BEEN THERE DONE THAT

Προεκλογικό cringe, ο έκπτωτος Donald, ο φτωχός Elon, η μπρουσκέτα της Meloni. Καλά τσουρέκια!

24Media Creative Team

Πολιτικά τιναφτά, η πρώτη σύλληψη Προέδρου των ΗΠΑ, η ήττα του Musk από μια ακριβή τσάντα και ο πόλεμος Ιταλίας – Αγγλομανίας.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Πάσχα χωρίς άγχος πακεταρίσματος και μποτιλιαρίσματος σε λιμάνια και διόδια, είναι ένα χαλαρό Πάσχα.

Θα πάω μόνο αυθημερόν σε εξοχικό φίλων στην Αττική, θα φάω πατάτες φούρνου και θα φωτογραφίσω με το νέο μου Samsung Galaxy 23 Ultra τον βραδινό έναστρο ουρανό της Βραυρώνας με το φοβερό Nightography και το Expert Raw.

Και μετά θα φάω επί μια εβδομάδα όσα τσουρέκια αντέχω.

Τσουρέκια έχουμε όλοι σπίτι μας κι ας μην έχουμε. Τι θέλει να πει η ντανταΐστρια; Ότι η συμπυκνωμένη, εξπρες προεκλογική περίοδος είναι ακούραστη και ανελέητη. Και a gift that keeps on giving.

Αρχικά να δούμε τους δαίμονες κάθε κόμματος, που πρέπει να ξεπεράσει αν θέλει να κυβερνήσει -ή έστω συγκυβερνήσει.

Κι αν σε ενδιαφέρει να παρακολουθείς που κυμαίνεται η διαφορά των κομμάτων, αλλά πόσες πια δημοσκοπήσεις να παρακολουθείς, το Pollitics του news247 είναι εδώ για σένα (με καταγραφή όλων των δημοσκοπήσεων και τελικό μέσο όρο, που αλλάζει με κάθε νέα δημοσκόπηση που βγαίνει).

Ας δούμε όμως τι έγινε την εβδομάδα που πέρασε σε κάθε κόμμα.

Η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε στην επανεκκίνηση του δρομολογίου Αθήνα Θεσσαλονίκη μετά την τραγωδία των Τεμπών και ας πούμε ότι επικοινωνιακά, τόσο οι φίλοι του κόμματος / επιβάτες και ο κύριος Γεραπετρίτης στο βαγόνι του μηχανοδηγού δεν έγραψαν ιστορία στην επικοινωνιολογία.

Όπως και την κίνηση με τον Μιθριδάτη υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν την λες κίνηση ματ. Γιατί αν το κριτήριο πλέον για να πολιτευτεί κάποιος είναι μόνο η δημοφιλία του σε νεαρά κοινά και στα social media, ας αρχίζουμε να δίνουμε υπουργεία σε τικτοκερς να τελειώνουμε.

Εν τω μεταξύ Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσουν πυρά για μια βίλα στην Πάρο του κυρίου Ραγκούση και ένα σπίτι στην Τήνο της συζύγου του πρωθυπουργού κι όλοι εμείς ακούμε τη μουσικούλα της Δυναστείας να παίζει μέσα στο κεφάλι μας.

Και το μεταξύ τους beef φτάνει και μέχρι τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αφού ακούγεται το όνομα του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Νίκου Παππά για επιλογή ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στον νυν δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη. Ο μεγάλος περίπατος θα γίνει μεγάλη μπασκέτα και είναι σαν να βλέπω από τώρα τους τίτλους των εφημερίδων «τρίποντο ο Κώστας Μπακογιάννης», «η θεαματική τάπα του Νίκου Παπά».

Το ΠΑΣΟΚ κυκλοφόρησε σποτάκι λογικής αστυνομικό θρίλερ στο Netflix για να μας πει ότι θα αποκαλυφθεί σύντομα το όνομα που έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης για πρωθυπουργό. Και η υποψήφια βουλευτής του, Κέλλυ Σταμούλη έδειξε πώς να πιάσεις όντως το νεαρό κοινό του TikTok συνδυάζοντας tutorial μακιγιάζ με ιστορική αναδρομή του ΠΑΣΟΚ.

Η Μέρα25 έβαλε στο Επικρατείας τον Ψαραντώνη και πόσο θα ήθελα να γίνει μια συμπαντική καραμπόλα και να έρθει η  στιγμή που η Ursula von der Leyen μετά την απαλή ντοπιολαλιά του Νίκου Ανδρουλάκη θα έρθει αντιμέτωπη με την άγρια ηρεμία και τη λύρα του Ψαραντώνη.

Το θέμα με το κόμμα Κασιδιάρη θα λυνόταν απλά με τον νόμο που απαγορεύει τη συμμετοχή στις εκλογές κομμάτων με καταδικασμένους για συγκεκριμένα αδικήματα προέδρους, ιδρυτές ή ιδρυτικά στελέχη. Αλλά ήρθε to the rescue ο επίτιμος αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, σε μια ξεκάθαρη wtf στιγμή της καριέρας και της ζωής του.

Τα αδέρφια του έπαθαν οικογένεια Τσιάρτα και γνωστοποίησαν μέσω επιστολής τη δυσαρέσκεια και την αντίρρησή τους με τον αδερφό τους. Και τώρα ο Άρειος Πάγος θα κληθεί αρχές Μαΐου να αποδείξει στον ελέφαντα ότι είναι ελέφαντας. Άκου το νέο podcast για την ακροδεξιά στην Ελλάδα στο news247 –λέγεται ΕΞΤΡΕΜ και το παρουσιάζει ο Κωστής Παπαϊωάννου.

