WATCHLIST

Backstage υλικό από το τελευταίο κλιπ του Freddie Mercury σ’ ένα βίντεο που συγκινεί

Υπάρχουν πολλοί που δεν πιστεύουν στο χαρακτηρισμό "θρύλος". Κι όμως, πώς αλλιώς να περιγράψεις μια προσωπικότητα όπως ο Freddie Mercury; Τον άνθρωπο, το μουσικό που οι φωνητικές του χορδές κάλυπταν 4 οκτάβες σε νότες, που επηρέασε όσο λίγοι τη μουσική παγκοσμίως και δημιούργησε πολλάκις τάσεις με τις εμφανίσεις του επί σκηνής;

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 45 ετών, στις 24 Νοεμβρίου 1991 κι ενώ είχε ακόμα τόσα πολλά να δώσει και με τους Queen αλλά και σαν solo performer, φανερά καταβεβλημένος από τον ιό HIV κι ας επιβεβαίωσε μόλις μια μέρα πριν πεθάνει ότι νοσεί από το AIDS.

Όντας υποβασταζόμενος στο τελευταίο στάδιο της ζωής του και μόλις 46 μέρες πριν φύγει οριστικά, βρίσκεται στο στούντιο για να γράψει το βίντεο κλιπ του τραγουδιού “These Are Days of Our Lives”, του κομματιού που χαρακτηρίστηκε ως το προσωπικό “αντίο” του Mercury στο κοινό του.

Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου εδώ και 10 μέρες και δείχνει το μουσικό σε behind the scenes στιγμές του κλιπ, φανερά αδυνατισμένο και με αλλοιώσεις στο δέρμα από την ασθένεια, να προσπαθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή να είναι όλα στην εντέλεια πριν το rec, δεν μπορεί παρά να συγκινήσει βαθιά fans και μη.

Κεντρική Φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image