ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Pelican Vice: Μαγιό βγαλμένα από τα 90s με τροπικές πινελιές

Ξεκινήματα και ρίσκα που παίρνονται γιατί το να τολμάς εκτός από απόφαση είναι μία στάση ζωής που σε εξελίσσει διαρκώς και σου επιτρέπει να δημιουργείς όσα σε γεμίζουν. Η Βέρα Πελεκάνου δηλώνει πολυπράγμων και είναι η γυναίκα που κρύβεται πίσω από το brand Pelican Vice. Από την πρώτη χειραψία καταλαβαίνεις πως είναι όπως και τα μαγιό της. Έχει στιλ, είναι κομψή, έχει χαρακτήρα και πινελιές που την κάνουν να ξεχωρίζει. Έτσι και τα μαγιό που σχεδιάζει. Ένα πάντρεμα, ένα εξωτικό μίνιμαλ με κλασικές γραμμές και έντονα χρώματα που θυμίζουν αμμουδιές, ήλιο ψηλά στον ουρανό και βουτιές.

Κορίτσια η Βέρα, Βέρα τα κορίτσια…

Και για πες…

Το αντικείμενο σπουδής μου ήταν τελείως διαφορετικό με αυτό που ασχολήθηκα τελικά. Σπούδασα Ιστορία-Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης.

Με τράβηξε πολύ γρήγορα ο χώρος της μόδας και με αυτό καταπιάστηκα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου. Δραστηριοποιήθηκα στη γυναικεία ένδυση.

Από πολύ μικρή έχω σχηματίσει άποψη για το τι μου πηγαίνει και τι θέλω να φοράω. Ήταν έντονο το προσωπικό στοιχείο στο ντύσιμό μου.

 

Ανήκω στο χώρο της μόδας. Πάντα είναι μία από τις αγαπημένες μου ενασχολήσεις.

Έγινε πιο συνειδητό με την πάροδο των χρόνων. Έχω περάσει από διάφορα πόστα οπότε μου φάνηκε λογικό να κάνω κάτι δικό μου.

Η ανάγκη για προσωπική δημιουργία ήταν πια έντονη.

Η ιδέα μπορεί να υπάρχει αρκετό καιρό αλλά η σκέψη έγινε έντονη τα τελευταία δύο χρόνια. Αποφασίσω να κάνω πράξη όσα σχεδίαζα στο μυαλό μου.

 

Ήταν μία συνειδητή επιλογή. Προσδιόρισα τι είναι αυτό που θα με γεμίσει.

Η ιδέα γεννήθηκε σε άκρως καλοκαιρινό mood τον Δεκέμβριο που ήμασταν στην Ταΐλάνδη, σε ένα ταξίδι με τον καλό μου ο οποίος συμμετέχει σε μαραθωνίους. Κυκλοφορούσα όλη μέρα με το μαγιό.

Σκιτσάρω τη συλλογή. Πάντα ζωγράφιζα. Έχω φτιάξει πάρα πολλούς παιδικούς πίνακες. Μου είναι εύκολο να αποτυπώσω τη σκέψη μου στο χαρτί.

 

Το πρώτο μαγιό που σχεδίασα ήταν ένα απλό ολόσωμο.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατασκευαστεί το μαγιό. Μεγάλο ρόλο παίζει η επιλογή των υλικών καθώς πρέπει να ανταποκρίνονται σε όλες τις συνθήκες, και παράλληλα να αισθάνεσαι όμορφα, φορώντας το όλες τις ώρες.

Δίνουμε ως ομάδα και δίνουμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα.

Πρόκειται για ένα προϊόν 100% ελληνικό. Σχεδιάζονται από εμένα και κατασκευάζονται από μία ομάδα ανθρώπων που ο καθένας είναι κορυφαίος στο κομμάτι του.

 

Μου αρέσει η απλότητα. Επιλέγω μίνιμαλ σχέδια. Είμαι φαν του ολόσωμου και της κλασικής γραμμής αλλά θέλω να υπάρχει και η φρέσκια ματιά.

Σε διαφορετικά κορμιά γίνεται το fitting γιατί στόχος μου είναι τα μαγιό να έχουν καλή εφαρμογή σε διαφορετικούς σωματότυπους. Από την εμπειρία μου ξέρω πως το μαγιό πρέπει να φαίνεται σωστό στα γυναικεία θηλυκά μεσογειακά κορμιά.

Αυτή η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τον τρίτο μαραθώνιο που θα τρέξει ο Πάνος και θα πάμε μαζί. Πήραμε την υδρόγειο και θελήσαμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Επόμενος προορισμός Χαβάη.

Τα ονόματα των παραλιών της Χαβάης ”βαφτίζουν” κάθε μαγιό. Κάθε συλλογή θα αντλεί έμπνευση από τον επόμενο προορισμό που θα έχουμε για τη συμμετοχή στον μαραθώνιο.

 

Αγαπημένος ελληνικός προορισμός είναι η Αντίπαρος. Είναι έμπνευση για εμένα.

Full 90s. Η εφηβεία μου είναι στα 90s και τα αγαπώ πολύ. Η συλλογή έχει και pin up επιρροές.

Να αισθάνεται όμορφα η γυναίκα που το επιλέγει. Αυτός ήταν και θα είναι ο στόχος μου για κάθε συλλογή.

Θέλω οι γυναίκες να αγαπούν το σώμα τους και να νιώθουν ωραία φορώντας τα μαγιό του Pelican Vice.

Η φιλοσοφία μου είναι να φοράς τα μαγιό όλη μέρα χωρίς να σε περιορίζουν. Να είσαι ανέμελη και ξέγνοιαστη, αυτό θέλω.

 

Το πελεκανάκι είναι το σήμα του brand και με το vice έδωσε μία νότα σκανταλιάς. ”Τα μαγιό μου δεν αστειεύονται.”

Τολμώ νέα ξεκινήματα, αλλά δε μου αρέσει να παίρνω ρίσκα. Προτιμώ τις πιο οργανωμένες απόπειρες για αυτό και μου πήρε αρκετό καιρό για να οργανώσω το Pelican Vice.

Η παγκόσμια αγορά είναι το επόμενο βήμα.

 

Όλα σε οδηγούν κάπου. Όλα είναι μέρος της ζωής. Και οι επιτυχίες και οι αποτυχίες. Από όλα μπορείς να αντλήσεις κάποιο νόημα.

Θέλω με ό,τι κι αν ασχολούμαι να το κάνω σωστά και να κατακτώ τη γνώση του. Εκπαιδεύομαι σε αυτά με τα οποία καταπιάνομαι. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος είναι αυτός που έχει όση περισσότερη γνώση γίνεται.

Αυτή η συλλογή είναι τόσο-όσο. Τόσο κοριτσίστικα, όσο και γυναικεία. Είναι θηλυκά χωρίς να είναι κραυγαλέα και αποκαλυπτικά.

Τα Pelican Vice τα βρίσκουμε: στο facebook, στο instagram αλλά και στο site.

 

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson