερή, μιας και σκοπός ήταν να δείχνει πολύ φυσική, χωρίς ίχνος makeup. Στα μήλα, η τελική πινελιά μπήκε με την makeup artist να περνάει ένα ελαφρύ ροζ ρουζ.

Ανοιχτό ματ κοραλί κραγιόν στα χείλη και blurred εφέ

 

 

Με το απόλυτο χρώμα της άνοιξης, το neon κοραλί, στα χείλη των μοντέλων, η makeup artist δημιούργησε ένα ματ blurred εφέ, κάνοντας στην ουσία layering του κραγιόν με μία blotting powder (πούδρα κατά της λιπαρότητας).

Διακριτική ασημένια σκιά στα βλέφαρα και αρκετές στρώσεις μάσκαρα

 

Στα μάτια, η Lucia χρησιμοποίησε ελαφρώς την ασημένια σκιά από την παλέτα Les 9 Ombres Edition N.2 Quintessence και το Baume Essentiale Transparent (ένα διάφανο glossy stick) για να φωτίσει τα μάτια των μοντέλων, δίνοντάς μας μία μικρή γεύση από τα πρoϊόντα που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη σεζόν, ενώ στο τέλος πέρασε αρκετές στρώσεις μάσκαρα στις πάνω και κάτω βλεφαρίδες, κάνοντας το βλέμμα πιο σαγηνευτικό.

Feathered eyebrows

 

Όσον αφορά τα φρύδια, χτενίστηκαν με ανοδική φορά, δίνοντας ένα πιο δυναμικό και φυσικό αέρα στο όλο look.

Ανάλαφρα waves, μαύρες κορδέλες, καρφίτσες και μαλλιά πιασμένα μισά- μισά

 

Τέλος, τα εντυπωσιακά χτενίσματα των μοντέλων έγιναν δια χειρός Sam McKnight. Χαλαρά beach waves με αρκετή υφή, μικρές πλεξούδες πιασμένες σε χαμηλά ponytails, μαλλιά πιασμένα μισά- μισά ήταν μόνο μερικά από τα χτενίσματα που είδαμε στην Chanel Beach.

 

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα αξεσουάρ μαλλιών. Εκτός από τις κλασικές μαύρες κορδέλες, είδαμε μερικές ανοιχτές ροζ, τις εμβληματικές καρφίτσες- κοσμήματα με το logo του οίκου αλλά και oversized, ψάθινα καπέλα που ταίριαζαν τέλεια με το luxury beach style.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/chanel.beauty