ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποια είναι τελικά η καλύτερη ώρα της μέρας για σεξ;

Pexels

Αν είσαι πρωινός τύπος, προτιμάς να κοιμάσαι νωρίς και να ξυπνάς νωρίς. Αν από την άλλη είναι «νυχτοπούλι» έχεις περισσότερη ενέργεια τις βραδινές ώρες και κατά πάσα πιθανότητα πέφτεις για ύπνο ξημερώματα. Αλλά τι συμβαίνει όταν μιλάμε για σεξ; Χτυπά με τον ίδιο τρόπο το εσωτερικό σου ρολόι; Ποια η διαφορά μεταξύ πρωινού και βραδινού σεξ; Και στην τελική, είναι το ένα καλύτερο από το άλλο;

Χτυπά με τον ίδιο τρόπο το εσωτερικό σου ρολόι; Ποια η διαφορά μεταξύ πρωινού και βραδινού σεξ; Και στην τελική, είναι το ένα καλύτερο από το άλλο; Σχετική έρευνα, διαπίστωσε ότι οι άνδρες τείνουν να θέλουν σεξ τις πρωινές ώρες μεταξύ 6 π.μ. και 9 π.μ., ενώ οι γυναίκες τείνουν να έχουν διάθεση για σεξ το βράδυ, μεταξύ 11 μ.μ. και 2 π.μ.

Πρωινό ή βραδινό σεξ; Pexels

Η ηλικία μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας στα προτιμώμενα σεξουαλικά μας προγράμματα. Κατά κανόνα, καθώς μεγαλώνουμε, κοιμόμαστε νωρίτερα και πιθανότατα το ενδιαφέρον για πρωινό σεξ, είναι μεγαλύτερο. Από την άλλη, σε μικρότερες ηλικίες, τείνουμε να ξενυχτάμε περισσότερο και μπορεί να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για σεξ το βράδυ. Υπάρχει όμως στην πραγματικότητα η «καλύτερη» ώρα της ημέρας για σεξ;

Πρωινό σεξ

Ένας λόγος για τον οποίο ειδικότερα οι άνδρες μπορεί να λατρεύουν το σεξ πριν το πρωινό; Γύρω στις 8 π.μ. τα επίπεδα τεστοστερόνης, η ορμόνη που παίζει ρόλο στη λίμπιντο και τις στύσεις, είναι στο αποκορύφωμά τους.

Για μερικούς άνδρες, αυτό σημαίνει ότι έχουν καλύτερη, σεξουαλική απόκριση τις πρωινές ώρες. Επιπλέον, οι νευροδιαβιβαστές που μας κάνουν να νιώθουμε καλά, όπως οι ενδορφίνες και η ντοπαμίνη, απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ. Γεγονός που κάνει το πρωινό σεξ, έναν πολύ καλό τρόπο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Οι πρωινοί τύποι, μπορεί να αισθάνονται επιπλέον ενεργητικότητα τις πρωινές ώρες, κάτι που θα μπορούσε να παίζει ρόλο στην διάθεσή τους για σεξ το πρωί.

Υπάρχουν όμως και κάποια πιθανά μειονεκτήματα. Tα πρωινά τείνουν να είναι αγχωτικά, ιδιαίτερα αν πρέπει να κάνεις ταχυδακτυλουργικά, στο ξεκίνημα της μέρας σου. Ένα γεμάτο με υποχρεώσεις πρόγραμμα, μπορεί να δυσκολέψει τη διάθεση για σεξ.

Επίσης, το κοκτέιλ ορμονών που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ και του οργασμού, μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι υπερβολικά χαλαρή, αλλά και κουρασμένη. Για πολλούς, οι οργασμοί και η σεξουαλική δραστηριότητα είναι εξουθενωτικές και μπορεί να χρειάζονται χρόνο για ξεκούραση. Μια πολυτέλεια που οι περισσότεροι δεν έχουν.

Βραδινό σεξ

Το σεξ το βράδυ, είναι δημοφιλές για συγκεκριμένο λόγο. Έχοντας ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ημέρας, τα ζευγάρια, έχουν επιτέλους την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να έρθουν σε επαφή, χωρίς περισπασμούς.

Άλλο μπόνους; Το σεξ πριν τον ύπνο μπορεί να τον διευκολύνει, χάρη στην απελευθέρωση ορμονών όπως η προλακτίνη και η ωκυτοκίνη.

Μια αμοιβαία ικανοποιητική σωματική και ψυχική αλληλεπίδραση πριν από τον ύπνο, ενισχύει τη διάθεση, τα συναισθήματα ευεξίας, μειώνει το στρες και διευκολύνει την απενεργοποίηση του μυαλού μας. Ένας οργασμός, είναι επίσης πιθανό να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο.

Ωστόσο, και το βραδινό σεξ έχει τις δικές του προκλήσεις. Αν είσαι ήδη ψυχικά ή σωματικά εξαντλημένη, πριν ακόμη πέσεις στο κρεβάτι, τότε το σεξ μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που μπορεί να έχεις στο μυαλό σου.

Το άγχος της ημέρας, μπορεί να εξακολουθεί να καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος των σκέψεών σου και να σε εμποδίζουν να μπεις σε ερωτική διάθεση. Το ίδιο φυσικά μπορεί να συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ αν υπάρχουν προβλήματα υγείας.

Μην ξεχνάς τις απογευματινές απολαύσεις

Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας τέλειος συμβιβασμός για ζευγάρια που έχουν διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά το χρόνο του σεξουαλικού τους παιχνιδιού. Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα, είναι η εισαγωγή της αλλαγής στη σεξουαλική ρουτίνα των ζευγαριών, η οποία μπορεί να τα βοηθήσει να απελευθερωθούν από τη σεξουαλική πλήξη.

Ποια είναι τελικά η καλύτερη στιγμή στιγμή της ημέρας για να κάνεις σεξ;

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν υπάρχει οριστικά ιδανική στιγμή για σεξ. Εξαρτάται πραγματικά από το τι λειτουργεί για εσένα και τον σύντροφό σου.

Αν τυχαίνει να έχετε διαφορετικές προτιμήσεις, μην ανησυχείς. Εφόσον μπορείτε να μιλήσετε με ειλικρίνεια για αυτό που θέλετε, μπορείτε να βρείτε ένα «πρόγραμμα», αμοιβαία επωφελές. Είτε αυτό σημαίνει να τα βρείτε κάπου στη μέση, είτε να εναλλάσσετε τις ώρες της ημέρας, που ο καθένας προτιμά.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι το σεξ, δεν χρειάζεται πάντα να περιλαμβάνει και τη διείσδυση. Το στοματικό σεξ, το μασάζ και οτιδήποτε σου χαρίζει απόλαυση, είναι ερωτικό και παιχνιδιάρικο, είναι πάντα καλές επιλογές.