10 πράγματα που καταλαβαίνεις αν έχεις σπουδάσει μόδα

"Δηλαδή είσαι μοδίστρα;"

Το 2015 η βιομηχανία της μόδας εκτιμήθηκε γύρω στα 3,000 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ένα event όπως το Fashion Week της Νέας Υόρκης φέρνει πάνω από 800 εκατομμύρια δολάρια σε μια πόλη. Οι θέσεις εργασίας στα πλαίσια του τομέα αυτού είναι αμέτρητες και το Fashionunited αναφέρει πως το 2014, 57.8 εκ. άνθρωποι απασχολούνταν στις βιομηχανίες ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας.

Μιλάμε, δηλαδή, για μια τεράστια, απίστευτα κερδοφόρα βιομηχανία -η οποία ακόμα και τώρα δεν θεωρείται αρκετά σοβαρή σε σύγκριση με τις υπόλοιπες, καλλιτεχνικές ή μη. Αν έχεις σπουδάσει ή ασχοληθεί με οτιδήποτε σχετικό θα έχεις σίγουρα νιώσει τους γύρω σου (έστω έναν) να σε υποτιμούν επειδή δεν πήρες ένα 'παραδοσιακό' πτυχίο.

Ή όταν έχεις ευχηθεί να σπούδαζες όντως κάτι παραδοσιακό και να είχες μόνο 4 μεγάλες εργασίες τον χρόνο. Ή όταν έχεις ευχηθεί να μην υπήρχες καθόλου. Κι αν κάποιος σου ζητήσει ξανά να του φτιάξεις ρούχο ακόμα κι αν δεν σπούδασες σχέδιο μόδας θα αυτοπυρποληθείς. Παρακάτω 10 πράγματα για να καταλάβεις πως δεν είσαι μόνη.

Ο,τι κι αν έχεις σπουδάσει, στα αυτιά όλων είσαι 'σχεδιάστρια μόδας'

"Δηλαδή μοδίστρα"

Tα δύσκολα ξεκίνησαν όταν έπρεπε να το ανακοινώσεις στους γονείς σου

Κανείς δεν καταλαβαίνει πόσο έχεις ξενυχτήσει κλαίγοντας πάνω από τη ραπτομηχανή/το λάπτοπ

 

Ακόμα κι όταν έχασες κάθε είδους κοινωνική συναναστροφή

Ακόμα κι όταν έφτασες στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού

Όταν όλοι νόμιζαν πως αυτή ήταν η καθημερινότητά σου:

Ενώ στην πραγματικότητα ήταν κάπως έτσι:

'Oταν επιτέλους κράτησες το πολυπόθητο χαρτί στα χέρια σου

Και ξέρεις πως στην πραγματικότητα..

Όσο για το αν η βιομηχανία της μόδας είναι σημαντική ή όχι, να μια καλή απάντηση:

 

TAGS:

Αφροδίτη Σακκά

Η Αφροδίτη Σακκά ασχολείται σταθερά με τα της μόδας τα τελευταία 6 χρόνια της ζωής της. Από μικρή την έλεγαν 'πνεύμα αντιλογίας' και στην 1η Δημοτικού έκαναν παράπονα στους γονείς της για το επικριτικό της βλέμμα στα καθημερινά σύνολα της δασκάλας (κυρία Βιβή, συγγνώμη). Σπούδασε Trend Forecasting στο Λονδίνο και ακόμα δεν έχει βρει τον τρόπο να εξηγεί στον κόσμο τι είναι χωρίς να γίνεται κουραστική. Αλλάζει αγαπημένα χρώματα ανά περίοδο, καθώς και style icons με σταθερή αξία την Alexa Chung. Τα ρούχα την κάνουν ευτυχισμένη όπως και τα noodles όπως και οτιδήποτε έχει να κάνει με κορίτσια, glitter και Saint Laurent.

LADYLIKE SHOPPING

SHARE

Clinique Beautylike

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