LIFE

Το πιο βρώμικο σημείο σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και πώς να το αποφύγεις

unsplash

Τριήμερο έρχεται, όλο και κάποια εξόρμηση εκτός έδρας θα έχεις κανονίσει. Ο κορονοϊός, όμως, σ’ έχει γεμίσει μπουκαλάκια αντισηπτικού και δεύτερες σκέψεις. Μπαίνοντας σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που όλα μοιάζουν τακτοποιημένα και, κυρίως, καθαρά, υπό άλλες συνθήκες, θα ξένοιαζες. Τώρα, κοιτάς τα πάντα με γουρλωμένα μάτια. Από το τηλεκοντρόλ μέχρι τον διακόπτη, όλοι είναι εχθροί. Αφού ηρεμήσεις γιατί να σου θυμίσω, δεν έχουμε πόλεμο, ρίξε μια ματιά σ’ αυτά που όντως καλό θα ήταν να μην πάρεις σφιχτή αγκαλιά γιατί όντως, είναι πιο βρώμικα από κάποια άλλα μέσα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.

Το τηλεκοντρόλ είναι ό,τι πιο βρώμικο μέσα στο δωμάτιο; αμ δε

Σύμφωνα με έρευνα λοιπόν, σχεδόν 81% των επιφανειών που βρίσκονται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είχαν παθογόνα βακτήρια. Μια από τις πιο βρώμικες -με διαφορά- επιφάνειες μέσα στο δωμάτιο είναι αυτή του τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης. Βέβαια, οι διακόπτες για το φως δεν πάνε πίσω. Επιπλέον, οποιοδήποτε σημείο κοντά στην τουαλέτα δεν είναι και το πιο καθαρό. Περισσότερο όμως από όλα αυτά που μόλις διάβασες, το σημείο που μάλλον θα σε έκανε να αηδίαζες πιο πολύ αν το έβλεπες σε μικροσκόπιο εντοπίζεται πάνω στο κρεβάτι.

Όχι, όχι τα σεντόνια, μην τα ξεστρώνεις αυτά όντως πλένονται μετά από κάθε χρήση. Κάτι που μάλλον δεν ισχύει για τα διακοσμητικά μαξιλαράκια και το σκέπασμα που συνήθως πέφτει πάνω από το κρεβάτι και ματσάρει με τα deco μαξιλαράκια.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποφεύγεις την επαφή με αυτά», συμβουλεύει η Kelly Reynolds, καθηγήτρια περιβαλλοντικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Τι κάνεις λοιπόν; τα πετάς από το μπαλκόνι; όχι. Κοιμάσαι στο πάτωμα; ούτε. Μπορείς απλά να διπλώσεις το κάλυμμα και να το αφήσεις στην καρέκλα και να μη το χρησιμοποιήσεις όσο διαμένεις στο δωμάτιο.

Κάπου εδώ να πούμε πως επ’ ουδενί λόγω δεν υπονοούμε ότι οι άνθρωποι της καθαριότητας δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους στα ξενοδοχεία. Είναι άλλο όμως το καθάρισμα και άλλο η απολύμανση. Θέλεις τη συμβουλή μας; Όσο μένεις σε ένα ξενοδοχείο χρησιμοποίησε απολυμαντικά μαντηλάκια και απλώς απόφυγε να αγγίξεις τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σου αφού αγγίξεις κάποια επιφάνεια.