ΣΠΙΤΙ

Νέο ζευγάρι, σε home περιπέτειες: Πρώτη φορά μαζί στο ίδιο σπίτι

Οι κούτες του είχαν γεμίσει το σαλόνι και οι δικές μου το υπνοδωμάτιο μας.

Οι δικές μου ήταν τακτικά βαλμένες -όσο τακτικά μπορεί να είναι αραδιασμένος ενός σωρός από κούτες- και είχαν πάνω τους με μαρκαδόρο την διευκρίνιση του περιεχόμενό τους: “ρούχα” και πάλι “ρούχα”, “παπούτσια”, “βιβλία” και τα λοιπά λοιπά. Οι δικές του κούτες από την άλλη ήταν kinder έκπληξη, άλλοτε ευχάριστη και άλλοτε όχι τόσο. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως έχει τόσα πολλά cd’s ή τόσα πολλά αθλητικά παπούτσια και φυσικά για κανέναν λόγο δεν μπορούσα να καταλάβω πώς του ήρθε να τα πακετάρει μαζί, γράφοντας μάλιστα “SOS” στην κούτα.

O σχεδιασμός

Όλα αυτά φυσικά δεν αποτελούσαν πρόβλημα, καθώς το διαμέρισμα που μόλις είχαμε νοικιάσει, για πρώτη φορά μαζί, είχε άπλετο χώρο για όλα μας τα αντικείμενα. Και πώς να μην έχει άλλωστε, αφού δεν είχαμε προνοήσει σχεδόν για κανένα πραγματικό έπιπλο, εκτός αν εσύ θεωρείς ως έπιπλο το στρώμα που είχαμε αραδιάσει στο υπνοδωμάτιο. Οπότε τα αντικείμενα μας βγήκαν περήφανα από τις κούτες για να αραδιαστούν σε έναν νέο σωρό, από τον οποίο σωρό απουσίαζαν ζωτικά εργαλεία όπως για παράδειγμα ένα ανοιχτήρι που θα μας βοηθούσε να πιούμε το πρώτο μας εορταστικό κρασί συγκατοίκησης, σε πλαστικά ποτήρια φυσικά. Φυσικά τίποτα από αυτά δεν μας πτοούσε από το να θεωρούμε το νέο μας σπίτι ως το τέλειο σπίτι, την επόμενη μέρα όμως οδεύσαμε προς τα Praktiker, με συνοπτικές διαδικασίες.

Ξεκινώντας από τα βασικά έπιπλα

Το πρώτο αντικείμενο που διαλέξαμε ήταν ένας γωνιακός καναπές Motion και επειδή αμέσως μας έκανα εικόνα να ξαπλώνουμε και να βλέπουμε τις αγαπημένες μας σειρές διαλέξαμε και ένα σετ με ριχτάρια καθώς και αρκετά μαξιλάρια που έκαναν την όψη του καθιστικού μας ως το απόλυτο “σπιτικό σκηνικό”.

 

 

Για να ολοκληρωθεί η δημιουργική μας έμπνευση επιλέξαμε και ένα τραπέζι NANO και ένα πουφ Minimal που αυτομάτως δημιούργησαν μια ζεστασιά στον χώρο, αλλά και ένα σύνθετο Platinum που εκτός από την τηλεόραση θα φιλοξενούσε και τα προαναφερθέντα άπειρα cd του. Στην συνέχεια μεταφερθήκαμε στο υπνοδωμάτιο, όπου πήραμε ένα κρεβάτι Rigoletto το οποίο ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που το είδα και ένα σκαμπό – μπαούλο Ermis, όπου μας εξασφάλισε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, τον οποίο πλέον είχα καταλάβει πως χρειαζόμαστε.

 

Για την ντουλάπα και έχοντας δει τα δεκάδες πουκάμισά του και γνωρίζοντας φυσικά τον δικό μου όγκο ρούχων αποφασίσαμε να επιλέξουμε κάποια με δυνατότητα διαφόρων συνδυασμών τοποθέτησης, κάτι που το συμβουλεύω έκτοτε και σε όποιον ρωτάει τη γνώμη μου: η ντουλάπα Rolling είναι ιδανική.

Ένα βήμα τη φορά

Η αλήθεια είναι πως δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα, και πώς θα μπορούσαμε άλλωστε ανάμεσα σε τόσες ξεχωριστές deco προτάσεις και πρωτότυπες ιδέες; Σε εκείνη όμως την πρώτη μας επίσκεψη ως συγκάτοικοι στα Praktiker δεν κάναμε άλλες αγορές, καθώς θέλαμε πρώτα να δούμε πώς θα ταιριάξουν όλα αυτά στον χώρο. Επίσης ένα σπίτι που στήνεται από την αρχή χρειάζεται τον χρόνο του προκειμένου να πάρει μορφή και ταυτότητα και να μπορέσεις να το νιώσεις δικό σου, να γίνει δηλαδή το τέλειο σπίτι για σένα. Αν με ρωτάς, σπίτι είναι εκεί που μπορώ να χαλαρώσω!