TRAVEL

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για να ταξιδέψεις με τις φίλες σου

Η ιδέα έρχεται συνήθως ξαφνικά. Εκεί που πίνετε όλες μαζί καφέ και μία από σας εκφράζει το παράπονο ότι έχει βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, ότι θέλει να κάνει κάτι για αλλαγή. «Ρε σεις, πάμε ένα ταξιδάκι κάπου!» είναι αυτό που ακούγεται στις 9 από τις 10 των περιπτώσεων. Και κάπου εκεί, ξεκινάει το brainstorming, ανοίγουν τα safari στα κινητά και πέφτουν ιδέες στο τραπέζι. Πού πάμε κορίτσια;

Τα ταξίδια είναι υπέροχα γενικά. Κάποια γίνονται μόνο με ταίρι, ορισμένα απολαμβάνονται στο φουλ όταν τα κάνεις μόνη σου και υπάρχουν κι εκείνα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις με την παρέα σου. Με τις φιλενάδες σου. Να φτιάξετε μαζί κι άλλες αναμνήσεις, να δημιουργήσετε εμπειρίες, να ‘χετε πράγματα να θυμάστε, όταν «μετά από 50 χρόνια θα παίζετε μπιρίμπα τυλιγμένες με τις κουβέρτες σας» (σόρρυ, αλλά εγώ αυτά τα γραφικά λέω με τις δικές μου).

Όταν ο προορισμός δεν είναι φιξαρισμένος- δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος φίλος στο εξωτερικό για να σας φιλοξενήσει ή κάποιο απωθημένο ταξιδιού που μοιράζεσαι από κοινού με τις φίλες σου- πρέπει να τον βρείτε εσείς, να τον συμφωνήσετε. Εδώ το καλό αλαλούμ. Η καθεμιά θα πει τα δικά της. Μπέρδεμα, συζητήσεις ατέλειωτες, φωτογραφίες που πάνε κι έρχονται στα τσατ, ένας ελαφρύς πονοκέφαλος. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω. Been there, done that.

Το ταξίδι με τις φίλες σου στο εξωτερικό είναι κάτι που πρέπει να κάνεις. Μία φορά, δύο, τρεις, όσο θες εσύ. Μην το αμελήσεις. Οργάνωσέ το. Μπες στην airtickets® και ψάξε για εισιτήρια. «Ναι» θα μου πεις, «αλλά για πού»;

Εγώ θα σου προτείνω μερικούς προορισμούς ιδανικούς για την περίσταση. Όχι πως αν πα΄τε στα τα 300.000 χιλιάδες άλλα μέρη που δεν υπάρχουν σ’ αυτή τη μικρή λίστα δεν θα περάσετε καλά. Ωστόσο οι πέντε παρακάτω διαθέτουν ορισμένα πλεονεκτήματα που τα καθιστούν ιδανικά για το ταξίδι με τις φίλες σου.

Λισαβόνα

 

Θα νιώσετε οικεία γιατί είναι Μεσόγειος. Θα περπατήσετε στα πλακόστρωτα σοκάκια, θα την γυρίσετε όλη μέσα σε τέσσερις μέρες. Θα μαζέψετε ήλιο και θάλασσα- με την Πορτογαλία έχουμε τον ίδιο καιρό- θα μαγευτείτε από τα γοτθικά κάστρα που δεσπόζουν στους λόφους της πόλης, θα φάτε θαλασσινά στα ψαροχώρια και θα τα κάνετε όλα με λογικό budget. Η άνοιξη την ομορφαίνει. Η απευθείας πτήση διαρκεί 4 ώρες.

*από €188/άτομο μετ’ επιστροφής

Ρώμη

 

Πάω στοίχημα πως θα είναι από τους πρώτους προορισμούς που θα ακουστούν όσο το κανονίζετε και είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Γιατί η Ρώμη είναι «δυο βήματα» από μας, το οποίο σημαίνει πως μετά από δύο ώρες ασφαλούς και ξεκούραστης πτήσης, που ούτε το ρουζ δεν θα ‘χει προλάβει να φύγει από το μάγουλο, θα έχετε φτάσει στο αεροδρόμιο της αιώνιας πόλης. Η Ρώμη είναι ένα υπαίθριο μουσείο, περπατιέται όσο αντέχεις. Είναι ένα ταξίδι που θα το χορτάσεις με τις φίλες σου, έστω και για ένα Σαββατοκύριακο. Συμβουλή: κλείστε τις ξεναγήσεις σας πριν πάτε.

