ΕΡΕΥΝΑ

Θέλεις το παιδί σου να βγει genius; Δώσ’του ένα από τα αυτά τα 10 ονόματα

Όταν μάθατε ότι περιμένετε παιδί με τον σύντροφό σου, ετοιμάσατε μια  λίστα με πιθανά ονόματα και αφού αποφασίσατε να αγνοήσετε τον άγραφο κανόνα, που θέλει τους γονείς να δίνουν ΜΟΝΟ τα ονόματα των γονιών τους, καταλήξατε σε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο.

Πώς θα σου φαινόταν όμως αν σου λέγαμε ότι υπάρχει ένα top 10 ονομάτων, ιδανικά για πανέξυπνους ανθρώπους;  Θα προτιμούσες να πεις το παιδί σου Παναγιώτη ή Τζον αν ήξερες ότι θα έχει το όνομα ενός genius; Στο γενεαλογικό site MooseRoots, χρησιμοποίησαν έναν τεράστιο όγκο δεδομένων- ανέλυσαν τα ονόματα 14.750 αξιοσημείωτων φιλοσόφων, μαθηματικών, καλλιτεχνών, συγγραφέων, συνθετών, νικητών Νόμπελ και ποιητών και κατέληξαν στα 10 ποιο κοινά  από αυτά.

Προφανώς το να πεις το παιδί σου Einstein δεν σημαίνει ότι θα καταφέρει την πειραματική επαλήθευση της θεωρίας χορδών, αλλά ότι το όνομά του ίσως τον εμπνεύσει για να κάνει εξίσου ή και ακόμα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή του.

Το πιο κοινό αντρικό όνομα είναι το Τζον- που εμφανίζεται 352 φορές στη λίστα ενώ το αντίστοιχο γυναικείο είναι το Μαίρη, που εμφανίζεται 140 φορές.

Αναλυτικότερα, το top 10 συμπεριλαμβάνει τα εξής ονόματα:

Άντρες

John

Robert

William

Charles

David

James

Richard

Johann

George

Paul

Γυναίκες

Mary

Elizabeth

Maria

Anne

Margaret

Susan

Ruth

Anna

Alice