OPINIONS

Ο Nick Carter αρνείται ότι βίασε την Melissa Schuman, άλλη μια Πέμπτη στο Hollywood

Μια τυχαία Πέμπτη σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, όπου όλα κυλάνε ομαλά και κανείς δεν συμπεριφέρεται σαν μ@λ@κ@ς, που θεωρεί ότι μπορεί να επιβληθεί σε κάποιον άλλον άνθρωπο απλά γιατί είναι κάποιος διάσημος παραγωγός/ σκηνοθέτης/ τραγουδιστής, οι ειδήσεις που θα κυριαρχούσαν στα social media θα αφορούσαν νέες κυκλοφορίες δίσκων, πρεμιέρες ταινιών, ίσως κάποιο κουτσομπολιό για χωρισμό και σίγουρα τι φόρεσαν οι αγαπημένες μας star στο κόκκινο χαλί. Επειδή όμως δεν ζούμε σε αυτό το παράλληλο σύμπαν, οι ειδήσεις που κάνουν το γύρο του internet αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς από άντρες που κάποτε θαυμάζαμε. Στην, όλο και πιο μεγάλη, λίστα με τα ονόματα εκείνων που έχουν επιτεθεί σε γυναίκες προστέθηκε και το όνομα του Nick Carter των Backstreet Boys. Θύμα του Nick η τραγουδίστρια Melissa Schuman, η οποία με ένα συγκλονιστικό γράμμα στο blog της μίλησε για το βιασμό που υπέστη από τον τραγουδιστή, όταν εκείνη ήταν 18 χρονών και εκείνος 22.

”Μην ανησυχείς. Δεν θα το πω σε κανέναν”

Με αυτό τον τίτλο ανοίγει το γράμμα της Melissa, το οποίο εξιστορεί τι έγινε και γιατί αποφάσισε να μιλήσει μετά από τόσα χρόνια. ‘‘Θα μοιραστώ κάτι μαζί σας, που θα ήθελα να παριστάνω ότι δεν μου συνέβη ποτέ στα 18 μου. Ένα βάρος που νόμιζα ότι έπρεπε να κουβαλάω σε όλη μου τη ζωή και να υποφέρω αγόγγυστα. Για όσους διαβάσουν την ιστορία, ξέρω ότι θα ρωτήσουν- όπως κάνουν σε κάθε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης- γιατί δεν μίλησα νωρίτερα. Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα.” λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει, αναλύοντας ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, γιατί ο Nick είχε πολύ καλό δικηγόρο και εκείνη δεν είχε τους ίδιους πόρους ώστε να κυνηγήσει το θέμα νομικά.

Η είδηση ότι ο Nick κατηγορείται για βιασμό ήρθε στο inbox μου, συνοδευόμενη μόνο από ένα θλιμμένο emoji. ”Να μην μείνει τίποτα όρθιο δηλαδή, να ισοπεδωθεί και το αγαπημένο μας boyband” είπε η φίλη και συνοδοιπόρος στην αγάπη μου για τους Backstreet Boys, Ιωσηφίνα του Popcode, όταν συζητούσαμε για αυτό το θέμα. Η αλήθεια είναι πως τώρα, που αποκαλύπτονται σχεδόν καθημερινά σεξουαλικές επιθέσεις, απόπειρες βιασμού ή και βιασμοί από ανθρώπους που έχουμε αγαπήσει και θαυμάσει, έχουμε φτάσει στο σημείο να ευχόμαστε να μην αποδειχτεί ότι ο χ, ψ καλλιτέχνης που αγαπάμε είναι #ένας_ακόμα_Harvey που εκμεταλλεύτηκε τη θέση του για να επιτεθεί σε μια γυναίκα.

Το γεγονός βέβαια ότι ο Nick Carter, το ξανθό αυτό αγόρι με το καπελάκι που καμάρωνε στους τοίχους του δωματίου μου κατηγορείται για βιασμό δεν είναι η μόνη άσχημη είδηση. Όχι. Υπάρχει και χειρότερο, καθώς ο τραγουδιστής δήλωσε ότι είναι ”σοκαρισμένος και ξαφνιασμένος από τις κατηγορίες της Melissa”, γεγονός που αποδεικνύει πόσο βαθιά είναι ριζωμένο το rape culture στο μυαλό των αντρών, που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν πότε υπερβαίνουν τα όρια και το σεξ από συναινετικό γίνεται βιασμός.

”Είμαι σοκαρισμένος και ξαφνιασμένος από τις κατηγορίες της Κα. Schuman. Η Melissa δεν εξέφρασε ποτέ σε μένα όσο ήμασταν μαζί ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά από αυτό, πως ό,τι έγινε δεν ήταν συναινετικό. Μετά ηχογραφήσαμε ένα τραγούδι και το τραγουδήσαμε live μαζί, και την αντιμετώπιζα πάντα με σεβασμό και υποστήριξη τόσο στην προσωπική ζωή όσο και στην επαγγελματική της. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούω αυτές τις κατηγορίες. Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά. Είναι αντίθετο στη φύση μου και σε ό,τι αγαπάω να προκαλέσω δυσφορία ή να βλάψω κάποιον” έλεγε η επίσημη ανακοίνωσή του.

Και μετά από αυτό διαβάζεις την περιγραφή της Melissa για το βιασμό και θέλεις να τραβήξεις τα μαλλιά σου με το γεγονός ότι ο Nick όντως δεν έχει καταγράψει το περιστατικό στο μυαλό του ως βιασμό- για εκείνον ήταν απλά ένα one night stand.

H Melissa πάντως θυμάται αλλιώς εκείνο το βράδυ.

”Ήμουν τρομαγμένη και ένιωθα παγιδευμένη. Είχε αρχίσει να εκνευρίζεται μαζί μου και να χάνει την υπομονή του. Δεν μπορούσα να φύγω. Ήταν πολύ μεγαλύτερος και πιο δυνατός από εμένα και δεν υπήρχε τρόπος να ανοίξω την πόρτα ή να βρω κάποιον να με βοηθήσει. Η φίλη μου δεν μπορούσε να με βοηθήσει, δεν γνώριζε καν ότι είμαι εκεί. Οπότε, όταν έβαλε το χέρι μου στο πέος του σκέφτηκα πως για να φύγω πρέπει να κάνω αυτό που θέλει. Τότε ήταν που είδα τον εαυτό μου, την αντανάκλασή μου, να με παρακολουθώ να κάνω κάτι που με αηδιάζει. Να παρακολουθώ κάποιον να μου επιτίθεται και να με αναγκάζει να κάνω κάτι που δεν ήθελα”.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι όσο έψαχνα πληροφορίες σχετικά με την καταγγελία της Melissa, στα ακουστικά μου έπαιζε το ”I’ll never break your heart”, ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια των Backstreet Boys, που άκουγα συνέχεια στα 12, τότε που ο Nick ήταν το dream boy που τραγουδούσε όλο πάθος ότι ‘δεν θα μας πληγώσει ποτέ’.

Ελπίζουμε την επόμενη Πέμπτη να μην διαβάσουμε καταγγελίες για κάποιον άλλον αγαπημένο μας καλλιτέχνη, όχι γιατί δεν θέλουμε να μας χαλάσει η εικόνα για αυτόν, αλλά γιατί θέλουμε να πιστεύουμε πως οι Harveys του Hollywood δεν θα κερδίσουν.

Κεντρική φωτογραφία: Rob Latour/Invision/AP, File