Ο Άρειος Πάγος δεν ξέρω αν πόνταρε σε μια χαλαρή εβδομάδα μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, αλλά δυο σε-τι-ζούγκλα-ζούμε περιστατικά τού τη χάλασαν.

Η 12χρονη από τη φρικτή υπόθεση του Κολωνού δέχτηκε επίθεση (και τραυματίστηκε) από άντρα με μαχαίρι στο ίδιο της το σπίτι. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Η ΕΛΑΣ είπε ότι δεν ευθύνεται, η δικηγόρος της είπε τα αυτονόητα (και έδωσε και μερικά συμπληρωματικά ονόματα που είχαν μείνει εκτός λίστας βιαστών της) και η αρμόδια αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε αυξημένη επιτήρηση.

Ο καταδικασμένος σε 400 χρόνια φυλάκιση (με 25 εκτιτέα, που από μόνο του είναι παράλογο) για ασέλγεια σε 36 ανήλικα παιδιά, Νίκος Σειραγάκης, αποφυλακίστηκε μετά από μόλις 10 (και είχε αποφυλακιστεί και στα 7, αλλά δεν τήρησε κάποια περιοριστικά μέτρα και τον ξαναέβαλαν μέσα). Άρειος Πάγος ακούει;

Και πάμε σε ένα άλλο δικαστήριο, στο Μανχάταν με όλα τα μάτια του κόσμου στραμμένα πάνω του. Ο Trump εμφανίστηκε ενώπιόν του, άκουσε τις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, ξαναμπήκε στο αεροπλάνο του, επέστρεψε στο Mar-a-Lago και έκανε ένα πάρτι/ ομιλία. Η Melania άφαντη και στα δύο. Απορίας άξιο γιατί δεν στήριξε το στεφάνι της που κατηγορείται για δωροδοκία δύο γυναικών για να μην αποκαλύψουν τη συνεύρεσή του μαζί τους.

Και είναι και ψέματα ότι είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που συνελήφθη. Ο Ulysses S. Grant συνελήφθη το 1872 για παραβίαση του ορίου ταχύτητας με κάρο που έσερναν άλογα.

Μια στάση στην αγάπη μου, τον Elon Musk που είδε στη λίστα με τους πιο πλούσιος την πλάτη του Bernard Arnault -CEO της LVMH, o οποίος τον εκτόπισε από την πρώτη θέση στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Ώρα είναι να αρχίσει να σαμποτάρει τις Louis Vuitton και τις Dom Perignon μέσα από το twitter του, που κανονικά πρέπει να αλλάξει όνομα, αφού το πουλί πέταξε και πήρε τη θέση του ένας σκύλος.

Η Giorgia Meloni αποφάσισε ότι αρκετά με την anglomania των Ιταλών και προωθεί νόμο που θα ρίχνει πρόστιμα σε όποιον χρησιμοποιεί μη ιταλικές (και κυρίως αγγλικές) λέξεις σε επίσημες επικοινωνίες και έγγραφα. Ούτε το CEO σαν θέση σε εταιρεία δεν δέχεται. Ιταλικά και τα ακρωνύμια.

Και ετοιμάζει και επιτροπή ειδική στη σωστή χρήση και προφορά των ιταλικών λέξεων σε ΜΜΕ, εμπόριο, διαφήμιση κλπ. Ξαναπές άμα σου κοτάει την μπρουσκέτα, μπρουσέτα.


 

Σου έχω τρία βιβλία για να απομονωθείς λίγο, όταν τα σόγια παραασχοληθούν με το πότε θα παντρευτείς.

Ανοιχτή Θάλασσα – Caleb Azumah Nelson (Μεταίχμιο) – Μια οδυνηρά όμορφη ιστορία αγάπης αλλά και μια έντονη ματιά στη φυλή και την αρρενωπότητα.

Ο Άλλος Αδερφός – Βαγγέλης Γιαννίσης (Διόπτρα) – Εδώ, έχουμε να κάνουμε με ένα «ελευσίνιο μυστήριο»: το 1988 ένας έφηβος εξαφανίζεται και η υπόθεσή του στοιχειώνει για δεκαετίες την Ελευσίνα. Ο αδερφός του, δημοσιογράφος και συγγραφέας αναλαμβάνει να λύσει την υπόθεση το 2021.

Ο Έκτος Αφανισμός -Elizabeth Kolbert (Μεταίχμιο) –  Αν οι προηγούμενοι πέντε μαζικοί αφανισμοί είχαν «συμπαντικές» αιτίες (ένας τεράστιος μετεωρίτης εξαφάνισε τους δεινόσαυρος) αυτός ο έκτος είναι διαφορετικός: υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν είμαστε μόνο εμείς. Όλα αυτά σε μία μνημειώδη έρευνα της αρθρογράφου των New York Times για την περιβαλλοντική καταστροφή.

Κι αν αγαπάς το βιβλίο, έχουμε και νέο, ωραίο podcast με αυτό το αντικείμενο. Λέγεται Ανοιχτό Βιβλίο, το παρουσιάζει ο Γιώργος Ρομπόλα. Θα το βρεις στο Oneman.

Από σειρές σου έχω τρεις – και μια ταινία.

Extrapolations – Apple TV

The Power – Prime 

Beef – Netflix

 

Murder Mystery 2 (Netflix) 

Είχαμε και δυο απώλειες – μια παγκοσμίου βεληνεκούς και μία πιο τοπική.

Ο μεγάλος Ryuichi Sakamoto, πρωτοπόρος στην ηλεκτρονική μουσική, με Όσκαρ για τη σύνθεσή του στο Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας και ένας από τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους στον κόσμο, έφυγε σε ηλικία 71 ετών.

Έφυγε όμως και η Ρένα Κουμιώτη και εδώ θα θυμηθείς 5 iconic τραγούδια της.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.