*από €80/άτομο μετ’ επιστροφής

Λονδίνο

 

Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να σου υπεραναλύσω για το ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΣΟΥ. Ε όχι δα. Θα κάνετε τα ψώνια σας χωρίς αύριο (μην ακούς όσους λένε ότι είναι πανάκριβη, το Λονδίνο είναι για όλα τα βαλάντια), θα πιείτε τα τσαγάκια σας, θα βολτάρετε πέρα δώθε τον Τάμεση, θα δείτε και τα θεατράκια σας. Το έκανα πριν έναν χρόνο, με την κολλητή μου και σου το συστήνω ανεπιφύλακτα. Αχ, ζήλεψα τώρα.

*από €127/άτομο μετ’ επιστροφής

Κέιπ Τάουν

 

Ναι, ξεφύγαμε, πάμε κάπου πιο μακριά τώρα. Γιατί Κέιπ Τάουν και όχι, πχ. Βιετνάμ; Θα είμαι ειλικρινής. Έχω πάει στη Νότιο Αφρική και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της. Πήγα για επαγγελματικούς λόγους και επέστρεψα με δύο συναδέλφους που έγιναν κολλητές μου φίλες. Εχουμε υποσχεθεί η μία στην άλλη να ξαναπάμε. Με δύο λέξεις: ταξίδι ζωής. Το Κέιπ Τάουν είναι πα-νέ-μορ-φο. Πρόκειται για το νοτιότερο κατοικημένο άκρο της γης και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη στην Αφρική. Θα κάνετε τα μπάνια σας (οι σέρφερς το λατρεύουν), θα βγάλετε φωτογραφίες παρέα με φώκιες και πιγκουίνους στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, θα ανεβείτε το Table Mountain με τελεφερίκ (το περίφημο βουνό με την επίπεδη κορυφογραμμή που παραπέμπει σε τραπέζι, εξ’ ου και τ’ όνομα). Ένα ειδυλλιακό τοπίο που αξίζει να το χαρείς παρέα με τις φιλενάδες σου, θα μαυρίσετε κιόλας. Η πτήση διαρκεί 10 ώρες.

Ξέρω τι σκέφτεσαι, κάποιον να σας το οργανώσει. Μισό, τι να το κάνεις το ταξιδιωτικό γραφείο; Το app της airtickets® τα κάνει όλα. Θα σου βρει πτήσεις, τη μέρα που συμφέρει περισσότερο οικονομικά να πετάξετε, θα σε ενημερώσει για όλες τις αλλαγές στην τιμή της πτήσης που έχεις επιλέξει, θα σου προτείνει και ξενοδοχείο, θα κάνεις και online check-in για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο.

*από €650/άτομο μετ’ επιστροφής

Εδιμβούργο

 

Αχ, Σκωτία. Αυτός ο παράδεισος. Εδιμβούργο. Κάστρα, λόφοι, λίμνες, θρύλοι, ουίσκι και γύρω γύρω πρασινάδες. Την έχουν αποκαλέσει «Αθήνα του Ευρωπαϊκού Βορρά» γιατί έχει μία έντονη ιστορικότητα και πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο. Το Εδιμβούργο βολεύει για λίγες μέρες γιατί είναι από εκείνα τα μέρη που τα γυρίζεις εύκολα, με τα πόδια. Ωστόσο, κάθε μέρα επιπλέον είναι πολύτιμη. Νοικιάζετε αυτοκίνητο και κάνετε road trip ή πάτε κατευθείαν στα Highlands.

*από €230/άτομο μετ’ επιστροφής

Kι αφού λοιπόν είπαμε για τους προορισμούς, θα σου δώσω μια πολύ σημαντική συμβουλή για το ταξίδι σου. Οργάνωσέ τα όλα σωστά. Μην «χαθείς» ψάχνοντας για πτήσεις, ξενοδοχεία και ό,τι άλλο χρειαστείς μπαίνοντας σε όποιο site σου «πετάγεται» στο google. Το app της airtickets®, το οποίο μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου, στο smartphone, έχει βραβευθεί ως η καλύτερη εφαρμογή στα e-volution awards 2017 στην κατηγορία ‘Mobile Business’. Κράτα λοιπόν όλη σου την ενέργεια για τις βόλτες που θα κάνεις παρέα με τα κορίτσια σου στο ταξιδάκι σας. Μέχρι τότε, κανόνισέ τα όλα με τον πιο ξεκούραστο και ασφαλή τρόπο. Κι αν φοβάσαι τα αεροπλάνα, πάρε το καραβάκι και πεταχτείτε μέχρι τη Μύκονο ένα τριήμερο που είναι παντός καιρού. Η εφαρμογή της airtickets® έχει κι απ’ αυτά.

*Οι τιμές ισχύουν βάσει διαθεσιμότητας