BEEN THERE DONE THAT

Η φασαία Μάτα Χάρι, ο Mεγάλος Eρωτικός του Ανδρέα, τα SOS του Σταύρου. Ντουμπάι-Μπιαρίτζ, μια κομψότητα δρόμος

24 Media Creative Team

Τρία time zones και δυο ήπειροι σε 7 μέρες, μια φασαία κατάσκοπος, ένας μικρός Μικρούτσικος και ένας πρωθυπουργός που δεν έμαθε ούτε τα SOS. Τη λες γεμάτη την εβδομάδα.

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Ταξίδεψα στο Ντουμπάι για το ετήσιο summit της Microsoft. Άκου όσα δεν μου άρεσαν στο Ντουμπάι όπου όλα είναι πιο ψηλά, πιο μεγάλα και πιο ακριβά από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Να προσθέσω και πιο τεχνητά και πιο loud. Αλλά και το ένα που μου άρεσε.

Κυρίως όμως άκου όσα εξαιρετικά ενδιαφέροντα μας είπε ο Sam Altman, CEO της Open AI (λέγε με ChatGPT) για το αν η τεχνητή νοημοσύνη θα μας αντικαταστήσει, για το τι είναι οι παραισθήσεις της και το τι μπορεί να γίνει αν (όταν) πέσει σε λάθος χέρια.

Μάθε για τη θεωρία του bias & του noise που επηρεάζουν τις αποφάσεις των ανθρώπων σε κρίσιμες στιγμές και κοστίζουν πολύ σε χρήμα -κάτι που δεν θα συνέβαινε με αυστηρούς κανόνες ή αλγόριθμους και η οποία χάρισε το Nobel στον ψυχολόγο – οικονομολόγο Daniel Kahneman.

Και άκου (μακάρι να τον έβλεπες κιόλας) όσα έχει να πει ο Jonathan Nolan, δημιουργός του Westworld και συνδημιουργός των Interstellar, Memento, Dark Knight Rises και άλλων τεράστιων παραγωγών του entertainment (και αδερφός του Christopher Nolan).

Μοιράσου τον έρωτα που έπαθα με τη μικρή παραθαλάσσια πόλη του Biarritz, στη βάσκικη ακτή της νοτιοδυτικής Γαλλίας (μιάμιση ώρα από το ισπανικό San Sebastian, ευχαρίστησέ με αργότερα για αυτό το road trip). Εκεί που κάποτε πέρναγαν τις διακοπές τους οι Γάλλοι ευγενείς και μετέπειτα συγγραφείς, όπως ο Scott Fitzgerald ή διεθνείς αστέρες όπως ο Frank Sinatra, θα δεις τώρα μια τεράστια παραλία με μια συνεχή, νανουριστική βοή του ωκεανού, Γάλλους surfer (άλλο level hotness) και ακριβές μπουτίκ.

Άκου την -απίστευτη- εμπειρία μου στο μικροσκοπικό Gaujacq (μην ρωτήσεις γιατί εκεί, τα λέω στο podcast) όπου ο οίκος Chanel έχει δημιουργήσει ένα βοτανικό θαύμα, σε μια φάρμα με 2000 είδη καμέλιας που χρησιμοποιεί στο skincare του και ένα συμβιωτικής λογικής οικοσύστημα με open sky lab.

Έχω και μια μίνι eye witness μαρτυρία από το Παρίσι που λέει non με τεράστιες διαδηλώσεις εδώ και μέρες και στο οποίο έμεινα ένα βράδυ (μαζί με περισσότερους συγκεντρωμένους αστυνομικούς από όσους έχω ποτέ δει).

Και έλα να πούμε για όσα έχασα όσα έλειπα.

-Τη Ρωσίδα κατάσκοπο από το Παγκράτι (και το πως το χειρίστηκε η ΕΥΠ, τα media και ο Κώστας Μανιάτης).

-Τις απειλές του Κρεμλίνου στη Χάγη για πυραύλους που μπορεί να πέσουν από τον ουρανό εξαιτίας του εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε για τον Βλαδίμηρο Πούτιν με την κατηγορία εγκλημάτων πολέμου.

Τη συνέντευξη του δικού μας πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη και τους λόγους που επικοινωνιακά δεν τη λες και πολύ επιτυχημένη.

-Τον Μεγάλο Ερωτικό που έπαθε ο μικρούτσικος Ανδρέας Μικρούτσικος αποκαλύπτοντας σε συνέντευξη όχι μόνο ότι είχε στα νιάτα του σχέση με την Όλγα Τρέμη, αλλά μπαίνοντας σε too too much information περιγραφές των συναντήσεών τους με αισθητική βίπερ.

Την παγκόσμια πρωτοτυπία του Μάρκου Σεφερλή να φτιάξει streaming πλατφόρμα μόνο με τα δικά του έργα (τηλεοπτικά και θεατρικά) με όνομα -προφανώς- λογοπαίγνιο. Ο Κωνσταντίνος Αμπατζής, took one for the team και σέρφαρε μια ώρα μέσα στο Sefflix.

Διάβασε στα ελληνικά το -μεταφρασμένο πλέον- Bournville, Το Διαιρεμένο Βασίλειο του Jonathan Coe (εκδόσεις Πόλις).

Βυθίσου στο μυστήριο υψηλής λογοτεχνικής αξίας Η Πόλη της Σιωπής της Mary Lawson (εκδόσεις Μίνωας).

Διάλεξε αν είσαι πρόβατο ή λύκος (δεν είναι τόσο απλό) στο Κρέας για τους Λύκους του Hari Kunzru (εκδόσεις Δώμα).

Και ακύρωσε την άνοιξη. Γιατί είναι πολλές οι σειρές Άρη.

Ο Ted Lasso επέστρεψε για την τελευταία -λένε- σεζόν του στο Apple TV. Ιδίως αυτή την περίοδο τον χρειάζεσαι.

To Succession επιστρέφει επίσης με την τελευταία του σεζόν και να δούμε τι θα κάνουμε μετά χωρίς την οικογένεια Roy (πρώτο δεκαήμερο Απριλίου, Νova)

Η ευχάριστη έκπληξη της περσινής σεζόν, Yellowjackets επιστρέφει στην Cosmote TV το βράδυ της 25ης Μαρτίου

Ο Luther στην ταινία του The Fallen Sun στο Netflix κλείνει το μάτι σε μια δημοφιλή θεωρία για τον Idris Elba στην τελευταία – τελευταία σκηνή.

To Liaison έχει κατασκοπεία, κυβερνοεπιθέσεις και το ντουέτο Vincent Cassel – Eva Green. Και αυτά φτάνουν (Apple TV).

To Swarm στο Prime αφορά το killing spree μιας εμμονικής φαν μιας διάσημης τραγουδίστριας της R&B. Ο Donald Glover είναι συνδημιουργός του και ναι έχει όση σκοτεινίλα, αρρωστίλα και τέχνη φαντάζεσαι.

Επίσης σκοτεινίλα και αρρωστίλα (και επίσης στο Prime) έχει το The Consultant. Θα σου θυμίσει -δίκαια- το Severance. Δεν είναι εξίσου αριστουργηματικό, αλλά είναι καλό. Και ο πρωταγωνιστής του, Christoph Waltz, είναι αριστούργημα.

Κανείς δεν χτίζει μια ιστορία εκδίκησης που σχεδιάζεται 20 χρόνια όπως οι Κορεάτες. Το The Glory (Netflix) θέλεις να το δεις.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.