ΣΥΝΤΑΓΗ

Η αγαπημένη μας συνταγή για κρεμμυδόσουπα

Στόλισες το δέντρο και έχεις φτιάξει στο σπίτι μία εορταστική ατμόσφαιρα. Θέλεις και το διατροφικό σου να είναι ανάλογης αισθητικής. Αυτή η συνταγή για κρεμμυδόσουπα θα γίνει από τις αγαπημένες σου. Είναι εύκολη, γρήγορη, οικονομική και πάρα πολύ γευστική.

Υλικά

8 μεγάλα κρεμμύδια

3 κουτ. σούπας βούτυρο

2 λίτρα ζωμό λαχανικών

2 κουτ. σούπας αλεύρι

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 μπαγκέτα

300 γραμ. γραβιέρα

2 σκελίδες σκόρδο

Διαδικασία

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο. Θέλουμε να μαραθούν και να γίνουν διάφανα κι όχι να ψηθούν. Ανακατεύουμε για αρκετή ώρα και μόλις έχουν το χρώμα που θέλουμε ρίχνουμε το αλεύρι και σοτάρουμε ξανά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό. Καλό θα ήταν να μην τον ρίξεις όλο από την αρχή. Συμπληρώνεις κατά τη διάρκεια ανάλογα με την πυκνότητα του μείγματος.

Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά. Η κλασική γαλλική συνταγή λέει τα κρεμμύδια να είναι κομμάτια στη σούπα κατά το σερβίρισμα. Αν δε σου αρέσει αυτή η υφή μπορείς να περάσεις τη σούπα από το μπλέντερ.

Για να την σερβίρεις σωστά κάνεις τα εξής. Κόβεις σε κομμάτια την μπακέτα, τα ψήνεις για λίγα λεπτά στον αέρα, τρίβεις επάνω τους το σκόρδο και τα ρίχνεις μέσα στη σούπα.

Βάζεις τη σούπα στα πιάτα κι όσο είναι καυτή ρίχνεις από πάνω τη γραβιέρα για να λιώσει. Καλή μας όρεξη.