SEX TIPS

Σου γεμίζουν το μάτι ή όχι, αυτές οι συνήθειες φθείρουν τη σχέση σου

Ναι, το έχουμε πει πολλές φορές αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι το έχουμε εμπεδώσει κιόλας: οι σχέσεις χρειάζονται καθημερινή "δουλειά" και φροντίδα αν θέλουμε να έχουν αντοχή στο χρόνο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις ερωτικές, το ίδιο ισχύει και στις φιλικές και στις οικογενειακές κλπ.

Ωστόσο, σε αυτήν εδώ την περίπτωση θα εστιάσουμε στη σχέση με το σύντροφό σου, καθώς είναι πολύ πιθανό οι ρυθμοί της καθημερινότητας να σε συνεπαίρνουν και να μην αντιλαμβάνεσαι κάποια μικρά, καθημερινά αλλά πολύ σημαντικά πραγματάκια που κάνεις επαναλαμβανόμενα είτε εσύ είτε εκείνος και φθείρουν τη σχέση σας.

1) Δεν κάνετε συχνές κοινές εξόδους

Είναι, πράγματι, δείγμα άνεσης και οικειότητας το να περνάτε ώρες μαζί στον καναπέ, βλέποντας ταινίες, τρώγοντας κ.ο.κ. Αν, ωστόσο, αυτή η ρουτίνα δε “σπάει” πότε πότε και μια έξοδο οποιουδήποτε είδους, τότε κινδυνεύετε άμεσα να να εγκλωβιστείτε σε μια ρουτίνα, χωρίς εκπλήξεις, διασκέδαση και χαρές.

2) Αφήνεις τα πράγματα να σας προσπερνούν

Σίγουρα, δεν είναι καλό για κανέναν από τους δύο ούτε και για την ίδια τη σχέση να κάνετε συζητήσεις επί συζητήσεων ακόμη και για ψύλου πήδημα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα αφήνετε όλα να “πηγαίνουν στην οργή”. Κάποια ζητήματα χρειάζονται κουβέντα κι αν δε γίνει όταν πρέπει, τότε το πιο πιθανό είναι απλώς να επανέλθει με άσχετη αφορμή στην επιφάνεια και πιο “γιγαντωμένη” από την αρχή.

3) Βαριέσαι/βαριέστε το σεξ

Το να μην διακατέχεται το σεξ σας από την ίδια φλόγα και το ίδιο πάθος που είχατε στις αρχές δεν είναι παράλογο αλλά και πάλι στο χέρι σας είναι να το επαναφέρετε στα πρότερα επίπεδα. Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι να έχετε χάσει την όρεξή σας και να βρίσκετε διάφορες δικαιολογίες για να το αποφύγετε. Σχέση χωρίς σεξ, δε στεριώνει για πολύ. Μην πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε.

4) Σε παίρνει ο ύπνος στον καναπέ

Στην περίπτωση που συζείς με το σύντροφό σου, θα ξέρεις ήδη ότι ο ύπνος μαζί του είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που κρατούν ζωντανή την τρυφερότητα σε μία σχέση. Ναι, μπορεί να τύχει να σε πάρει ο ύπνος στον καναπέ όπως κι εκείνον ενώ βλέπετε μια ταινία, αλλά όταν αυτό αρχίζει να γίνεται συνήθεια, τότε υπάρχει θέμα.

5) Δεν μιλάς για ό,τι σε απασχολεί

Όσο καλά και να γνωρίζεστε με το σύντροφό σου, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην πιάσει τα σημάδια όταν κάτι σε απασχολεί και ως εκ τούτου να μην ασχοληθεί με το πρόβλημά σου. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται, αλλά ότι δεν το έχει καταλάβει. Απλώς μίλα με τον άνθρωπό σου, είναι ό,τι πιο υγιές όταν μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου με κάποιον. Η υπέρμετρη εσωστρέφεια δεν βοηθάει.