ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το σούπερ μάρκετ που βοηθάει τους εργαζόμενους του να γίνουν γονείς

Τι μπορεί να κάνει μια εταιρεία για να βοηθήσει τους εργαζομένους της να αποκτήσουν οικογένεια

Τα My market δίνουν την απάντηση προσφέροντας δωρεάν θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Αφορμή, η περσινή Ημέρα της Μητέρας, όπου τα My market, αποφάσισαν να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων τους, οι οποίοι προσπαθούν να γίνουν γονείς, αλλά δυσκολεύονταν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των θεραπειών υπογονιμότητας. Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό φορέα Be-Live, που προωθεί την πρόσβαση οικονομικά ευπαθών ομάδων σε θεραπείες υπογονιμότητας, τέσσερα ζευγάρια απέκτησαν την ευκαιρία να προσπαθήσουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.

Τη μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία του πρώτου κύκλου της ενέργειας και με αφορμή τη φετινή Ημέρα της Μητέρας και την Ημέρα που Πατέρα, τα My market θα δώσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ευκαιρία σε άλλα τρία ζευγάρια που θα επιλεγούν και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης του Be-Live, να μεγαλώσουν την οικογένεια τους.

Και υπάρχουν αποτελέσματα;

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, και ήδη μια εργαζόμενή κυοφορεί! Παράλληλα, τρεις ακόμη εργαζόμενες βρίσκονται στο στάδιο θεραπείας για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, με τις ευχές των συναδέλφων τους να πάνε όλα καλά και σύντομα να είναι και οι ίδιες μητέρες!

Δικαίωμα αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει κάθε ζευγάρι που τουλάχιστον ένας από τους δύο είναι εργαζόμενος του ομίλου METRO, υπό την προϋπόθεση ότι η γυναίκα είναι μέχρι 42 ετών. Το ζευγάρι μπορεί να ζει και να εργάζεται οπουδήποτε στην Ελλάδα. Τα τρία ζευγάρια θα επιλεγούν με βάση ιατρικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που έχει ορίσει η Be-Live, μέσα από μια διάφανη και αξιόπιστη διαδικασία. Τα κριτήρια ένταξης και οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων είναι διαθέσιμα στο be-live.gr.

Στα My market ελπίζουν το επόμενο διάστημα να έχουν να ανακοινώσουν περισσότερα ευχάριστα νέα, και όσοι συνάδελφοί τους προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί σύντομα να γιορτάζουν την Ημέρα της Μητέρας και την Ημέρα του Πατέρα όπως την ονειρεύονται!